.

Pla general de la plantació de marihuana -fins a 800 plantes- que la Guàrdia Urbana de Reus va trobar dins d’una casa unifamiliar a la urbanització Mas Carpa. Foto: Guàrdia Urbana de Reus

Descobertes 800 plantes de marihuana dins d’una casa en un barri de Reus. Agents de les unitats d’investigació de la Guàrdia Urbana de Reus i dels Mossos d’Esquadra han desmantellat aquesta plantació interior en un habitatge unifamiliar de la urbanització Mas Carpa. Les plantes estaven distribuïdes en diferents habitacions i també al pàrquing de l’immoble, i estava condicionada amb una instal·lació amb potents aparells de ventilació, filtres, reg, dipòsit d’aigua i una sofisticada instal·lació elèctrica, segons informen fonts de la Guàrdia Urbana. L’operació policial va tenir lloc el passat divendres 5 d’octubre. Les espurnes d’un comptador elèctric sobrecarregat van posar en alerta els cossos de seguretat.

La localització de la plantació es va iniciar amb al servei de suport als Bombers de la Generalitat que la Guàrdia Urbana va fer el dijous 4 d’octubre, arran d’un avís d’incendi per les espurnes que sortien del comptador exterior d’electricitat de la casa, situada al carrer de Josep M. Benaiges Pujol. Els bombers va determinar que l’escalfament s’havia produït per un ús excessiu de la potència elèctrica contractada.

Una primera inspecció exterior de l’immoble va permetre als agents de la Guàrdia Urbana detectar una forta olor de marihuana provinent de l’interior de la casa i, a través de les obertures de l’immoble, es van identificar sacs de jardineria, caixes de ventiladors i cablejat elèctric.

Davant la descoberta, la Guàrdia Urbana va informar els Mossos d’Esquadra per tal que es fessin càrrec de la investigació. La unitat d’investigació de la policia de la Generalitat va demanar l’ordre judicial per practicar l’entrada al domicili, la qual es va fer el divendres 5 d’octubre, amb la participació conjunta d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana.

A l’interior de l’immoble es van trobar diferents plantacions distribuïdes en diverses habitacions dels tres pisos de l’habitatge i al pàrquing -totes amb instal·lació elèctrica, de reg i de ventilació. Els agents van localitzar 800 plantes de marihuana, 110 llums de 600 watts, 110 transformadors, així com filtres d’aire, extractors de gran potència -de 5000-6000 watts-, sacs de terra per plantar i documentació. També es va trobar un vehicle, que podria ser propietat de les persones que habitaven l’immoble.

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació, a l’espera d’identificar i localitzar als presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

ACN