.

Més de 800 alcades han mostrat suport a la consulta

Els ajuntaments catalans fan pinya al volant de la consulta del 9N. Aquest matí s’ha dut a terme l’acte en suport al dret a decidir on s’han reunit alcaldes d’arreu dels municipis catalans al Palau de la Generalitat. En l’acte s’ha valorat la històrica jornada que està per venir el 9 de novembre. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut els batlles els quals, aquesta tarda, lliuraran al President de Catalunya, Artur Mas, els acords municipals proconsulta.

La imatge històrica s’ha produït quan els més de 800 alcaldes i alcaldesses presents a l’acte han recorregut la Plaça Sant Jaume fins arribar al Palau de la Generalitat. Allà, el president de la Generalitat, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i el president de l’ACM, Miquel Buch i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert s’han dirigit als batlles.

“Estem davant una cruïlla històrica, davant d’un repte de país i el món local hi és”, ha apuntat el president de l’ACM Miquel Buch qui ha recordat al president de la Generalitat que tot i les dificultats “quan et giris, ens veuràs a tots nosaltres darrere teu. No estàs sol”.

Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha apuntat que “els municipis volem dir avui sí a la democràcia, i ho volem dir a Espanya i al món. I després del què hem vist, volem dir que ens en sortirem i ho aconseguirem. President, estem amb tu”.

L'alcalde de Barcelona Xavier Trias ha donat la benvinguda als representants municipals

Ha estat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui ha dit que “el procés polític que estem vivint ha de servir per fer de Catalunya un país més just, més lliure, i on la gent visqui millor”.

Finalment, el president de la Generalitat, Artur Mas, davant el gran suport rebut, ha manifestat que “per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se’n sortiran i nosaltres sí que ens en sortirem. Si tot això va junt no es pot aturar”.

Abans d’iniciar l’acte, les diferents forces polítiques que estan a favor del dret a decidir han fet una roda de premsa per donar suport a aquest gran acte del món local. Recordem que 920 ajuntaments catalans han aprovat en les últimes setmanes mocions de suport al dret a decidir i a la consulta del 9N.

Per part de l’Ajuntament de Tarragona i com s’esperava, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros no ha assistit delegant en el regidor socialista Xavier Tarrès per fer l’entrega simbòlica de l’acord. A l’acte també ha assistit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres alcalde de les comarques de Tarragona

L'alcalde de Cornudella de Montsant, Josep Maria Castan, al Pati dels Tarongers