.

L'alcalde i la regidora de Promoció, en l'acte de lliurament dels diplomes

La primera promoció del Pla de Transició al Treball (PTT) –abans PQPI, Programa de Qualificació Professional Inicial- d’Auxiliar en Vivers i Jardins, impulsat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha posat oficialment el punt i final al curs.

Ho ha fet aquest dimecres a la tarda en un acte de cloenda i de lliurament dels diplomes que ha presidit l’alcalde, Fèlix Alonso, que ha estat acompanyat per la coordinadora del PTT del Departament d’Ensenyament a Tarragona, Pilar Calbo; la regidora d’Educació d’Altafulla, Eva Martínez, i el formador del PTT a Altafulla, Mario Visa.

Han estat tretze els alumnes que han impartit els estudis a l’Aula de Formació Aldara, sota la formació de Mario Visa, qui n’ha fet una valoració molt positiva sobre els resultats. Concretament, aquest pla de transició al treball ha permès que d’aquests tretze alumnes, cinc segueixin els estudis, ja que han superat la prova d’accés a un cicle de formació de grau mitjà. També, de la totalitat d’alumnes, tres d’ells faran una estada laboral aquest estiu a les empreses col·laboradores on han impartit les pràctiques.

També n’ha fet un balanç molt positiu la regidora d’Educació, Eva Martínez, qui ha agraït la tasca del professor, així com la predisposició del Departament d’Ensenyament d’apostar per la iniciativa en un moment de crisi com l’actual i invertir recursos públics per a la formació d’aquests alumnes. En aquest sentit, la coordinadora del PTT a Tarragona, Pilar Calbo, ha confirmat una segona edició del curs a Altafulla. Les preinscripcions ja estan obertes i el període de matriculació s’iniciarà l’1 de setembre. Les classes donaran el tret de sortida a mitjans de setembre.

El PTT s’ha impartit del setembre al juny amb un total de 920 hores. Algunes de les tasques que els alumnes han realitzat al llarg d’aquests mesos han estat construir un hort, podar arbres, plantar diferents espècies, muntar un sistema de reg, instal·lar travesses, arreglar murs de pedra seca, o enjardinar zones verdes.

Les empreses col·laboradores

Les empreses col·laboradores han estat l’Ajuntament d’Altafulla com a institució organitzadora, l’Ajuntament de la Nou de Gaià, L’Alzina, Càmping Caledònia, Hortet SL del Càmping L’Alba, Fulla 2004, Garden Center La Rasa, L’Associació Mediambiental La Sínia, Mas Pastorets, Mas Valent – Valent-Plant SL i Càmping Tamarit.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla ha estat l’escenari on aquest dimecres s’ha fet el lliurament dels certificats sobre el curs de Suport Vital Bàsic (Primers Auxiliats) que els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut d’Altafulla van impartir a mitjans de curs. El curs va ser impartit per Salvament Català. L’objectiu d’aquest taller ha estat que els alumnes adquireixin el coneixement i la pràctica necessaris per aplicar els protocols d’actuació de suport vital bàsic en situacions d’emergència.