.

.

TOTS 21

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra ha acollit la signatura oficial a càrrec dels alcaldes dels tres municipis: Eduard Rovira (Torredembarra), Jordi Llopart (Creixell) i Jordi Molinera (Altafulla). Foto: Anna F. (Ajuntament)

L’acord de col·laboració per a la prestació del servei de policia local als ajuntaments de Torredembarra, Creixell i Altafulla ja és oficial. Aquest migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra, s’ha dut a terme la signatura oficial a càrrec dels alcaldes dels tres municipis: Eduard Rovira (Torredembarra), Jordi Llopart (Creixell) i Jordi Molinera (Altafulla).

Aquest acord de col·laboració i cooperació entre les policies locals té per objectiu millorar l’eficàcia i la prestació del servei entre aquests tres municipis, possibilitar l’estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en qualsevol dels tres termes municipals.

El conveni té una durada de quatre anys, a partir dels quals s’haurà de renovar i la presidència de la comissió directiva serà rotatòria entre els alcaldes. El primer any la presidirà Torredembarra, seguida de Creixell i finalment Altafulla.

La iniciativa és pionera ja que, en aquests moments, a Catalunya només hi ha un altre acord similar a Girona

La iniciativa és pionera ja que, en aquests moments, a Catalunya només hi ha un altre acord, que s’ha gestat paral·lelament, entre els municipis gironins de Cassà de la Selva,  Llagostera i Caldes de Malavella. L’eina de l’acord permet posar els màxims recursos a disposició de la millora del servei. Les policials locals seguiran treballant coordinadament amb els Mossos d’Esquadra.

A l’acte de signatura de l’acord, a més dels alcaldes, han estat presents els caps de les policies locals de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal; de Creixell, Antonio Dote, i d’Altafulla, Jordi Gil. També hi ha assistit la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local de la Generalitat, Begoña Curto; el cap de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, i el cap de Seguretat Ciutadana de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Francesc Bernal.

Redacció