.

.

TOTS 21

Christian Tarabbia

El dia proper 13 d’agost comença el Festival d’Orgue de Tarragona, que se celebra a cavall dels mesos d’agost i setembre, coincidint amb les festes patronals de Sant i Magí i de Santa Tecla.

Pel que fa al preu de les entrades, ja estan a la venda, a Tarracoticket i a les taquilles del Metropol. El preu és de 10 €. El festival d’Orgue de Tarragona, organitzat pel Capítol de la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

Programació Festival d’Orgue de Tarragona

· Diumenge 13 d’agost de 2017 a les 20 h.

Christian Tarabbia. (Organista de la Collegiata de Sta. Maria d’Arona (Piemonte – Itàlia)

Amb obres de: V. Lübeck, H.Scheidemann, M.Weckmann, J.B.Lully, i J.S.Bach

· Diumenge 20 d’agost de 2017 a les 20 h.

Bartomeu Mut. (Organista de la catedral de Palma de Mallorca i professor d’orgue del Conservatori Professional de Mallorca)

Amb obres de: S. Aguilera de Heredia, A. De Sola, J. S. Bach i A. Pärt

· Diumenge 17 de setembre de 2017 a les 20 h.

Miguel Bernal. (Catedràtic d’orgue del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid)

Amb obres de: J.Cabanilles, N. de Grigny, N.Bruhns, D. Buxtehude i J.S. Bach

Els mestres organistes

Christian Tarabbia. Nascut el 1981, va estudiar orgue i composició organística graduant-se en el Conservatori Cantelli de Novara, i s’especialitza posteriorment a l’Acadèmia Internacional de Música de Milà, en la classe d’orgue de Lorenzo Ghielmi.

Ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament impartits per professors de renom internacional com L.F.Tagliavini, J.C.Zehnder, P.D.Peretti, H.Vogel, L.Lohmann i J.D.Christie.

Des de 2002 és organista titular del prestigiós orgue Dell’Orto e Lanzini de la Col·legiata de Santa Maria d’Arona, succeint en aquesta plaça a Paolo Crivellaro.

Ha realitzat concerts d’orgue en llocs importants d’Itàlia (totes les principals ciutats i festivals), Alemanya, Espanya, França, Polònia, Dinamarca, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Noruega, Suècia, República Eslovaca, Àustria (Capella del palau imperial de Schönbrunn) i Rússia (festival Bach de Moscou a la catedral catòlica).
El 2013 ha realitzat una tournée de concerts a Austràlia en el Ballarat Organ Festival, Melbourne i Sydney.
Va ser convidat a realitzar classes magistrals enfocades a la música italiana d’orgue i teclat a moltes acadèmies europees i a l’Acadèmia Estatal de Música “Gnessin” de Moscou.

Les seves actuacions han estat emeses per televisions nacionals italianes, portugueses, poloneses i espanyoles, i per l’Australian Classical Radio 3MBS.

Bartomeu Mut

Bartomeu Mut deu la seva formació com a organista al mestratge de Montserrat Torrent en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i Oscar Candendo i Lorenzo Ghielmi, a l’Esmuc i a la Civica Scuola di Música de Milà, respectivament.

Miguel Bernal Ripoll

 

Miquel Bernal Ripoll és nascut a Alacant. Estudis musicals de Piano, Orgue i Composició al Conservatori Superior “Oscar Esplà” d’Alacant amb els professors Mª José Carrillo, Ana Guijarro, José Peris Lacasa i Adolfo Gutiérrez Vell, i al Conservatori Superior de Sant Sebastià amb Tomás Aragüés i Esteban Elizondo.