.

L'Escola Cèsar August de Tarragona és una de les afectades.

L'Escola Cèsar August de Tarragona és una de les afectades.

Les escoles Cèsar August de Tarragona i Voramar de Salou han començat a fer una quarta part de les classes en castellà. Ho fan d’acord amb una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la mesura, únicament, s’ha adoptat a les aules on tres famílies havien demanat una atenció individualitzada per als seus fills en llengua castellana.

Qui finalment no ha hagut d’aplicar el decret del TSJC ha estat l’escola dels Cossetans de Cunit, que no ha acabat aplicant la mesura perquè l’alumne ha demanat un canvi de centre.

Precisament, durant la inauguració de l’escola Enxaneta de Valls, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha confirmat aquesta informació. Rigau també ha afegit que les escoles afectades per la interlocutòria del TSJC apliquen una resolució elaborada per Ensenyament que tracta individualment aquesta situació “sense violentar” el projecte pedagògic de cada centre.

De la mateixa manera, Ensenyament sosté els corresponents recursos judicials contra aquests tres casos i amb la voluntat de tornar els centres a la normalitat.