TOTS 21

Cotxes afectats per l’explosió

Ahir al vespre, el Port de Tarragona va activar el PAU (Pla d’Autoprotecció) en fase d’alerta. La qual cosa implica la posada en marxa dels protocols de vigilància i seguiment de l’incident des del Centre de Comandament i Vigilància de la Policia Portuària.

El personal de l’APT i els treballadors de les empreses amb activitat dins del seu àmbit van seguir en tot moment les recomanacions de Protecció Civil i de la Policia del Port, complint les ordres de confinament pertinent.

L’incident no va afectar al funcionament normal del tràfic marítim i de la majoria de les activitats del Port. Només, en el cas de l’empresa Bergé, atesa la seva proximitat al lloc del l’accident, va evacuar el seu personal per seguretat.

Durant el transcurs de les hores següents a l’accident, els responsables de la seguretat del Port de Tarragona, amb el seu president al capdavant, han fet un seguiment dels fets i han informat a través de les xarxes socials del Port la informació disponible, les mesures adoptades i les directrius de seguretat que en tot moment calia adoptar.

En un primer moment, la Policia Portuària va fer ús dels equips ERA (Equips de respiració autònoma), mentre no es determinava la possible toxicitat del fum de l’incendi, per poder apropar-se als espais portuaris més pròxims de l’incident, assegurar el perímetre i vetllar per la seguretat de les persones.

Una patrulla de la policia portuària va poder constatar l’afectació de dos a quatre vehicles, en l’esplanada on estan emmagatzemats més de 34.000 vehicles, a conseqüència de la caiguda de material divers provinent d’IQOXE.

Passades les primeres hores de l’accident, el Port ha mantingut la fase d’alerta del PAU, que es mantindrà fins que no es restableixi la normalitat a la zona de l’accident i a les persones.