.

Imatge d'arxiu d'una operació retorn

Uns 280.000 vehicles tornaran aquest dimarts a Barcelona en l’operació retorn del pont de Sant Joan. Les principals complicacions es preveuen entre dos quarts de sis de la tarda i les nou del vespre en les vies de retorn de les localitats costaneres.

En concret, s’estima que les retencions es concentrin a l’A-2, entre El Bruc i Esparreguera; a l’AP-7 nord, entre Sant Celoni i la Roca del Vallès; a l’AP-7 sud, entre Vilafranca i Martorell; a la C-32, entre Sant Pere de Ribes i Sitges, i entre Vilassar i Montgat; i a la N-340 entre Torredembarra i Tarragona. El Servei Català de Trànsit demana extremar la precaució en la conducció durant tota la jornada.

El SCT ha destacat que durant la nit i matinada de la revetlla de Sant Joan no s’ha registrat cap accident mortal a Catalunya i ha informat que, pel que fa a la mobilitat, en general ha dominat la fluïdesa al conjunt de la xarxa viària interurbana catalana. L’únic accident ha tingut lloc cap a dos quarts de vuit del matí a Castelldefels, quan un vehicle ha sortit de la via i ha causat el tall d’un carril en sentit Barcelona. El carril s’ha reobert una hora més tard.

L’únic accident mortal a les carreteres i autopistes de Catalunya durant l’operació especial pel pont de Sant Joan es va registrar diumenge, 22 de juny, al matí, a la N-260 a Fontanals de la Cerdanya (Cerdanya), quan el conductor d’una motocicleta va morir després que el seu vehicle sortís de la via i caigués per un barranc de quinze metres.