.

Concessió de les banderes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant – la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava– han obtingut la Bandera Ecoplayas 2018, un guardó que atorga l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS) i que distingeix a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental.

Les quatre platges han aconseguit renovar aquesta acreditació, gràcies al compromís continu de l’Ajuntament amb la millora de la seva qualitat. El jurat ha valorat l’evolució durant l’últim any (manteniment dels aspectes positius i millores efectuades), tenint en compte criteris concrets i fàcils de documentar, demostrar i avaluar, des del punt de vista de l’enginyeria i la sostenibilitat de les platges, així com aspectes turístics. Per exemple, la possessió de certificacions i guardons com la Bandera Blava i el sistema EMAS, la qualitat de les aigües i la sorra, la neteja i freqüència de neteja, el disseny paisatgístic, la funcionalitat i qualitat dels equipaments i serveis, l’accessibilitat, el salvament i socorrisme, etc.

Així doncs, les platges de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava podran exhibir la bandera que acredita l’excel·lència com a reflex de la línia d’actuació de la gestió d’aquests espais fins a l’entrega dels premis de la convocatòria següent.

El lliurament dels premis Bandera Ecoplayas 2018 va tenir el passat divendres 9 de novembre, en el marc del XX Congreso y Exposición Internacional de Playas que es va celebrar a l’Hotel Zafiro Palace d’Alcúdia (Mallorca). A l’acte i al congrés, que va tenir lloc del 7 al 9 de novembre, hi va assistir la regidora de Turisme, Elidia López.

Elidia López ha manifestat la seva satisfacció pel fet que totes les platges del municipi hagin rebut aquest guardó, perquè segons ha manifestat, suposa un “reconeixement a la gestió sostenible i respectuosa amb el medi ambient´” que l’Ajuntament fa de les platges i “a la qualitat excel·lent de les platges, que són el principal atractiu del municipi com a destinació turística”. També ha expressat, però, la seva voluntat de continuar implementant el pla de millora de les platges, que ha començat a executar enguany sobre la base d’un estudi que va encarregar a una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes turístics.

Per a la regidora de Turisme, participar en el Congrés li ha resultat d’utilitat per disposar d’una «visió tècnica global de tots els aspectes relacionats amb el món de les platges». I és que, segons ha argumentat, en les ponències i taules rodones s’hi van tractar temes específics, s’hi van donar a conèixer diverses experiències municipals i s’hi van mostrar els últims avenços tecnològics que estan disponibles al mercat per a la gestió de platges.