.

.

TOTS 21

Els portaveus dels tres grups municipals de l’oposició han convocat aquest matí una roda de premsa conjunta. Foto: Cedida

Tots els grups municipals de l’ajuntament de Salou han fet pública aquest dimecres una nota de premsa denunciant que “greu manca d’ètica, integritat i bon govern de Pere Granados i l’equip de govern format per JuntsxCat-Sumem per Salou i el PSC, posen en perill l’obtenció del finançament europeu anunciats agosaradament per l’alcalde, al no complir encara els mínims requisits de la lluita contra el frau, pla d’integritat i codi ètic que exigeix la Unió Europea a les administracions que obtinguin fons europeus”.

En aquest sentit, continua el comunicat, “hem de destacar l’ús partidista que es fa des de l’alcaldia de la informació pública de l’ajuntament com ha estat denunciat en diferents ocasions per l’oposició”. I posen com a exemple “l’anunci fet en la nota de premsa del ple del passat dia 23 de desembre i 14 de gener, pel que la UE atorgava 6.000.000 € al municipi, obviant que es va procedir a una distribució territorial dels fons subjectes al compliment de diferents fites i requisits, entre elles, l’aplicació d’un codi ètic. En igual sentit la falta de transparència habitual en l’equip de govern així com la determinació de partides genèriques als pressupostos fan que la forma de governar Salou de Granados i l’equip de govern siguin contraris als criteris d’ètica que exigeix la UE posant en perill l’arribada d’aquests fons”.

El proper ple que se celebrarà el dia 26 de gener inclou una declaració institucional de lluita contra el frau “que no comptarà amb el suport de l’oposició fins que l’equip de govern modifiqui els seus criteris de gestió, especialment l’aplicació ètica en l’ús dels mitjans municipals i l’aplicació de criteris de transparència i bon govern en la gestió de l’equip de govern”.

Tota l’oposició afirmar estar “compromesa en la lluita contra el frau i la gestió ètica dels recursos municipals i mostrem la nostra satisfacció per la distribució dels 6.000.000 € a Salou, però és necessari per l’aplicació correcta d’aquests fons, un canvi radical en l’ètica de l’equip de govern, pel que mantenim la mà estesa amb Granados per conjuntament, establir les bases de criteris de bon govern i ètica en la gestió municipal i així dur a terme la transformació del municipi amb els fons Next Generation”.

Redacció