.

El regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, i el president dels Portants, Vicenç Gabriel

El regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, i el president dels Portants, Vicenç Gabriel

Tarragona rebrà el dilluns vinent l’arribada dels portants de l’aigua de Sant Magí provinent de la Brufaganya com marca la tradició des de fa ja 21 anys.

El pelegrinatge de 60 kilòmetres comença aquest dissabte 16 d’agost camí cap a les fonts de la Brufaganya on es recull cada any l’aigua “miraculosa” de Sant Magí per portar-la als tarragonins en un acte tradicional que enguany celebra 21 anys d’aquesta baixada de l’aigua cap a la nostra ciutat.

Hi formen part gairebé una setantena de persones vinculats a l’acte per tradició familiar i membres de la Confraria de Sant Magí. La comitiva queda formada per uns vuit carros més altres dos que s’afegeixen a Tarragona, el d’autoritats i el de la gran bota, tirats per uns 12 cavalls en total.

Dissabte a la tarda arriben a la Brufaganya on es recull l’aigua i es celebra missa a la Capella de les Fonts, l’endemà al matí inicien la sortida cap a Santes Creus amb parades a Queol i el Pont d’Armentera. A la tarda cap a Bràfim per Aiguamúrcia i dilluns al matí per Nulles cap a l’Argilaga, La Secuita i Pallaresos fins a Sant Pere i Sant Pau on té lloc el dinar de germanor. A la tarda sortida cap a Tarragona on arribaran entorn a les 19h a la Plaça de la Font on té lloc la benedicció per part de l’arquebisbe de Tarragona i finalment cap a les 20h la pujada cap a la capella del Portal del Carro amb els 4.000 litres que realment transporta a la ciutat EMATSA.

Hi formaran part l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, la regidora de festes Begoña Floria i el regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, qui destaca que “és un acte solidari i simbòlic que ja és tota una tradició” destacant la gran participació i expectació ciutadana.

El president dels Portants, Vicenç Gabriel, assegura que amb el temps els veïns dels municipis on fan parada fan grans mostres d’acollida, benvinguda i col·laboració.

Consulteu la programació en aquest enllaç.

-Adrià Recasens-