.

650 corredors participaran a la UTSM

La Ultra Trail de la Serra de Montsant es celebrarà aquest dissabte. És un certamen organitzat per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural de Vila-seca i la producció tècnica de Naturetime; que arriba ja a la sisena edició i que ho fa no només havent-se consolidat com una cita ineludible del trailrunning català a la tardor, sinó que ho fa en ple creixement, arribant als 650 inscrits entre les quatre proves que l’integren.

A més, la prova ha agafat un marcat caràcter internacional, amb participants provinents de tres continents diferents. Així, d’Europa hi haurà representants d’Andorra, Dinamarca, Finlàndia, França, Holanda, Polònia, Portugal, Regne Unit i Suècia; l’Amèrica del Sud comptarà amb corredors de Brasil, Uruguai i Veneçuela; mentre que l’Àsia estarà representada amb dos participants de Singapur.

Un total de 280 corredors participaran a la prova reina, la que pròpiament dóna el nom a la competició. Tots ells hauran de fer front a 101,2 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell positiu a través d’un espai natural espectacular com és la Serra de Montsant i enllaçant les poblacions que hi formen part.

Com a novetat, i per tal de millorar el circuit, enguany s’han reduït trams de pista que s’han substituït per corriols, cosa que ha provocat un lleuger increment de la distància total.

L’emblemàtica població de Cornudella de Montsant serà l’epicentre del certamen. Dissabte a les 9 del matí s’hi donarà el tret de sortida a la UTSM i, posteriorment, també serà la meta per completar el recorregut en un temps màxim de 24 hores.

A les 12 del migdia s’iniciarà la prova de 44 quilòmetres, l’HTSM, que com les altres tres finalitzarà a Cornudella però serà la única en tenir un començament diferent, ja que la sortida serà a Cabacés.

Les altres dues proves formen part del Circuit trailSERIES Costa Daurada 2014, que arriba a la penúltima cita del calendari. Una serà de 26km i s’iniciarà a les 9:30; i l’altre, que és novetat enguany dins el marc de l’UTSM, serà de 10km i començarà un quart d’hora més tard.

A més, diumenge al matí, un cop finalitzades les quatre curses hi haurà el torn pels més petits amb la celebració de dues curses infantils: de fins a 9 anys (10:35) i de 10 a 13 (10:45). La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar el mateix dia a les 10 del matí.