.

.

TOTS 21

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt), per encàrrec de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, programa un cicle de cinc concerts sota el títol de ‘Música al carrer’ que se celebraran en dos dissabtes d’aquest mes de juliol a cinc localitzacions diferents de la ciutat, totes fora del centre. Es tracta d’una programació que destaca alguns dels creadors musicals de Tarragona i amb l’ànim de mostrar a l’escenari la més variada música en viu amb criteris de qualitat, de risc i incentivat en especial la nova creació. La campanya s’inicia aquest dissabte amb els escenaris de Torreforta i La Mora.

L’aMt valora positivament aquesta nova proposta de l’Ajuntament, dins el seu projecte ‘Tarragona reactiva la cultura’. Compartim la necessitat de reactivar l’activitat cultural, i en concret la musical, en aquest temps post-confinament. La iniciativa del consistori respon a les demandes del col·lectiu de músics en l’àmbit estatal i nacional en el sentit que els ajuntaments actuïn com a dinamitzadors amb la contractació d’actuacions que permetin compensar en part els ingressos perduts durant el confinament i els pròxims mesos, en què l’activitat de ben segur serà menor.

CONNEXIONS Trio amb Xavier Pié saxo soprano, MACC guitarra i efectes, Paco Montañés percussió i bateria. Xavier Pié i MACC porten a terme des de l’any 2000 un treball conjunt de recerca i d’interpretació d’espais sonors utilitzant els seus respectius instruments i la inspiració com a premissa principal.

L’any 2013 van presentar el CD RUTES, integrat per composicions pròpies, fruit del treball realitzat fins aleshores, que va rebre molt bones crítiques i comentaris per part de la premsa especialitzada.

L’any 2017 ens van presentar el CD CONNEXIONS (La Cúpula Músic), un nou treball amb acurats arranjaments, que va representar un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent. Amb la incorporació del percussionista-baterista valencià Paco Montañés, músic de sòlida formació clàssica i d’activitat força transversal, s’han afegit nous i enriquidors elements sonors al grup. També hi ha hagut una notable expansió del repertori: temes com Moonflower (Carlos Santana), A Love Supreme (John Coltrane), Bella Ciao (Popular)…, entre d’altres, sumats a les composicions pròpies, fan que cada concert sigui una experiència única.

IAN LINTS amb Ian Lints, veu, harmònica i guitarra acústica, Joan Escrivà, guitarra i amb Xavi ‘Big Man’ Ferreiro, teclats. L’Ian és un creador d’emocions, un artista amb un talent innat per fer que l’audiència s’entregui al seu show i acabi formant part de l’espectacle com si d’un component més de l’escenari fos. I és a cada show on l’espectador es queda atrapat en aquest ressò de sensacions que és la seva veu i acaba per tenir tant protagonisme com el propi artista a dalt l’escenari.

Apassionat de la música de Springsteen i el so ‘heartland’ dels anys 70; d’arrels catalanes i irlandeses, la seva música és culte entre molts fans del rock d’autor independent de tot el món i desprèn a cada nota una barreja d’aquell aire malenconiós i espiritual, tan propi dels paratges del nord d’Europa, amb el sabor ancestral de les terres tarragonines (on resideix) i la potent personalitat de la polsosa música de les bandes de folk sureny nord-americanes.

A la gira ‘What if… tour’, ens ofereix un inoblidable viatge acústic pel so folk/rock d’influències americanes, repassant els millors temes de la seva discografia i algun cover inoblidable. Un espectacle per deixar-se conquerir per unes lletres compromeses amb la gent senzilla, qui treballa per una vida millor. I la màgia d’una veu impactant, repleta de registres i emocions a flor de pell que no deixaran a ningú en absolut indiferent.

Redacció

 

 

 

IMPORTANT: NORMES D’ÚS COVID

 

– Obligatòriament heu de fer servir mascareta i guardar la distància de seguretat als espais.

 

– Totes aquestes mesures (i d’altres que es puguin implementar “in situ”) no tenen com a finalitat causar molèsties a ningú, sinó facilitar que tots plegats puguem gaudir de la música en viu amb les millors garanties sanitàries. Si us, plau col·labora amb nosaltres per tal que el cicle funcioni de la millor manera possible.

 

– Finalment, si penses que pots tenir símptomes de la covid-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa per responsabilitat.