.

.

TOTS 21

L'únic incident que augmenta són els accidents de trànsit, en un 17%. Foto:  Anna F. - Aj. Torredembarra

L’únic incident que augmenta són els accidents de trànsit, en un 17%. Foto: Anna F. – Aj. Torredembarra

Durant l’any 2014 els fets delictius coneguts han disminuït un 8,7% a Torredembarra, una xifra que s’eleva fins al 20% si les dades analitzades comprenen els darrers cinc anys. Aquestes dades s’han conegut en el transcurs de la Junta Local de Seguretat que s’ha dut a terme aquest matí a l’Ajuntament.

L’alcalde, Enric Grangel, ha destacat la importància de la col·laboració entre les diferents policies que permet obtenir uns bons resultats i una situació normalitzada. Per la seva part, el delegat del Govern de la Generalitat a Catalunya, Joaquim Nin, ha ressaltat les bones dades en matèria de seguretat i ha comentat la importància de poder posar en marxa l’anunciada comissaria de Mossos d’Esquadra ja prevista als pressupostos del 2015, a l’espera de ser aprovats.

En aquest sentit, la regidora de Governació, Olga González, ha explicat que durant la Junta s’ha tornat a reivindicar la tan desitjada comissaria dels Mossos i que esperen que sigui efectiva aviat, així com també ha constatat la necessitar de sumar esforços per multiplicar resultats Tots han coincidit a felicitar la tasca duta a terme pels diferents cossos policials.

Descens important de les detencions

Entre les principals xifres del balanç policial del 2014, destaca el descens del 8,7% dels fets delictius o la reducció a la meitat de les detencions. Pel que fa als delictes, un 75% són delictes o faltes contra el patrimoni. També s’han reduït els robatoris (-17,8%) i, en concret, un 56% els robatoris amb intimidació o violència. Ara bé, una xifra que cal tenir en compte és l’augment dels accidents de trànsit, que han incrementat un 17%.

Objectius pel 2015

De cara al 2015, els principals objectius de la Policia Local són potenciar la policia de proximitat com a eina d’interacció directa i de solució de problemes; la descentralització de serveis per arribar a la totalitat del territori; desenvolupar el Pla Local de Seguretat i Mobilitat amb la mirada posada en els Jocs del Mediterrani 2017; continuar les actuacions preventives per a la disminució de la sinistralitat, el consum de drogues, l’incivisme i el top manta; consolidar el funcionament i dinamització de les noves instal·lacions policials, etc.

A la Junta Local de Seguretat de Torredembarra celebrada aquest matí hi ha pres part l’alcalde, Enric Grangel; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin; la regidora de Governació, Olga González; la subdirectora general de Coordinació de Policia de Catalunya, Begoña Curto; i els representants de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Protecció Civil de Torredembarra.