.

Signatura de l'arcod, amb la resta de regidors al fons

Aquest divendres 25 de juliol l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat el Pacte per la governabilitat amb el suport de CIU, PSC, PP, ERC i l’Agrupació. El pacte s’ha fet efectiu, mitjançant signatura, a les 10 del matí i permetrà que el socialista Enric Grangel sigui finalment alcalde en els propers dies, i les competències de govern siguin delegades només als regidors no imputats d’aquestes formacions.

Enric Rangel, futur alcalde de Torredembarra

En el pacte, entre altres qüestions, també es contempla la creació de la Comissió de Coordinació de Govern, que es reunirà amb caràcter previ a la celebració de les juntes de govern local i els plenaris, i on tots els regidors que formen part de l’acord hi podran dir la seva. “Que les decisions estiguin treballades col·lectivament” és un dels principals objectius, segons ha exposat Eduard Rovira.

El document, ha manifestat Pere Font, servirà per “començar a treballar tots des de zero per reconduir el municipi i l’Ajuntament de Torredembarra”. Núria Gómez ha destacat que amb el pacte volen “retornar la confiança dels ciutadans en els polítics i les institucions”. Finalment, Jordi Solé s’ha mostrat “content” amb la signatura del pacte, i ha agraït “l’esforç de tots els partits”.

A hores d’ara donen suport a l’acord dotze regidors, i la regidora de l’ADT, M. Dolors Toda, s’hi afegirà en els propers dies -ha assistit a la signatura el membre del partit Juan Velasco, per mostrar la seva predisposició, ja que Toda no es troba al municipi-. De fet, Toda presentarà la seva renúncia en les properes setmanes, i Velasco ocuparà el seu lloc al ple.

Grangel no tindrà cap regidoria

El socialista Enric Grangel és el candidat de consens que designa el pacte per assumir l’alcaldia de Torredembarra. En aquest sentit, Grangel actuarà com a coordinador, i ha explicat que ha demanat no portar cap regidoria. “Jo he d’estar per damunt del bé i del mal”, ha declarat Grangel, “i he demanat no portar-ne cap -de regidoria-“. Així, ha reconegut que si n’accepta alguna serà la de personal, perquè “va lligada a reorganitzar tot l’Ajuntament”. El futur alcalde, tot i que ja ha avançat que en els mesos que queden fins les properes eleccions municipals “hi haurà problemes”, ha afirmat que “no em fa por res, perquè les he viscut de tots els colors”. Finalment, ha deixat clar que farà públiques totes les situacions problemàtiques o irregulars amb què es trobi durant la seva feina com a alcalde.

Font, alcalde accidental

Aquest mateix divendres, Font ha presentat la seva renúncia com a alcalde, tot i que es mantindrà com a alcalde accidental fins la setmana que ve, quan es pugui convocar el ple en què serà elegit batlle el socialista Enric Grangel -dimecres o dijous, segons han apuntat algunes fonts municipals-. Per poder celebrar la sessió plenària volen esperar que el consistori torni a comptar amb tots els regidors, disset, després de la renúncia de Daniel Masagué (CiU) i José Oviedo (PP). Els seus llocs els ocuparan Octavi Solé i Núria Rubió, respectivament.

Continua el procés judicial

Mentre a l’Ajuntament de Torredembarra s’escenificava el pacte, al jutjat número 1 del Vendrell hi declaraven la regidora de CiU Rosa M. Guasch, no imputada en la trama, i la regidora d’ERC no adscrita Montse Gassull, totes dues en qualitat de testimonis. El cas continua sota secret de sumari i es continuen practicant diligències.

ERC havia afirmat que ratificaria el pacte només si l’actual alcalde de Torredembarra, Pere Font, dimitia, intencions que Font ha anunciat a inicis de setmana per donar lloc a un alcalde de consens.

El convergent Pere Font es va convertir en alcalde el passat 14 de juliol sense rebre cap vot de suport, ni tan sols va votar-se ell mateix, quan CiU el va presentar per sorpresa com a candidat, Aquest fet es va produir degut a que Grangel, que era l’altre candidat a l’alcaldia, tampoc va comptar amb el suport necessari i per tant Font va haver d’assumir l’alcaldia per formar part del grup majoritari a les últimes eleccions.

D’aquesta manera, i ara sí, Grangel rebrà l’alcaldia per acord i consens de la resta de partits, permetent la governabilitat de Torredembarra que es quedava sense l’alcalde Daniel Massagué quan aquest va ser detingut al mateix Ajuntament i empresonat el el passat 27 de juny, per sortir en llibertat sense fiança el 14 de juliol, se li imputa un delicte contra l’administració.