.

.

TOTS 21

Torredembarra se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 21 al 29 de novembre, i que promou dur a terme accions de sensibilització per a la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos. A Torredembarra, el programa d’enguany consisteix en la realització de tallers d’educació ambiental en línia a l’entorn de la temàtica de Llar sostenible i està contemplat dins el Programa d’Educació Ambiental que realitza la Regidoria de Sostenibilitat, amb la participació de l’Associació Mediambiental la Sínia, GEPEC-Ecologistes de Catalunya i GETE-Ecologistes en acció.

La programació dels tallers és la següent:

  • Dimecres 25 de novembre, de 16.30 a 18 h
    Aprofitament dels recursos de la cuina: com fer el teu propi compost al balcó, jardí o pati de casa. Com fer espelmes amb oli usat i com fer les teves pròpies begudes vegetals.
  • Dijous 26 de novembre, de 16.30 a 18  h
    Taller per reduir toxicitat a casa nostra: elaborarem senzilles receptes per fer el nostre propi sabó de rentar la roba, un netejador multiusos i gel hidroalcohòlic.
  • Dissabte 28 de novembre, d’11 a 12.30 h
    Taller per minimitzar residus a l’hora d’anar a comprar i d’esmorzar o berenar: farem un portaentrepans de roba i transformarem samarretes en pràctiques bosses per anar a comprar. També parlarem d’alternatives als fregalls sintètics: luffa i fregalls fets amb retalls de robes.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a: natura@riugaia.cat

D’altra banda, l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, així com la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, posen a disposició de la ciutadania un portal interactiu amb recursos virtuals obert i gratuït per a tothom:
https://view.genial.ly/5f8ec7e5ed31710d0d0386ac/interactive-content-setmana-prevencio-residus-unim-esforcos-

Redacció