.

.

TOTS 21

En la trobada de dimarts passat, en què hi van prendre part 23 persones usuàries, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, va explicar els canvis del Reglament de funcionament dels Horts. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Sostenibilitat ha reprès les reunions anuals amb els usuaris dels horts ecològics de Cal Dània per a persones jubilades. La darrera va ser al desembre de 2019 i els dos anys següents no es van poder dur a terme amb motiu de la pandèmia. En aquesta trobada de dimarts passat, en què hi van prendre part 23 persones usuàries, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, va explicar els canvis del Reglament de funcionament dels Horts que ja preveu l’ampliació de l’àmbit dels horts a entitats que treballen amb persones amb risc d’exclusió.

El principals canvis afecten al consum d’aigua per part de cada parcel·la, que serà limitat i diferent segons la temporada d’estiu i hivern. També s’ha determinat un horari de funcionament de la instal·lació i s’ha establert un termini màxim de gaudi de la llicència d’ús privatiu fins a quatre anys, prorrogable a un any més, com a màxim. També s’ha reglamentat l’ús de la barbacoa comunitària així com la presència màxima de persones acompanyants o el mecanisme per substituir temporalment a la persona que estigui de baixa mèdica per tal no es perdi la collita.A petició de les persones usuàries dels horts presents, el regidor es va comprometre a millorar els sanitaris i a revisar les gestions necessàries per retirar les restes d’amiant procedents d’antigues construccions a la finca.

Redacció