.

.

TOTS 21

Un agent de la Policia Local, amb un mosso d'esquadra

Un agent de la Policia Local, amb un mosso d’esquadra. Foto: Anna F / Ajuntament

Amb l’arribada del Nadal, l’afluència de públic en les àrees comercials i de serveis s’incrementa de forma significativa. Per a contribuir a una major seguretat d’aquestes zones, l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Governació, engega el Pla de Seguretat –Dispositiu policial – Nadal 2015-2016, que es desenvoluparà de forma prioritària en la zona centre de la població i el polígon industrial Roques Planes.

Per part de la Policia Local, el sotsinspector en cap accidental Miguel Ángel Marchal ha explicat que s’efectuarà un reforç d’agents per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei mitjançant l’estratègia d’un model de treball basat en la proximitat.

D’aquesta manera, s’han dividit les zones comercials de la població en quatre sectors (1. Carrer d’Antoni Roig i voltants, 2. Carrer de Pere Badia i rodalies, 3. Av. de Catalunya i voltants i 4. Polígon industrial) i els recursos de personal que es destinaran són tres agents de proximitat i un caporal, una dotació de dos efectius de reacció, una dotació de dos efectius en matèria de disciplina viària.

Miguel Àngel Marchal també ha comentat que es duran a terme dispositius policials especials per a la cobertura d’actes festius com la nit de Cap d’Any i la cavalcada de Reis. A més, enguany s’han convocat eleccions el pròxim 20 de desembre i la Policia Local destinarà vuit efectius específics repartits en jornada de matí i tarda.

Aquest pla, vigent des del 15 de desembre i fins al 10 de gener del 2016, té com a objectius principals garantir la seguretat de les persones en els seus desplaçaments i activitats i controlar i regular el trànsit de vehicles i vianants, restringint el trànsit de vehicles a determinades zones, per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei.

D’altra banda, la Policia Local estableix un operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra realitzant patrullatges mixtes sobre l’eix comercial d’acord amb el dispositiu Grèvol que posen en marxa els Mossos d’Esquadra per aquestes dates.

Prevenir els delictes

El sergent sotscap de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Marc Aznar, ha ressaltat que el principal objectiu del dispositiu és prevenir els fets delictius i intentar que aquests disminueixin any rere any.

El regidor de Governació, José García, ha destacat la tasca de reforç que du a terme aquests dies la Policia Local i ha agraït la col·laboració dels Mossos d’Esquadra.

Una vegada finalitzat el dispositiu, s’elaborarà una estadística en base a les dades obtingudes durant els dies d’execució del Pla Nadal 2015-16, la qual servirà com a instrument de millora de cara a campanyes similars i per tal de planificar el pla Nadal de l’any següent.