.

Imatge de la Festa del Quadre de Torredembarra

Imatge de la Festa del Quadre de Torredembarra

Torredembarra viurà en els propers dies la Festa del Quadre. Els actes començaran el proper 10 de juliol,al Club Marítim de Torredembarra, amb la Intercat Race Vila; una activitat que s’allargarà fins el 13 de juliol. El mateix dijous 10, a les deu de la nit, l’església de Sant Pere Apòstol acollirà El Musical al Cor. De Broadway a Barcelona, a càrrec de la Coral Santa Rosalia. L’espectacle tindrà un preu de 10 euros (la venda d’entrades serà els dies 8 i 9 de juliol, de 19 a 20 h, a la rectoria).

Ja divendres, 11 de juliol, la plaça de la Vila serà l’escenari de l’assaig dels Nois de la Torre, obert a tothom. A dos quarts d’onze de la nit, a l’aparcament de Mañé i Flaquer Prebarrakes amb Dj Marina – Rumba ska.

A les dotze de la nit, concerts amb el grup Relamidos, guanyador de Torrebarrakes 2013; a dos quarts de dues de la matinada, Dj Tadalkant – música balcànica i Dj Marteta –Reagge ska. La festa seguirà dissabte, a partir de les deu del matí i fins la una del migdia, a Cal Bofill amb la segona marató benèfica de fotografia i vídeo pels Muntanyans, a càrrec del Gepec.

A les set de la tarda, a la plaça de Castell, l’espectacle infantil d’animació, a càrrec de Ferranclown, amenitzarà la jornada pels més menuts. Ja a dos quarts de nou, a la plaça del Castell, es farà la sisensa Mostra de Balls Country, a càrrec dels alumnes de l’Associació Country la Torre & Friends.

A les dotze de la nit, a l’aparcament de Mañé i Flaquer serà el torn del cinquè remember del PLAY, un repàs a l’evolució de la música de ball, que va marcar dues generacions a Torredembarra, dels mítics anys 80 i 90.

Diumenge 13 de juliol

Entre els actes destacats de diumenge, el carrer Ample acollirà el concert vermut graller amb els grups: Grallers d’Altafulla, Els altres Grallers de Creixell, Grallers de la Riera, Grallers del Catllar, Grallers dels Nois de la Torre i Grallers de la Torre.

A les sis de la tarda, a la plaça de la Vila, hi haurà l’actuació castellera, amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Nois de la Torre. A les onze de la nit, al carrer Ample, es farà la festa dels Nois de la Torre, amb petita actuació dels Grallers dels Nois de la Torre i festa amb dj Djeila.

Dilluns 14 de juliol – La vigília.

La vigília de la Festa del Quadre estarà marcada pel correfoc i el ball de Festa Major. A les dotze del migdia.Tritlleig de campanes des del campanar de l’església de Sant Pere Apòstol i enlairament de coets des de la Torre del Castell.

A les set de la tarda, pl. de l’Escorxador, baixada de Sant Antoni, c/ de Santa Rosalia, c/ de Gibert, c/ d’Antoni Roig, pl. de la Font, pl. de la Vila, c/ de Carnisseria, c/ del Freginal, baixada de Sant Antoni i pl. de l’Escorxador. Cercavila del Seguici Popular Infantil, amb el Ball de Diables Infantil, la Mulasseta, el Ball de Bastonets, el Ball de Pastorets Infantils, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets i la Colla Infantil dels Nois de la Torre. A les deu de la nit, a l’aparcament de Mañé i Flaquer, concert, a càrrec de l’Orquestra Saturno.

A dos quarts d’onze de la nit, passeig de la Sort, c/ de la Sort, pl. de la Font, pl. de la Vila, c/ de Joan Güell i pl. del Castell. Correfoc, a càrrec de la Mulassa, el Ball de Diables de la Riera,  el Drac de la Geltrú, el Ball de Diables del Morell, la Virgília i el Ball de Diables de Torredembarra.

A les dotze de la nit, a l’aparcament de Mañé i Flaquer. Ball, amb l’Orquestra Saturno, i a les dues de la matinada, a l’aparcament de Mañé i Flaquer hi haurà ball, amb Band The Rock i dj.

Dimarts 15 de juliol – La processó votiva

A les vuit del matí, pl. de la vila, c/ Major, c/ Ample, pl. del Castell, c/ Freginal, baixada de Sant Antoni, c/ Alt de Sant Pere, c/ Filadors, c/ Envelat, c/ Lleida, c/ Pere Badia, Fundació Pere Badia, c/ Antoni Roig, pl. de la Font i pl. de la Vila es faran les Matinades, amb els Grallers de la Torre. A les nou del matí, a l’església de Sant Pere Apòstol, per la Missa Primera. Dues hores més tard, l’església de Sant Pere Apòstol serà el lloc de la solemne Eucaristia de Dedicació de l’església, presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol. Durant la missa es consagraran l’altar i les columnes del temple amb l’Oli Sant. Finalment, cant de l’Himne a Santa Rosalia.

En acabar l’ofici, al pla de l’església, actuació del Seguici Popular amb el ball de Diables, Virgília, Serrallonga, Mulassa, Ball de Bastons, Ball de Pastorets, Ball de Gitanes, Nans, Gegants i Nois de la Torre.

Els actes de la festa petita seguiran a dos quarts de vuit del vespre, des de l’església de Sant Pere Apòstol, c/ de Joan Güell, c/ Ample, c/ Major, pl. de la Vila, c/ d’Antoni Roig, c/ de Gibert, c/ de Santa Rosalia, baixada de Sant Antoni, c/ del Freginal, c/ Carnisseria, c/ Joan Güell i església de Sant Pere Apòstol. Processó votiva del Quadre de Santa Rosalia, precedida del Seguici Popular de la vila. El Quadre anirà acompanyat per la Fanfara de Torredembarra i serà portat per les persones designades per la parròquia.

La Coral Santa Rosalia interpretarà els Villancets, acompanyada per alumnes de l’Escola Municipal de Música de Torredembarra i de La Fanfara, al c/ Ample i a la pl. de la Vila.En arribar, a l’església de Sant Pere Apòstol.