.

.

TOTS 21

Cartell de les jornades

Cartell de les jornades

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Torredembarra i l’Amical Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, amb la col·laboració dels instituts Ramon de la Torre i Torredembarra, han organitzat un ampli programa d’activitats per commemorar el 70è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazi.

El regidor d’Ensenyament, Jordi Solé, ha comentat que Torredembarra no podia estar absent en una data tan significativa, especialment per a explicar a les noves generacions què va ser un règim fonamentat en la por i conscienciar que fins i tot en els nostres dies segueix viu el feixisme disfressat amb d’altres noms. A més, Torredembarra forma part de la “Xarxa Memòria, Deportació i Prevenció del Feixisme: Mai Més”, projecte endegat per l’Amical.

Programa d’actes

Del 13 d’abril al 2 de maig, al Pati del Castell: Exposició Mauthausen l’univers de l’horror. Mostra que dóna a conèixer les vivències dels republicans espanyols al camp de concentració de Mauthausen, en un llarg recorregut cronològic des de la II República fins a la deportació. Es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9 h a 13 h i de 18 h a 20 h, i dissabtes, d’11 h a 14 h. La projecció del documental Nit i Boira, al Pati del Castell es farà de dilluns a divendres, d’11 h a 12 h, i de 19 h a 20 h, i dissabtes, de 12 h a 13h.

Inauguració: 15 d’abril, a les 19 h, al Pati del Castell.

24 d’abril, a les 19 h, a la Sala Cal Maiam: Acte Commemoratiu amb la projecció del documental Nit i Boira i conferència a càrrec d’un historiador membre de la junta de l’Amical de Mauthausen.

També s’han programat conferències exclusives per a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels instituts Ramon de la Torre i Torredembarra.