.

.

TOTS 21

1a Trobada d'Associacions Catalanes del Hip Hop | Fotos: Anna F.

Torredembarra acull el 6 de desembre la 1a Trobada d’Associacions Catalanes de Hip Hop i Cultura Urbana en una jornada organitzada per la Regidoria de Joventut i l’Associació XXL. Un total de tretze entitats es trobaran durant el dia i posaran les bases per treballar conjuntament i en un futur poder crear una federació.

Jeroni Rañé, representant de l’Associació XXL, ha explicat que celebren 15 d’anys des que es van constituir, primer com a grup d’amics i més tard com a entitat, i que la realització d’aquesta primera trobada és un punt culminant de l’aniversari.

A la presentació de la Trobada, hi han pres part altres membres d’XXL: Cesar Badia, Adela Monera i M. José Traviesa, que han explicat com l’associació realitza diferents activitats d’intercanvis internacionals, tallers, etc. i com aquesta activitat és una trobada principalment tècnica però al mateix temps oberta a tothom i gratuïta.

Per la seva part, la regidora de Joventut, Núria Gómez, ha destacat que la Regidoria fa set anys que organitza activitats de manera periòdica relacionades amb la cultura urbana, i que treballa molt estretament amb l’Associació XXL. També ha mostrat la seva satisfacció perquè Torredembarra sigui un referent en aquest àmbit, tot desitjant que la trobada esdevingui un èxit.

L’alcalde, Enric Grangel, ha ressaltat la importància d’aquesta convocatòria a nivell de Catalunya i ha considerat que des de les institucions cal donar facilitats als moviments juvenils perquè tinguin un espai i es puguin expressar. En aquest sentit, també ha comentat que l’Ajuntament està estudiant dedicar un local més gran i més accessible per als joves del municipi, en el antic bar del Casal.

Programa d’activitats. Casal Municipal:

  • Tot el dia: Exposició XXL “15 anys de Hip Hop 1999-2014”
  • A les 12 h: Taller de rap i turntablism, amb Cesar Badia
  • A les 15 h: Taller de popping, amb Abdo
  • A les 16 h:  Mercat de les associacions “Show me what u got”  Exhibició de graffiti  Debat obert “Rap your sheet”
  • A les 17.30 h: Exhibicions “Friendly jam”, ball, pintura i música.