.

.

TOTS 21

L’alcalde, Eduard Rovira, en una fotografia d’arxiu. Foto: Anna F / Ajuntament

L’Ajuntament de Torredembarra ha decidit agilitzar l’aplicació d’un seguit de mesures per millorar les zones de vianants de la vila que s’estan tractant en la taula de mobilitat del municipi i que ja havien estat pensades per a garantir la seguretat dels vianants i potenciar el teixit comercial. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que la situació actual i els atemptats de Barcelona i Cambrils, així com l’inici en breu de la Festa Major de Santa Rosalia, han fet avançar-ne l’aplicació.

Aquestes mesures consisteixen en les següents actuacions:

El pas rodat del carrer de Francesc Moragas al carrer de Gibert a través del carrer d’Antoni Roig (zona de vianants) quedarà definitivament tallat al trànsit.

Es mantindrà l’accés al carrer d’Antoni Roig a veïns autoritzats i per operacions puntuals de càrrega i descàrrega de 7 h a 11 h del matí i per a vehicles de pes inferior a 3.500 kg.

El carrer de Francesc Moragas també es tallarà al trànsit i únicament es podrà utilitzar per l’accés dels propietaris dels pàrquings privats, persones amb mobilitat reduïda i operacions de càrrega i descàrrega.

La plaça de Mn. Joaquim Boronat quedarà tancada permanentment a la circulació. Aquesta mesura es volia aplicar amb l’inici de les obres de millora del carrer de Pere Badia, però també s’ha decidit avançar-la.

Les limitacions abans exposades vindran donades per elements físics decoratius com són jardineres i d’altres.

Aquestes mesures també s’aplicaran al barri de Baix a Mar, on hi havia restriccions que es complementaran amb la instal·lació d’elements físics que impossibilitaran l’accés al carrer d’Isaac Peral fora de les hores permeses (de 9 h a 12 h).

Per últim, a la zona del passeig Marítim s’instal·laran també elements físics decoratius als seus vorals per així diferenciar plenament la circulació de vehicles de la de vianants, incrementant la seva seguretat.

En aquesta mateixa línia, cal tenir en compte que la taula de mobilitat també ha considerat realitzar canvis de viabilitat als carrers de Lleida, Ferran de Querol, Girona, Fàbrica, Capella i Tarragona, i en aquest sentit els treballs començaran a executar-se possiblement durant els últims dies de setembre.