TOTS 21

044 Cartell Dones Castelleres

Després de l’èxit obtingut a la Fira de Santa Úrsula de Valls, l’exposició fotogràfica ‘Dones Castelleres’ arriba a Torredembarra. A partir del proper divendres 19 de febrer i fins al 13 de març l’exposició fotogràfica amb les dones castelleres com a úniques protagonistes es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart, ubicada al Castell de Torredembarra, seu de l’Ajuntament de la Vila. La mostra, on es podran contemplar més d’una setantena d’imatges, es podrà visitar dimecres, dijous i divendres de 17.00 h a 20.00 h, i dissabtes d’11.00 h a 13.30 h, i de 17.00 h a 20.00 h. L’exposició ha pogut ser possible gràcies a l’esforç dels Nois de la Torre així com de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra.
El mateix divendres 19 de febrer es realitzarà la inauguració oficial de l’exposició a la Sala Lluís d’Icart (plaça del Castell, 8) a partir de les 19.30 hores amb la presència de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la regidora de cultura, Núria Batet; el president dels Nois de la Torre i un dels participants a la mostra, Rodrigo Sicilia; així com els fotògrafs que han realitzat les imatges de l’exposició. Està previst que les dones dels Nois de la Torre facin un pilar i després es realitzarà una petita cercavila fins al local de la colla castellera (carrer de la Carnisseria, 16), on es podrà degustar Vermut Casteller, gentilesa de Vermuts Miró, i un petit pica-pica. La inauguració està oberta a totes les persones que vulguin assistir-hi.
L’objectiu de la mostra és posar en valor el paper de la dona en el món casteller, un paper que ha estat imprescindible perquè el fet casteller hagi evolucionat fins el punt on es troba avui en dia. Ara bé, ‘Dones castelleres’ és una mostra fotogràfica plural que ha estat possible gràcies a la feina de 13 fotògrafs castellers d’arreu de Catalunya, que han preparat un recull del seu treball amb les dones com a úniques protagonistes.
Després de Valls i Torredembarra, està previst que la mostra passi per diverses ciutats de Catalunya, algunes de les quals ja estan confirmades i es donaran a conèixer més endavant. A les xarxes socials es poden seguir les novetats al Facebook Dones Castelleres i a Twitter amb l’usuari @DonaCastellera i l’etiqueta #DonesCastelleres, i mitjançant precisament aquesta etiqueta es vol demanar la participació dels visitants.