.

.

TOTS 21

Els anticapitalistes van subratllar, quan van animar als ciutadans a tornar-ne a penjar, que els llaços estaven penjats en una xarxa protectora de la muralla. Imatge d’aquest matí. Foto: twitter Tanoca

La Muralla de Tarragona a l’altura del Portal del Roser, zona que està videovigilada per càmeres, ha tornat a aixecar-se aquest matí amb llaços grocs penjats de la xarxa protectora contra els coloms. Van ser despenjats la setmana passada després d’una denúncia de Ciutadans viral per les xarxes socials i que el PP (curiosament ningú de l’equip de govern havia mogut fitxa durant el llarg període que havien estat penjats) va fer seva immediatament mobilitzant a la brigada municipal per a que els retirès de nit. La regidora de Patrimoni, Begoña Floria, va reclamar a uns i altres respecte pel Patrimoni de la ciutat i “seny” per evitar “que prenguem mal”.

Tanmateix, aquest element patrimonial sembla haver-se convertit en escenari simbòlic on lliurar la guerra dels símbols després que la CUP ja va fer pública una crida a la ciutadania per omplir una altra cop de llaços el monument. I el CDR de la Part Alta ha piulat aquest matí des del seu compte oficial de twitter afirmant que “la Muralla de Tarragona torna a ser groga! Per moltes amenaces, insults o agressions dels feixistes de Ciudadanos i PP, la gent continuarà exigint la #LlibertatPresosPolítics fins el dia que els allibereu. Que cada llaç groc caigui sobre la vostra consciència de carcellers!”.

Aquest dimarts al matí veïns i turistes miraven encuriosits els llaços que tornen a omplir l’indret i alguns fins i tot hi feien fotos. Fonts de l’Ajuntament afirmen ser coneixedors de la recol·locació dels llaços, però a hores d’ara encara no ha pres cap decisió de com procedirà al respecte.