.

Imatge de la previsió de Meteocat per aquesta tarda.

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya, l’Inuncat, per la previsió de pluges intenses a l’interior de Catalunya i a les comarques de Tarragona aquest divendres a la tarda (a Constantí i a Riudoms s’han recollit aquesta tarda fins a 29,6 mm i 25 mm en mitja hora). El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions a les comarques centrals de Ponent, tota la Catalunya Central i al litoral, entre el sud de Girona i les comarques de Tarragona. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. A més, en tot l’episodi localment es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat. Davant d’això, Protecció Civil ha demanat, a través d’un comunicat, “extremar les precaucions al volant, ja que les precipitacions coincidiran amb la sortida del cap de setmana”. L’episodi s’allargarà fins dissabte al matí i en les darreres hores afectarà especialment les comarques del litoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a primera hora d’aquest divendres a la tarda les precipitacions afectaran sobretot al nord-est, a les comarques d’Osona i al Moianès. Posteriorment, les pluges s’aniran desplaçant cap al sud-oest, on està previst que puguin descarregar amb força entre les sis i les vuit del vespre a les comarques del Camp de Tarragona.

Davant la previsió de pluges intenses, Protecció Civil ha recomanat “evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular”. Un cop comencin les pluges, aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

(Tuit de Meteocat publicat a les 16.20 hores d’aquesta tarda)

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT també ha alertat als responsables de les activitats de lleure de joventut previstes a les zones on es preveu que plogui amb més intensitat perquè no facin activitats a prop del riu i ha demanat als municipis que vigilin la llera, reportin les possibles incidències i es mantinguin connectats a la xarxa de telecomunicacions d’emergència.