.

.

TOTS 21

Imatge del mapping d’una edició anterior. Foto: Cedida

El municipi s’endinsa en un dels períodes més especials de l’any del 10 de desembre al 5 de gener

Després que el passat divendres 3 de desembre es donés el tret de sortida oficial a les festes de Nadal, amb l’encesa de llums del municipi,
el Morell s’endinsa en un dels períodes més especials i esperats de tot l’any. Així, Nadal arriba carregat d’activitats per a tota la família i amb més il·lusió que mai. “L’objectiu és que tota la població, i sobretot la canalla morellenca, pugui viure unes festes memorables”, remarca una de les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, Maria Jesús Valldosera.

L’arrencada serà espectacular, amb la Terrafira de Nadal, que tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de desembre amb pista de gel, trenet, zona de restauració, concerts, festa de l’oli… En definitiva, uns dies inoblidables que faran les delícies de petits i grans. “Aquesta vegada serà molt especial, perquè hem unit la Terrafira de sempre amb la Fira de Nadal, i creiem que el resultat serà un esdeveniment molt nadalenc, molt enfocat al comerç
del nostre poble, i amb opcions perquè tothom s’ho pugui passar d’allò més bé”, indica l’altra regidora de Cultura i Festes, i alhora regidora de Promoció econòmica, Mònica Casas.

Una pista de gel que es podrà gaudir més enllà de la Terrafira de Nadal, fins al 24 de desembre, per tal que tothom tingui oportunitat de llistar i practicar la velocitat o les piruetes damunt dels patins. A més, del 10 al 23 de desembre també s’ha convocat un concurs de pessebres. Volem saber com són els pessebres morellencs, amb quines figures es fan, com són les coves i muntanyes o com de llarg és el riu… Comparteix-lo a les xarxes socials!

En l’apartat musical, divendres 17 de desembre hi haurà un concert de Nadal al Teatre Auditori amb la cobla Maricel de Sitges; diumenge 19, i a la parròquia de Sant Martí, la coral Guspira del municipi oferirà una actuació d’allò més nadalenca; el mateix dia, al Teatre Auditori, concert de La Marató organitzat des de l’Escola de Música El Morell; i diumenge 26, també al Teatre Auditori, gran concert de Nadal amb l’Orquestra de Cambra de Tortosa i la solista Cecília Aymí.

Torna el Tió al Morell. Foto: Cedida

El Tió

Una de les cites més esperades per tots els infants arribarà diumenge 19 de desembre, a les 11.30 hores, amb “El Tió s’ha tirat un pet!”, i els dies 27, 28 i 29 tornarà el Parc de Nadal al pavelló municipal. També enfocat a la canalla, divendres 31 de desembre a les 12 hores tindrà lloc la tradicional sortida de l’Home dels Nassos.

Per acabar bé el 2021, i començar el 2022 amb bon peu, torna el Sopar de Cap d’Any al pavelló municipal, del qual ben aviat es farà difusió del menú i de tots els detalls. I després del sopar, ball amb l’Orquestra Atalaia. Una activitat per a la qual caldrà presentar el DNI o passaport i el certificat COVID digital.

Ses Majestats i el Patge Reial no faltaran a la cita. Foto: Cedida

I un cop al 2022, diumenge dia 2 el Patge Reial s’encarregarà de recollir les cartes de tota la canalla per fer arribar els seus desitjos als Reis d’Orient. Una carta que podeu descarregar en aquest enllaç i omplir amb tot allò que vulgueu demanar. I, finalment, els Reis arribaran amb la tradicional cavalcada dimecres dia 5 i, com és habitual, passaran per totes les cases del poble a repartir els regals.

En definitiva, un programa completíssim i carregat d’il·lusió perquè totes les morellenques i morellencs visquin unes festes ben especials.