.

.

TOTS 21

El Sunset Festival renova també l’aposta per una de les seves principals senyes d’identitat: totes les activitats es programen intencionadament a última hora del dia.

El proper diumenge 8 de juliol a les 20 hores torna a l’agenda estival de Tarragona al Port Tarraco Sunset Festival, el programa gratuït d’oci, esport i cultura nascut el 2016 que es perllongarà fins a principis de setembre a l’amfiteatre de Port Tarraco amb el objectiu de donar a conèixer a tota la ciutadania aquest atractiu espai urbà.

El programa ofereix un total 18 actes agrupats en dies ‘temàtics’: els dimarts hi haurà master class esportives, els divendres arts escèniques, i els diumenges música en viu. El primer i últim divendres d’agost està prevista la projecció de cinema a l’aire lliure.

Després de l’aperitiu primaveral dels ‘Diumenges a Port Tarraco’, pel qual han passat més d’un miler de persones al maig i juny, els capvespres de la marina es tornen a omplir de vida durant l’estiu amb motiu de l’edició 2018 del Port Tarraco Sunset Festival, que de nou posa en valor els artistes de proximitat ‘quilòmetre 0’ per generar una alternativa als espais més clàssics del centre històric i la zona alta de la Rambla.

El Sunset Festival renova també l’aposta per una de les seves principals senyes d’identitat: totes les activitats es programen intencionadament a última hora del dia, un moment ‘màgic’ per contemplar la posta de sol a prop del mar. Igual que en les experiències anteriors, dues hores abans de les actuacions, les 200 places d’aparcament de Port Tarraco es posen a disposició dels visitants de forma gratuïta.

El director general de Port Tarraco, organitzador del festival, Marc Colls, destaca la voluntat d’enriquir les opcions d’oci a l’estiu de Tarragona. “L’essència del Sunset Festival es manté en aquest 2018: continuem en l’esforç per donar a conèixer un escenari tan singular i especial com la marina a través d’una activitat totalment gratuïta, atractiva i variada per a tots els públic”, afirma.

Joan Rovira ha estat l’artista escollit per a l’obertura del Sunset Festival diumenge que ve per la seva personal combinació de música festiva, molt mediterrània i colorista, amb altres temes -ja convertits en autèntics himnes- més propis d’un cantautor. El talent de Rovira posa el llistó molt alt per al Port Tarraco Sunset Festival, que pren els diumenges, sempre a les 20 hores, com a dia de referència per a les actuacions de música en viu.

Les elegants i poderoses versions d’U*Rock (22 de juliol), la personalitat creativa de Jay Lemon, que presenta disc (5 d’agost), el debut del cantautor pop tarragoní Marcos San José (12 d’agost), l’energia superlativa de Radio Reggae (19 d’agost) i els increïbles Zapping Trio (2 de setembre) conformen les propostes per gaudir dels vespres de Tarragona d’una manera diferent.

Diumenge serà a la música el que els divendres -també a les 20 hores- a les arts escèniques, enfocades des de la seva vessant més familiar. Circ Hula (13 de juliol), el Ballet Amaia Dorronsoro (20 de juliol), Titelles (27 de juliol), Circ de les Musaranyes (10 d’agost), Mag Albert (17 d’agost) i Nunny G (24 d’agost) integren una programació que toca tots els pals de la diversió: clown, màgia, titelles, malabars, dansa … en una meravellosa barreja de disciplines i estils artístics.

El Port Tarraco Sunset Festival es completa amb les sessions esportives -Zumba i Sh’Bam, Bodycombat…- en grup els dimarts (17 i 31 de juliol i 14 i 28 d’agost) amb màster class totalment gratuïtes dirigides per instructors d’alta qualificació del centre de fitness Viding Sant Jordi, i amb dues sessions de cinema a l’aire lliure ( ‘La la Land’, 3 d’agost i ‘La Bella i la Bèstia’, 31 d’agost).

Tots els actes tindran lloc, amb l’habitual escenografia creada específicament per al Sunset Festival, a l’amfiteatre de Port Tarraco. “Igual que en edicions anteriors, ens interessa un degoteig d’esdeveniments atractius per aconseguir que la marina entri en la vida quotidiana dels tarragonins i cali com una opció més d’oci, igual que quan es plantegen fer una passejada per la Part Alta, la Rambla o El Serrallo”, reitera Marc Colls.