.

.

TOTS 21

Bonnie Tyler. Foto: Reuters

Torna tot un referent estival a les comarques del sud de Catalunya: el Festival Internacional de Música de Cambrils, suspès l’any passat per la pandèmia, viurà entre els mesos de juliol i agost la seva 46ena edició amb una oferta de deu concerts per a públics diversos, com és marca de la casa, amb una promotora nova i amb clàssics com Bonnie Tyler o el pianista francès Rychard Clayderman, que als anys 80 van fer furor, com llavors es deia.

Oceans of Fire BR Music Live s’ha fet amb el contracte per quatre anys -tres anys fixos i un quart prorrogable- i presenta autors i grups nacionals, estatals i internacionals amb ‘l’excepció pandèmica’ dels nordamericans. Així les coses, el mercat britànic abastirà la quota internacional del festival de Cambrils amb noms com Bonnie Tyler -mundialment coneguda per Total Eclipse Of The heart i a qui se li atribuïa la famosíssima Bette Davis Eyes, que també va cantar- i el pianista Richard Clayderman -que amb Balada per a Adelina es va fer mundialment famós-. També hi seran els Manel, Carmela, la música pop dels 90 -amb Corona, Snap, PBK i Whigfield, en una jornada non stop-, Stay Homas o Prok.

Richard Clayderman. Foto: Cedida

El Festival manté l’escenari, el Parc del Pinaret, i els organitzadors esperen que per aquelles dates, entre 29 de juliol i el 14 d’agost, les autoritats permetin més aforament que les mil persones que poden assistir avui per avui a concerts com aquests. El públic haurà d’estar-se assegut, dur mascareta i se servirà hidrogel, mentre s’espera que en 2022 puguin tornar a Cambrils els intèrprets nordamericans. Els preus es mouran amb una forquilla entre els 15/20 euros el més barat i els 35/49 euros el més car -segons la localitat-, com són els casos del Pot Petit i de Bonnie Tyler, respectivament.

No faltarà un tribut als suecs Abba amb Abba The New Experience -tot un mercat amb un públic fidel, tenen els tributs-, mentre el festival arrencarà de manera inusual amb una proposta familiar-infantil amb El Pot Petit, i clourà amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, que farà un repàs a les bandes sonores de pel.lícules com Missió Impossible, Pirates del Carib o Titànic.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura, Cinta Ballesté, i el director de BR Music Live, Gregorio Vergara, han presentat avui la 46a edició del festival a la sala d’actes del Centre Cultural, subratllant l’alegria de tornar-hi a ser i defensant la necessitat que té aquest país de celebrar activitats culturals, greument amputades durant la pandèmia. L’alcaldessa ha animat a cambrilencs i cambrilenques, així com a la gent forània, a sumar-se al festival.

El calendari

Obrirà la programació, doncs, el dijous 29 de juliol, El Pot Petit en format concert. Es tracta d’una de les propostes d’animació infantil més populars al nostre país. L’endemà serà el torn del jove andalús Prok, qui s’ha fet un nom en la música rap i urbana juntament amb el seu germà bessó Ayax. L’última nit de juliol, rebrem a Cambrils la diva dels anys 80 Bonnie Tyler, coneguda per temes com A Total Eclipse Of The Heart i It’s a Hearthache, i que ens presentarà el seu nou disc The Best Is Yet To Come, publicat aquest mateix febrer.

El jove andalús Prok. Foto: Cedida

El diumenge 1 d’agost, tindrem a l’escenari del FIMC la banda revelació del confinament de l’any passat: els nois d’Stay Homas, amb el seu positivisme i bones vibracions. El dia 5 d’agost, canviem de registre i ho fem amb la fusió tecno-rumba de Camela, amb Ángeles i Dioni, que no necessiten més presentació. Els Manel, la banda catalana que més discos ven, vindrà l’endemà a presentar L’amant malalta, estrenat fa pocs mesos. El videoclip del tema es va gravar parcialment a l’avinguda Diputació de Cambrils.

Manel. Foto: Cedida

Camela. Foto: Cedida

La nit del dissabte 7 d’agost serà una festa, en majúscules, amb la presència d’algunes de les bandes d’eurodance que van fer ballar el món sencer, a la dècada dels 90. Corona, amb The Rhythm of the Night, els alemanys Snap!, amb The Power, la cantant Whigfield amb Saturday Night, o el synthpop d’OBK, amb temes com El cielo no entiende.

Abba The New Experience. Foto: Cedida

L’espectacle de tribut a la famosíssima banda sueca, ABBA The New Experience estrenarà el darrer cap de setmana del festival. Divendres 13 serà el torn del pianista francès Richard Clayderman. Finalment, el 14 d’agost, la Banda Simfònica del Vallès acomiadarà la 46ena edició del Festival Internacional de Música de Cambrils amb el seu Concert de pel·lícula, espectacle en què interpreten algunes de les bandes sonores més conegudes de Hollywood.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura, Cinta Ballesté, i el director de BR Music Live, Gregorio Vergara, presentat el festival. Foto: Tots21

Els concerts se celebraran de dijous a diumenge i començaran a les 22 hores, excepte l’espectacle d’El Pot Petit, que ho farà en horari familiar. Des d’avui mateix ja es poden adquirir les entrades anticipades a través del web https://www.megaentradas.com/w/festival-cambrils. De cara al juny, la previsió és instal·lar un punt de venda físic a Cambrils.

Jaume Garcia