.

campanes

Imatge de les Campanes del campanar de Sant Pere. Foto:Reus Digital

La regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència dóna suport al toc de campanes per la pau a Síria que es farà aquest dissabte 19 de març a les 13:00h al campanar de Sant Pere i a la Parròquia de Sant Bernat Calbó, que impulsen els agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia, campaners de Reus. Amb aquesta iniciativa es vol reclamar la fi de la guerra a Síria i una solució al drama dels refugiats sirians, perquè siguin acollits de forma humanitària.

La participació de la regidoria s’emarca en la declaració institucional aprovada per la Junta de Portaveus del 4 de setembre de 2015 vers la crisi siriana:

«Davant la crisi humanitària que les darreres setmanes estan patint milers de persones que es veuen obligades a fugir de Síria a causa de la guerra, considerem que l’Ajuntament de Reus ha d’emprendre les mesures necessàries per oferir assistència a aquest col·lectiu i s’afegeixi a la xarxa de ciutats-refugi que, amb la col·laboració de municipis, entitats supramunicipals i organitzacions no governamentals, s’està creant arreu del país per donar acollida temporal a una part d’aquests refugiats.

No podem romandre impassibles davant del patiment d’aquestes persones i de la vulneració dels seus drets humans. En primer lloc, perquè la solidaritat ha de continuar sent un valor i un determinant en l’actuació de la ciutat de Reus. En segon lloc, perquè formem pat d’una societat que no és aliena al desastre humanitari que pateix actualment Síria: tots els països d’Europa hi tenen una responsabilitat en tant que membres de l’OTAN i han tingut una acció indirecta en el desencadenant i desenvolupament de la guerra. En tercer lloc, perquè malauradament la nostra ciutat i el nostre país tenen ben presents les crisis de refugiats polítics, no únicament les més recents com la guerra dels Balcans en la qual Reus va oferir la seva solidaritat, sinó també la guerra civil de 1936-1 939 en la qual van ser reusencs i catalans els qui van emprendre el camí de l’exili per tal de preservar les seves vides i els seus drets de participació política.

Per tot plegat, acordem que l’Ajuntament de Reus adopti les mesures necessàries per participar d’aquesta xarxa de ciutats-refugi, per pal·liar en la mesura en què sigui possible el patiment d’aquestes persones.»