.

.

TOTS 21

Foto de família de l’esdeveniment. Cedida

La campiona olímpica de vela Theresa Zabell ha apadrinat el Sailing Training Camps, un nou projecte creat per Nàutic Parc-Estació Nàutica Costa Daurada i Terres de l’Ebre per convertir l’àmbit del Golf de Sant Jordi, des de Salou al Delta de l’Ebre, en una nova aposta del territori en turisme esportiu.

Theresa Zabell, medalla d’or olímpica als Jocs de Barcelona de 1992 i d’Atlanta al 1996, és tot un referent a nivell internacional. Al seu currículum olímpic hi afegeix també cinc títols de campiona del món, tres de campiona d’Europa i dotze vegades campiona d’Espanya de vela.

El nou producte de Nàutic Parc-Estació Nàutica neix amb l’objectiu de convertir la destinació en un punt neuràlgic per la preparació de regatistes en èpoques de l’any en les que per les difícils condicions climatològiques, no poden entrenar als seus països d’orígen. Per això, el projecte s’ha dissenyat amb l’objectiu posat a zones com centre d’Europa o als països d’Escandinàvia. En aquest sentit, des de Nàutic Parc s’han realitzat unes primeres accions de prospecció de mercats i s’ha previst accions a Alemanya i Dinamarca.

Theresa Zabell durant la seva intervenció. Foto: Tots21

Durant la seva intervenció, Theresa Zabell va recordar els seus inicis al món de la vela i els seus primers entrenaments, molts dels quals van fer-se a aigües de Salou, Cambrils, l’Hospitalet i la Ràpita, on va descobrir els vents del Golf de Sant Jordi i les seves característiques. Precisament Zabell va recordar que la seva primera participació a un Mundial va ser a Salou a meitat dels anys 80, en la que va significar l’inici de la seva carrera com regatista a la classe 470.

El Sailing Training Camp és un producte creat per Nàutic Parc que compta amb el suport dels clubs i ports esportius de Salou, Cambrils, Vandellòs i l’Hospitalet, Calafat, Sant Jordi, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. L’acte d’apadrinament es va celebrar a les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils.

V.Tapias