.

.

TOTS 21

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha realitzat aquest divendres una visita institucional al municipi de La Canonja, acompanyat pel Subdelegat del Govern, Joan Sabaté. La delegada ha estat rebuda per l’alcalde, Roc Muñoz, i per altres membres de la corporació. Cunillera ha signat en el llibre d’honor de l’ajuntament “més jove de Catalunya”, recordant que és des d’octubre de 2010 que La Canonja (fins llavors annexionada a Tarragona) va poder recuperar la municipalitat, esdevenint el 947è municipi de Catalunya.

Seguidament, la delegada i l’alcalde han mantingut una reunió de treball en la qual s’ha valorat molt  positivament el paquet de mesures urgents que el darrer Consell de Ministres havia inclòs en el Reial-Decret Llei per a l’Impuls de la Competitivitat Econòmica en el sector de la Indústria i el Comerç per fomentar la competitivitat del sector industrial, facilitant la reducció del cost energètic que suporten les empreses, la productivitat laboral i el reforç de la seguretat industrial.

Unes mesures que, de fet, tenen el seu origen en els compromisos adquirits el mes de juliol passat per la ministra  d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), entitat representativa d’aquest sector econòmic industrial, el principal generador de llocs de treball a tota la província.

Les actuacions previstes en el Reial-Decret es desenvoluparan en un reglament que està previst que  pugui estar enllestit en menys de sis mesos i que es redactarà amb la participació del sector, amb l’objectiu d’ancorar el teixit industrial local en el territori.

A la reunió, la delegada s’ha compromès, també, a traslladar la resta d’assumptes que li han estat plantejats als departaments ministerials competents, reafirmant “l’aposta pel diàleg del Govern de l’Estat, i per treballar des de la coordinació i la lleialtat institucional, en benefici de la ciutadania”.

Després de la reunió, la delegada del Govern s’ha desplaçat fins a les instal·lacions de BASF, una de les principals empreses reunides en l’AEQT, i on ha pogut visitar el centre de producció que aquesta multinacional del sector químic té en funcionament en el polígon petroquímic del municipi. BASF s’ha convertit, des de la seva inauguració el 1969, en  el centre de BASF més gran de tot el sud d’Europa.

L’estada d’aquest divendres a La  Canonja se  suma a la prop d’una vintena de  visites que la delegada del Govern ha fet en els darrers sis mesos a diversos municipis del territori català.  A  més  a  més, en  aquest  temps, la seu  de  la Delegació també ha  rebut alcaldes i alcaldesses de mig centenarmés d’altres poblacions.