TARRAGONA 21

Aigües d’Altafulla donarà 1 euro a Càritas per cada usuari que es passi a la factura digital

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Ajuntament

Aigües d’Altafulla i l’Ajuntament han posat en marxa una nova campanya per recollir fons per a Càritas. La companyia donarà un euro a l’entitat per cada usuari que es passi a la factura digital. D’aquesta manera, Aigües d’Altafulla vol contribuir en la lluita contra les desigualtats socials que du a terme l’organització Càritas, que té com a missió irrenunciable i permanent d’acollir les persones que queden al marge de la societat, i que actua per acompanyar-los en el seu camí de recuperació.

Aquest acord de col·laboració neix en un context en què la crisi que vivim per la Covid-19 no és només sanitària sinó també social. La sol·licitud per a tramitar l’e-factura es pot fer via electrònica des del portal web de la companyia.

Per a qualsevol consulta, es pot fer a través del telèfon 977651676, el whatsapp 667931302, o bé, al correu electrònic oficinavirtual@aiguesaltafulla.cat.

En l’acte de signatura hi han estat presents la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas; el responsable de màrqueting d’Aigües de Catalunya, Elías Colom;  el president de Caritas Tarragona, Francesc Roig, i la presidenta de Caritas Altafulla, Carme Vives.

Redacció

 

Se suspèn la Cursa de Tardor dels Atletes d’Altafulla

Imatge del cartell de l’any passat.

La Cursa de Tardor 1 de Novembre, que organitzen els Atletes d’Altafulla amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla, s’ha suspès finalment. L’augment de casos per Covid-19 i la situació de pandèmia actual ha provocat la cancel·lació de la 6a edició d’aquesta prova tan consolidada al territori.

Redacció

 

Altafulla se suma a la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, de l’Institut Català de les Dones

L’Ajuntament d’Altafulla és un dels ens locals que s’han sumat a aquesta nova campanya de sensibilització contra el masclisme. Foto: Ajuntament

Amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”, la nova iniciativa que presenta l’Institut Català de les Dones (ICD) pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera.

L’Ajuntament d’Altafulla és un dels ens locals que s’han sumat a aquesta nova campanya de sensibilització contra el masclisme, i que consisteix en fer visible en les papereres públiques aquest lema. Per a això s’han elaborat uns adhesius que s’han distribuït en diferents administracions locals, i que a Altafulla, ja s’ha fet efectiu.

Alba Muntadas, coalcaldessa d’Altafulla i responsable de Polítiques de Gènere del consistori, ha remarcat que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Amb aquesta acció de l’ICD, amb la col·laboració dels ajuntaments, es vol fer visible aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

La coalcaldessa d’Altafulla ha insistit que “cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera».

Descarrega’t l’enganxina.

Redacció

 

El cementiri d’Altafulla estarà obert del 26 d’octubre a l’1 de novembre amb horari especial i amb mesures per la Covid

Imatge del cementiri municipal d’Altafulla. Foto: Ajuntament

El cementiri municipal d’Altafulla estarà obert en horari especial del 26 d’octubre a l’1 de novembre, de 9 a 18 hores ininterrompudament, amb motiu de la celebració de Tots Sants.

En aquesta ocasió, s’han pres tot un seguit de mesures per a donar resposta a l’actual situació de crisi sanitària per la Covid-19 i evitar aglomeracions.

D’aquesta manera, l’entrada al cementiri es farà per la porta principal i la sortida per la porta lateral propera al col·legi El Roquissar. A l’entrada, es disposarà gel hidroalcohòlic per a tots els visitants.

L’Ajuntament d’Altafulla recomana a la ciutadania que avanci les visites de neteja i dipositi les flors abans del dia 1 de novembre per reduir les concentracions de persones.

Així, es demana reduir les visites en grups, evitar aglomeracions i mantenir les distàncies físiques interpersonals de seguretat amb un mínim d’un metre i mig.

Les persones podran dipositar flors als nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents.

L’ús de mascareta és obligatori, no es pot menjar ni beure en tot el recinte, i s’aconsella als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.

Redacció

 

Set de cada deu usuaris de les platges d’Altafulla les qualifiquen amb notes de notables i excel·lents

Set de cada deu usuaris de les platges d’Altafulla, sectoritzades per la del Fortí, Botigues de Mar, Cala Canyadell i El Vinyet, les qualifiquen amb notes de notables i excel·lents, amb una puntuació mitjana de 7,3.

És un dels resultats que es desprèn de l’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Altafulla aquest passat estiu a l’empresa d’investigació sociològica Ceres sobre les percepcions de la ciutadania sobre les platges del municipi, amb l’objectiu de detectar les fortaleses i debilitats del principal atractiu turístic i natural de la vila.

Aquestes valoracions s’han presentat aquest matí, en un acte presidit per la coalcaldessa d’Altafulla i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, i la regidora de Turisme, Natalia Sanz. Muntadas ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts en un estiu marcat per la Covid-19.

L’enquesta va tenir la participació aleatòria de 628 ciutadans, dels quals el 23 % viuen a Altafulla, el 66 % a Catalunya, el 8 % a l’Estat espanyol i el 3 % restant, provenen de l’estranger.

La majoria de les persones consultades tenen residència a Altafulla ( el 61%), tant de primera com de segona residència, on destaquen les de segona residència amb el 38 % de la representativitat.

Com a dada destacada, el 70 % d’usuaris arriben fins a les platges a peu, mentre que un 25 %, ho fa en cotxe o en motocicleta; i només un 3 % hi arriba en bicicleta o transport públic.

D’entre els aspectes més ben valorats pels usuaris, se subratlla la facilitat per arribar-hi, amb una puntuació mitjana de 7,6; i la seguretat, amb una nota mitjana de 7,5, i en un marc de pandèmia de coronavirus.

La majoria de la població consultada valora la qualitat de l’aigua, el compliment de les mesures de protecció contra la COVID-19 i la sostenibilitat ambiental, amb notes entre el 7 i el 8.

D’altra banda, l’informe també remarca diferents aspectes a millorar com la manca de dutxes i/o rentapeus, marcada per la pandèmia; la millora dels accessos a la platja especialment per a les persones amb mobilitat reduïda, i la millora de la neteja de la sorra.

La regidora de Turisme, Natalia Sanz, ha remarcat que ha estat un “encert” encarregar aquest estudi a una empresa externa, que, objectivament, “ens marca el què hem de millorar”.

Per contra, només el 9% va trobar a faltar més aportacions de sorra, i el 76 % dels usuaris afirmen conèixer els impactes dels temporals d’hivern.

La platja de Botigues de Mar és la que més acostuma a anar-hi la gent, en un 77 % de la població consultada. Mentre que la resta ho fa a la del Fortí i la del Vinyet. La Cala Canyadell és la platja menys freqüentada.

Consulta l’informe de Ceres.

Redacció

 

La Covid obliga a suspendre el DTapes de Torredembarra i les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla

Imatge promocional del DTapes d’enguany. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de Torredembarra ha anunciat l’ajornament fins a la primavera de l’edició del DTapes per Torredembarra que s’havia de dur a terme del 23 d’octubre fins al 8 de novembre, amb la participació de trenta establiments de restauració del municipi. Aquesta decisió s’ha pres arran de les noves mesures per fer front a la propagació de la Covid-19 que va anunciar ahir la Generalitat de Catalunya i que comportaran el tancament de bars i restaurants fins a finals d’octubre.

L’organització s’ha posat en contacte amb els establiments participants per anunciar-los la decisió i informar-los que aquells bars i restaurants que haguessin realitzat el pagament de la quota de participació, poden recuperar-la a l’Oficina de Turisme de Torredembarra, des d’avui i durant tota la setmana vinent, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Altafulla ajorna les jornades gastronòmiques

D’altra banda, des de l’ajuntament d’Altafulla s’ha informat també que «ens veiem obligats a ajornar les XIII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla fins que el context sigui més favorables. La mostra s’havia de celebrar del 23 d’octubre al 8 de novembre de 2020».

Redacció

 

El Consell dinamitza la lectura a les biblioteques de la comarca amb el cicle de contes ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’

Imatge d’arxiu de l’Agus Farré deixant bocabadats als nens de Vilallonga. Foto: Consell Comarcal

Aquest dissabte 17 d’octubre, a les 11:30 hores, a la plaça de davant de la Biblioteca Municipal de Constantí, comença el cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’, que es desenvoluparà aquesta tardor a les biblioteques del Tarragonès.

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries a través dels contes als nens i a les nenes de la comarca. Amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle ‘Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’ amb la participació dels municipis de Constantí, Els Pallaresos, Perafort, La Pobla de Montornès, Creixell, Vilallonga del Camp, Altafulla i Roda de Berà.

Aquest cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’ es dedica a posar en valor el respecte a la natura, als animals, les plantes, l’aigua… en definitiva a estimar la Terra.

El cicle el duran a terme dos contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa Plana i l’Agus Farré tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques i l’ensenyament. Per tant, saben molt bé els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots dos, des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Muntsa amb ‘Quan la Mare Lluna va dir Prou!’ i l’Agus amb ‘Ogoshi -te-oh-me’.

L’activitat comptarà amb les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19. Consulteu en cada municipi com tramitar les inscripcions prèvies.

Redacció

 

L’Ajuntament d’Altafulla presenta els dos parcs de socialització per a gossos als carrers dels Caus i del Vinyet

El parc del carrer dels Caus (imatge superior) i el del Vinyet (inferior). Fotos: Ajuntament

La regidoria de Protecció Animal de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Inma Morales, ha presentat aquest matí els dos parcs de socialització per a gossos que s’han instal·lat als carrers dels Caus (a l’antic Parc de la Caputxeta) i del Vinyet.

Les noves àrees d’esbarjo per als animals, amb una dimensió d’uns 500 i 300 m2, respectivament, incorporen elements per facilitar el joc i el divertiment dels gossos, així com bancs i altres elements que contribueixen a la bona socialització animal. Les papereres són de material no oxidable, i s’ha instal·lat un abeurador dissenyat per a què els gossos puguin beure sense dificultats. El paviment és majoritàriament de sorra perquè els animals puguin jugar còmodament.

Aquest nou espai forma part del pla municipal de millora que ha impulsat la regidoria de Protecció Animal per dotar el municipi d’àrees concretes amb l’objectiu de garantir que, com a mínim, dues de les àrees més transitades pels gossos, com l’entorn d’Hort de Pau, i el centre de la vila, disposin d’una “àrea d’esbarjo amb condicions per a la seva socialització d’animals i persones”, com ha assenyalat la regidora de Protecció Animal, Inma Morales.

La inversió d’ambdós equipaments ha estat de 15.000 euros. L’edil també ha apuntat que no descarta incorporar més elements, així com també reforçar els punts de llum.

Redacció

 

Altafulla torna a gaudir del triatló, reunint 250 atletes

L’esdeveniment ha anat a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala Àlex Cañas, i ha comptat amb la direcció tècnica de Sport No Limit. Foto: Jordi Santacana

Després de molt temps i esforç, Altafulla torna a gaudir d’un esdeveniment esportiu adaptat als nous temps. Finalment, ahir dissabte 10 d’octubre a la tarda es va poder celebrar el Triatló d’Altafulla, una de les proves de circuit popular de triatló Just Tri Series. L’esdeveniment ha anat a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala Àlex Cañas, i ha comptat amb la direcció tècnica de Sport No Limit.

Per un tema de seguretat, la participació ha estat limitada a 250 persones. Les poques places es van esgotar en menys d’una setmana. Entre els inscrits al Triatló d’Altafulla 2020 es poden trobar a quatre campions d’Espanya: Albert Parreño, Anna Flaquer, Albert Torres i Dolça Ollé.

Els guanyadors

Enric Boldu de Club Natació Montjuïc amb un temps de 1:00:28 i Anna Flaquer del club Fasttriatlon amb una marca de 1:06:40 han estat els guanyadors en la modalitat Sprint.

En modalitat Super Sprint, els vencedors han estat Pep Tatché del club T-Bikes amb un temps rècord de 00:33:03 i Olga Fernàndez del Club Triatló Sabadell parant el crono en 00:45:12.

Mesures de seguretat

El Triatló d’Altafulla ha comptat amb unes mesures de seguretat exigents a conseqüència del Covid-19. Els triatletes han hagut de respectar els dos metres de distància de seguretat en tot moment, utilitzar la mascareta a la recollida de dorsals i a l’entrada a boxes, netejar-se les mans en el moment de recollir els dorsals i a l’entrada a boxes, i seguir les indicacions que han donat les persones de l’organització. A més a més, les sortides han estat esglaonades i per grups reduïts i a la meta s’ha comptat amb espais amplis per respectar les distàncies.

Un circuit de triatló afectat per la pandèmia

A conseqüència del Covid-19, quatre de les cinc proves de circuit Just Tri Series 2020 es van haver de cancel·lar: Castelldefels, Tarragona, Cambrils i L’Hospitalet de L’Infant. L’última prova del circuit, el Triatló d’Altafulla, a la fi s’ha pogut celebrar.

Dues modalitats

Per a aquest esdeveniment, els participants han pogut escollir entre dues distàncies: Sprint (individual i relleus) i Super Sprint (individual). La modalitat de Sprint individual i relleus consta de 0,75 km de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de cursa a peu; mentre que la Super Sprint individual compta amb 0,35 km de natació, 10 km de bicicleta i 2,5 km de cursa a peu.

Agraïments

L’organització vol donar les gràcies a tots els participants del Triatló d’Altafulla per la seva actitud en el desenvolupament de la prova. «Un cop més s’ha pogut demostrar que amb respecte, civisme, paciència i tolerància es poden disputar esdeveniments esportius amb total seguretat», afirma.

#EsdevenimentEsportiuSegur

#EsResponsabilitatDeTots

Pàgina web: https://justriseries.com/

Facebook: https://www.facebook.com/justriseries/

Instagram: https://www.instagram.com/justriseries/

Redacció

 

Detenen dos nois a Altafulla quan intentaven robar en un local del barri marítim

Imatge de la detenció. Foto: Policia Local

La Policia Local d’Altafulla va procedir a la detenció, a les 6 hores d’ahir, de dos nois quan accedien a un local del barri marítim per robar en l’nterior. Segons informa el cos per mitjà del seu compte oficial de Twitter, a hores d’ara s’està «pendent de confirmar per gravació de càmera l’autoria d’un segon robatori aquesta mateixa nit en establiment pels mateixos joves».

Redacció

 

El CE Altafulla posa en quarantena el primer equip després de detectar un positiu en Covid

El CE Altafulla ha fet pública aquest migdia una nota de premsa on informa que «hem posat en quarantena el Primer Equip» degut «a un cas positiu de PCR». Aquest és «el primer que vivim al club malgrat tothom segueix el protocol establert i, havent seguint els passos previstos (trucant al 061, estant (en) contacte amb el CAP de referència i amb la Federació Catalana de Futbol), des del club s’assenyala que «l’afectat es troba bé i els contactes estrets també».

Des del club s’han dut a terme tot un seguit d’actuacions, que passen per determinar i avisar als contactes estrets els quals, «entre avui i demà, CatSalut gestionarà les proves a tots els nostres futbolistes». Els resultats es tindren entre dissabte i diumenge i «amb tota probabilitat, el partit d’aquest cap de setmana serà ajornat. Esperem confirmació de l’FCF».

Redacció

 

Agenda de cap de setmana a Altafulla amb esport, patrimoni i cultura en primer pla

Agenda dels actes més destacats per a aquest cap de setmana a Altafulla on cal remarcar les Jornades Europees del Patrimoni, que tant Terres del Gaià com el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, amb la Vil·la dels Munts, commemorem amb diferents actes; el triatló Just Tri Altafulla, d’aquest dissabte 10; la presentació del llibre de l’altafullenc Fonxo Blanc, el Festival Di(vi)nes, i el Tarraco Viva a Altafulla, entre d’altres.

Divendres, 9 d’octubre

Jornades Europees de Patrimoni: ‘Patrimoni en Marxa. Fotografia’t al Gaià’

Recorregut virtual pel patrimoni fluvial del riu Gaià que organitza l’Associació de les Terres del Gaià amb la col·laboració de diferents administracions.

Més informació.

19.00 h. Presentació del llibre ‘Citacions i [e]vocacions’, de Fonxo Blanc

Al bar restaurant musical Faristol d’Altafulla, al carrer de Sant Martí 5.

Més informació.

21.00 h. IV Festival Di(vi)nes amb concert de Raquel Lúa a Altafulla

A la plaça de l’Església acompanyat per un tast de poesia de Gòria Ganga i el vi del concert Zub Zub, del Celler Estol Verd de Rodonyà.

Més informació.

Dissabte, 10 d’octubre

10.00 h. Descobreix l’entorn natural d’Altafulla: Itinerari pels arbres d’interès d’Altafulla

Punt de sortida: Museu Etnogràfic. Aportació 2€. Informació i reserves: joan@hortdelasinia.com 655486115.

Més informació.

Jornades Europees de Patrimoni: ‘Patrimoni en Marxa. Fotografia’t al Gaià’

Recorregut virtual pel patrimoni fluvial del riu Gaià que organitza l’Associació de les Terres del Gaià amb la col·laboració de diferents administracions.

Més informació.

Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts

El MNAT se suma a les Jornades Europees de Patrimoni, realitzant jornada de portes obertes a les seves seus per apropar el nostre patrimoni a la ciutadania.

Més informació.

16:30 h. Just Tri Altafulla 2020

El circuït popular més gran de Catalunya amb seu a Altafulla.

Més informació.

Diumenge, 11 d’octubre

Jornades Europees de Patrimoni: ‘Patrimoni en Marxa. Fotografia’t al Gaià’

Recorregut virtual pel patrimoni fluvial del riu Gaià que organitza l’Associació de les Terres del Gaià amb la col·laboració de diferents administracions.

Més informació.

Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts

El MNAT se suma a les Jornades Europees de Patrimoni, realitzant jornada de portes obertes a les seves seus per apropar el nostre patrimoni a la ciutadania.

Més informació.

Tarraco Viva a Altafulla

Coneix com vivien els romans a l’Antiga Roma i com afrontaven situacions difícils com la pandèmia que vivim actualment,

Més informació.

Dilluns, 12 d’octubre

Tarraco Viva a Altafulla

Coneix com vivien els romans a l’Antiga Roma i com afrontaven situacions difícils com la pandèmia que vivim actualment,

Més informació.

Tota la informació la podeu trobar a https://www.altafulla.cat/agenda-altafulla

Redacció

 

Afectacions de trànsit en motiu del triatló Just Tri Altafulla que se celebrarà aquest dissabte

Aquest dissabte 10 d’octubre a partir de les 16:30 hores fins les 18:30 hores tindrà lloc la Just Tri Altafulla. La prova comportarà afectacions al trànsit que tot seguit us detallem:

Punts d’accés al poble

Venint de Torredembarra:

– Entrada pels Munts de Torredembarra per anar a Baix a Mar Altafulla. Per anar al poble caldrà anar per, via Hercúlea, Fassina, fins camí del Prat.

– Si es ve en sentit Barcelona, i es vol accedir al poble, es recomana utilitzar la variant d’Altafulla direcció Tarragona i entrar per Ferran fins arribar al Buffet d’Altafulla i fer l’entrada com s’especifica a sota.

Venint de Tarragona:

– Entrada pel Buffet i direcció polígon (Bon Àrea, Caprabo, etc.) i d’allà anar direcció a Caïd Ismail i es podrà creuar cap al c/ de la Portalada.

Punts de sortida del poble

Direcció Torredembarra:

Pels 4 camins:

– S’hi podrà accedir pel c/ camí de l’Ermita, de pujada, pel carril esquerra habilitat per cotxes i que deixaran passar (quan es pugui) a Ronda Altafulla direcció camp de futbol.

– Els del sector est pel camí Oliverot (en contra direcció).

– Sector est Baix a Mar, pels Munts.

Direcció Tarragona:

– Pel c/ Alzina travessant cap a c/ Avellaners (direcció Mercadona) i sortida pel c/ Via Roviano i Migdia.

Mobilitat interior

Poble

– Sector est (les esplanes, vinya gran, urb. Sant Antoni, etc.) per anar al poble han d’anar pel c/ camí de la Nou de Gaià (contra direcció) i creuar cap a c/ de la Bassa (davant el Castell).

– Vila Closa han de sortir cap a c/ Barceloneta, Plaça Nova i c/ Albert Boronat (Pl. Martí Royo) (tot contra direcció) fins Marqués de Tamarit.

– Per anar del poble a Baix a Mar per Marqués de Tamarit i per Camí del Prat.

– La Ronda d’Altafulla, des del carrer camí de la Vinya, de baixada estarà habilitat el carril dret per si surten veïns puguin anar fins c/avellaners.

– Els de la urbanització del Mercadona i tota aquella zona poden accedir al poble per Caïd Ismail i c/Portalada.

Baix a Mar

– Veïns d’Hort de les Bombes, tindran habilitat carril dret de baixada de Via Augusta fins a la rotonda de Pont de Mar. Allà podran anar a l’esquerra o dreta.

– Els de Mestral, llebeig, plaça dels vents, poden sortir per c/ Pont de Mar.

– Sector Vila Romana dels Munts poden anar per Via Hercúlea fins a la rotonda del càmping Don Quijote. Allà els enviaran direcció c/ Fassina.

Mentre se celebri la prova de bicicleta (de les 17.10h a les 18.10h aproximadament) serà complicat donar pas, així que preguem paciència i que sigueu previsors. Un cop finalitzada la prova,  les entrades, sortides i els sentits dels carrers tornaran a la normalitat.

Visita el web de la Just Tri Altafulla.

Descarrega’t les indicacions de les afectacions de trànsit.

Redacció

 

Es fan públiques les agendes institucionals dels regidors que formen el govern municipal a Altafulla

A les agendes s’hi accedeix a través de l’apartat d’ ‘Acció de govern’ al web de la institució mitjançant el portal de transparència. A la imatge, els regidors de l’equip de govern. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla ha publicat recentment al seu portal de transparència l’agenda institucional de les regidores i els regidors que formen el govern municipal.

S’hi pot accedir a través de l’apartat d’ ‘Acció de govern’ que es troba a la pantalla principal del web de la institució. A partir d’aquest menú, s’enllaça amb la secció de govern obert del portal de transparència. Les agendes institucionals corresponents a cada regidor/a de l’executiu local es pot consultar, des del passat 30 de setembre, a un mes vista.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha manifestat que “amb aquesta mesura complim amb la llei de transparència”, i ha afegit: «Els càrrecs locals tenim, als efectes d’aquesta llei, la consideració d’alts càrrecs i la ciutadania té el dret a saber amb qui ens reunim».

Al mateix temps, Molinera ha recordat que “era una assignatura pendent”, i ha sentenciat: «En l’anterior mandat no es va aprovar la publicació de les agendes; ara nosaltres fem realitat aquell compromís amb la ciutadania».

Redacció

 

El curtmetratge ‘Me, a monster?’, de la productora d’Altafulla Most Wanted Studio, dóna la volta al món

El 27 de setembre de l’any passat, la productora tarragonina Most Wanted Studio llençava una campanya de micromecenatge que tenia com a objectiu aconseguir fons per fer front a la distribució en festivals de cinema del seu curtmetratge d’animació ‘Me, a Monster?’. La campanya va ser tot un èxit. Va superar el seu objectiu i va aconseguir recaptar 2.269€. 

Un any després, el curtmetratge es troba en plena distribució en festivals de cinema. Al març, es va estrenar al Mecal PRO de Barcelona i, des de llavors, ja ha aconseguit més de 50 seleccions d’arreu del món. A banda de Catalunya i la resta d’Espanya, ja s’ha projectat a Itàlia, Kosovo, Austria, Bosnia i Herzegovina, Perú, Uruguay, Canadà, França, Mèxic, República Txeca, Alemania i Brasil. I en els propers mesos, també podrà veure’s a Slovakia, Sèrbia, Bolivia, Japó, Puerto Rico, Taiwan, Pakistan i Estats Units.

«Tot allò, que va començar amb una petita campanya de micromecenatge, ha acabat sent una carrera plena d’èxits i d’agradables sorpreses» – Belinda Bonan, directora de ‘Me, a Monster?’

Ara bé, no tot ha estat un camí de roses. La seva estrena va ser a l’inici de la pandèmia pel covid-19 i molts festivals es van posposar o, fins i tot, cancel·lar. Durant els vora tres mesos de confinament, l’activitat festivalera va quedar quasi bé parada. A partir de Juny, es va reprendre i, durant l’estiu, molts festivals s’han celebrat en format presencial, online o híbrid. Des de la productora, asseguren que el sector ha hagut de fer canvis i, tant ells, com els festivals, s’han hagut d’adaptar a les noves circumstàncies. El proper mes d’Octubre, es projectarà a dos festivals del territori: el 46è FILMETS Badalona i el 5è FICVI de Vila-seca, ambdós en un format híbrid.

«Després de dos anys de dur treball, no esperes que la presentació del teu treball quedi malmesa per una pandèmia d’aquesta magnitud. Així que toca adaptar-se o morir» – Joan Rubinat, productor de ‘Me, a Monster?’

‘Me, a Monster?’ és un curtmetratge d’animació dirigit a un públic familiar i especialment pensat per a nenes i nens d’entre 3 i 6 anys. El seu missatge principal és acceptar allò que és diferent i afrontar les pors que això genera. Rera el projecte, s’hi troben la Belinda Bonan i el Joan Rubinat, fundadors de Most Wanted Studio, una productora audiovisual afincada a Altafulla. L’any 2017 van estrenar el seu primer curtmetratge d’animació ‘Back in Fashion’ (2017, 8′), seleccionat a 19 festivals de cinema internacionals i guanyador de tres premis.

Enllaç al tràiler, clicant aquí

Redacció

 

Tarraco Viva torna a Altafulla per mostrar com afrontaven els romans situacions com la pandèmia

Imatge d’arxiu de l’edició 2019 al Parc de Voramar d’Altafulla. Foto: Ajuntament

Altafulla tornarà a ser un dels escenaris de Tarraco Viva, el festival romà de Tarragona. El certamen s’havia de celebrar al maig però la pandèmia ho va impedir. Finalment, es realitzarà de l’11 al 18 d’octubre, i ho farà amb una programació que recull 184 actes, un terç dels quals seran en format digital i audiovisual per seguir a través de les xarxes.

D’aquests, dues propostes es desenvoluparan a Altafulla. Per una banda, la Pallissa de l’Era del Senyor serà l’escenari, el proper diumenge 11 d’octubre, de la recreació històrica ‘Plebs. La vida de la gent corrent a l’antiga Roma’, que anirà a càrrec de l’Associació Projecte Phoenix. Tindrà una durada de 45 minuts i començarà a les 17:00 hores.

L’Associació Projecte Phoenix és un grup d’afeccionats a la història de l’antiga Roma que, a través de reconstruccions fidedignes de vestuari, mobiliari i altres elements de la cultura i civilització romana, pretén apropar aquell període històric al públic actual.

I per una altra banda, el Centre d’Entitats acollirà, l’endemà dilluns 12 d’octubre, la conferència ‘Vil·les romanes. Refugi dels poderosos’, que anirà a càrrec del prestigiós arqueòleg Joaquín Ruiz de Arbulo. Tindrà una durada de 60 minuts i començarà a les 12:00 hores del migdia.

Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela, 1955) és expert en arqueologia urbana. Ha investigat en profunditat les ciutats romanes d’Empúries i Tarragona, i també ha treballat a Roma, Ostia Antica i Pompeia. És una de les veus més rellevants sobre la divulgació històrica romana, i va ser un dels científics que va participar en la candidatura tècnica perquè la Tarragona romana fora Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESO.

Les dues propostes se centraran en com vivia la gent a l’Antiga Roma i especialment com afrontaven els romans situacions crítiques com la pandèmia que estem vivint en l’actualitat.

Per assistir a qualsevol dels dos actes, cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme d’Altafulla, o bé, enviant un correu electrònic a nbarba@altafulla.altanet.org amb la finalitat de mantenir les mesures de seguretat per la Covid-19. És obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic.

Inici dels horaris de tardor a la Vil·la romana dels Munts

D’altra banda, a partir d’avui, 1 d’octubre, l’horari dels centres que depenen del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona deixen enrere l’horari d’estiu i passen a ser els següents:

Vil·la romana dels Munts

Octubre, març, abril i maig: Laborables: 10-13:30 / 15-18 h.

Novembre, desembre, gener i febrer: Laborables: 10-13:30 / 15-17:30 h.

Festius: de 10 a 14 h

Dilluns: tancat

Redacció

 

Altafulla regula les donacions de fons documentals, bibliogràfics i arxivístics a la Biblioteca i l’Arxiu municipals

L’objectiu és posar ordre a les donacions i establir criteris a l’hora d’acceptar aportacions per part de la ciutadania en general. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla va aprovar en el passat Ple ordinari el text íntegre del Reglament regulador de donacions de fons documentals, bibliogràfics i arxivístics a l’Ajuntament d’Altafulla.

La proposta sorgeix de la necessitat de crear una normativa per posar ordre a l’elevat volum de peticions que es reben per part de la ciutadania en general, i alhora establir una sèrie de criteris per a la seva acceptació.

El text aprovat remarca que “les donacions d’associacions, entitats, institucions i particulars constitueixen una important aportació al patrimoni bibliogràfic d’Altafulla. Qualsevol ciutadà o entitat pot oferir a la Biblioteca Municipal d’Altafulla la donació de documents, entenent com a tal a tota expressió del llenguatge natural o convencional i qualsevol altra expressió gràfica, sonora o en imatge, recollides en suport llibre i en suport audiovisual o sonor”.

El redactat també fa esment que “per a l’avaluació del fons de la donació se seguiran les directrius del Servei de Biblioteques i del Patrimoni Bibliogràfic de la Generalitat de Catalunya i es tindrà en compte la vigència i l’actualitat de les obres i el seu valor patrimonial”, al mateix temps que recorda que “l’acceptació d’un fons no pressuposa la seva integració indefinida. A l’acabament de la vida útil d’un document, la Biblioteca procedirà a la seva retirada d’acord amb el procediment que s’estableixi. En el cas que una part dels documents no siguin d’interès per la Biblioteca, el donant podrà retirar-los, o bé la mateixa biblioteca s’encarregarà de la seva expurgació, previ consentiment del donant”.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat que “no s’acceptaran les donacions lliurades a l’entrada de la biblioteca o a la bústia de retorn”, i que, per a procedir a formalitzar una donació “la persona haurà de signar sempre un formulari en què s’especifiquen les condicions del donatiu”.

Redacció

 

Altafulla, municipi itinerant de la ruta circular ‘Grand Tour’ que permet descobrir i gaudir de Catalunya en diferents dies

La proposta inclou punts de visita de tipus cultural, natural i enogastronòmic que un no pot deixar de visitar si es desplaça a la destinació. Fotos: Ajuntament

Altafulla és una de les destinacions turístiques itinerants que forma part de la ruta circular ‘Grand Tour de Catalunya’, que ha impulsat el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

Aquest mes de setembre s’ha dut a terme el llançament d’aquest producte en el mercat català i, a la resta de mercats prioritaris, serà a principis de l’any vinent. Es tracta d’una ruta circular per conèixer els seus principals atractius patrimonials i naturals amb vehicle per descobrir i gaudir de Catalunya de nord a sud i d’est a oest en diferents dies.

Aquesta proposta inclou punts de visita de tipus cultural, natural i enogastronòmic que un no pot deixar de visitar si es desplaça a la destinació. Alhora, s’aprofiten aquests atractius per promocionar experiències menys conegudes però igualment interessants.

En total, el Grand Tour de Catalunya ofereix més de 400 propostes d’activitats repartides al llarg de 2.000 quilòmetres de ruta que cadascú podrà fer al seu ritme.

Itinerari 6: Terrassa – Reus

Altafulla és un dels set municipis a visitar en l’itinerari 6 que abraça les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Tarragonès i el Baix Camp. Concretament, la visita a Altafulla és la posterior a la de Vilafranca del Penedès i l’anterior a la de Tarragona.

S’hi destaca el Castell dels Montserrat, molt ben restaurat, la Vila Closa amb les restes de muralla, portals, torres, merlets, l’església de St. Martí, els carrers, les placetes, i les raconades que en fan un conjunt medieval harmoniós i captivador; el Passeig de Botigues de Mar, que provenen dels magatzems dels pescadors del segle XVIII, i la Vil·la romana dels Munts, jaciment notable de Catalunya declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Natalia Sanz, ha remarcat que “és un projecte que encaixa perfectament amb la idea del turisme de proximitat que aquest estiu hem viscut, però alhora també que promou el coneixement del territori, potencia els productes de proximitat i el respecte pel medi ambient”.

Natalia Sanz ha recordat que “Altafulla se sent molt identificada amb aquesta proposta perquè representa el model turístic sostenible que volem pel futur de la nostra vila: un turisme divers i de qualitat, apte per descobrir la nostra destinació durant tot l’any”.

Redacció

 

L’Ajuntament d’Altafulla congela la majoria de les ordenances fiscals per al 2021

El Ple també va aprovar bonificar el comportament de la ciutadania que faci un ús de la deixalleria comarcal i que podria estalviar-se fins a un màxim d’un 15% en el rebut de la brossa. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat la congelació de la majoria d’ordenances fiscals per a l’exercici 2021. D’aquesta manera, la principal ordenança fiscal que regula l’Impost de Béns Immobles (IBI) mantindrà el tipus de gravamen del 0,88 % en els béns immobles de naturalesa urbana. Tindran una bonificació del 20 % de la quota íntegra les famílies nombroses que acreditin aquesta condició.

D’altra banda, s’aplicarà un recàrrec del 50 % de la quota líquida de l’impost als immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent en què es provi que en l’habitatge no hi consti cap persona empadronada en els dos darrers anys, comptats des del 31 de desembre de l’any en curs.

El Ple també va aprovar l’ordenança fiscal que regula la recollida domiciliària d’escombraries i residus sòlids urbans, i que s’ha actualitzat arran de l’augment del cost del servei prestat pel Consell Comarcal del Tarragonès. Amb tot, l’Ajuntament d’Altafulla bonificarà aquella ciutadania que faci ús de la deixalleria comarcal que s’ubica a Torredembarra i que podria beneficiar-se d’un estalvi d’un màxim d’un 15 % en el rebut de la brossa de l’any següent.

Cal destacar que durant l’exercici de 2019, la deixalleria comarcal de Torredembarra va registrar un total de 2.637 entrades provinents d’Altafulla; 1.614 de particulars, 1.005 d’empreses, i 18 de l’Ajuntament.

Una altra de les novetats d’aquesta ordenança és l’actualització de la taxa per als habitatges d’ús turístic, que deixen de fiscalitzar com a ús residencial per passar a contribuir tributàriament com a pisos amb activitat econòmica.

Quant a l’ordenança que regula l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), s’introdueix una bonificació de com a màxim el 50 %, en aquelles construccions, instal·lacions o obres que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric-artístiques o de foment de l’ocupació que justifiquin aquesta declaració.

En aquest sentit, també es bonificarà amb un 10 % les obres que signifiquin una millora de les condicions de seguretat i reforços estructurals; i amb un 35 %, les que representin una millora de les condicions d’habitabilitat, reparacions de cobertes, renovacions de fusteria i aïllaments.

La resta d’ordenances fiscals com ara l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, o la que regula l’ocupació de la via pública per taules i cadires es congelen respecte l’exercici 2020. El govern municipal vol que sigui l’inici d’una política més justa, més progressista i amb una fiscalitat al servei de les persones.

Redacció

 

L’Ajuntament d’Altafulla concedeix la primera remesa d’ajuts pels més afectats per la Covid-19

El termini de sol·licituds resta obert fins a l’11 de desembre. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla ha concedit la primera remesa d’ajuts econòmics per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat derivada de la crisi sanitària de la COVID-19 per un import total de 1.520,58 €.

Aquest import correspon als ajuts dirigits a vuit persones que ja van presentar i justificar correctament les despeses que els efectes de la pandèmia els ha provocat sobre l’economia familiar. La quantia de la subvenció a concedir en aquestes ajudes és d’un màxim de 600 euros per unitat familiar.

Aquesta primera remesa d’ajuts aprovats formen part de la convocatòria d’ajuts econòmics per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica derivada de la crisi sanitària de la COVID-19, en què s’hi destinen un total de 40.000 €.

El termini de sol·licituds resta obert fins a l’11 de desembre, i els ajuts s’emmarquen dintre de les línies d’actuació sobre l’habitatge, els subministraments, medicaments, reparació o substitució d’electrodomèstics bàsics i altres conceptes que es puguin considerar indispensables o necessaris. S’exclouen les despeses d’oci, cultura, esport i la resta que no tinguin la consideració d’essencials per l’economia familiar.

Per a qualsevol dubte, podeu consultar l’espai web www.altafulla.cat/ajuts o podeu enviar un correu electrònic a ajuts@altafulla.cat.

Redacció