TARRAGONA 21

El Baix Gaià promociona el nou web turístic i estrena un plànol de rutes

L’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià ha iniciat una campanya de promoció a les xarxes socials del nou web www.baixgaiaturisme.cat. Amb el lema «Baix Gaià. Un espai per a tothom» es promouen els municipis d’Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, Renau, Vespella de Gaià, la Riera de Gaià, Salomó, la Pobla de Montornès, La Nou de Gaià, Tarragona i el Catllar, en els àmbits de platges, castells, cultura, oci, festes, serveis, on dormir, on menjar, gastronomia i comerços.

A més, aquests dies han estrenat el nou plànol de rutes a peu i amb BTT del Baix Gaià «Ronda verda, Ruta dels Castells i Pic de la Mola». Està fet a escala 1:20.000 i hi ha marcats els següents itineraris:

– Sender de Gran Recorregut
– Sender de Petit Recorregut
– Ruta dels Castells del Baix Gaià
– Ronda Verda
– Aproximació als Miradors del Baix Gaià
– Camí de Sant Jaume
– Xarxa de camins d’Altafulla i Tarragona
– Itineraris Saludables

S’han imprès un total de 2.500 unitats, repartides entre tots els ajuntaments que formen part de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià i es poden adquirir a un preu de 2 €.

D’altra banda, a principis del mes de juliol es va dur a terme una nova reunió de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià després d’uns mesos aturats per la Covid-19. Es van tractar qüestions relacionades amb la promoció turística del territori i també accions per a la difusió de la nova pàgina web del Baix Gaià.

També es va fer un repàs de les accions que s’han portat a terme en els darrers mesos com la reparació dels punts d’observació paisatgística i l’edició del nou plànol de rutes.  També es van tractar noves fórmules de funcionament de l’Agrupació perquè aquesta sigui molt més àgil i eficaç a l’hora de desenvolupar accions.

Actualment, la presidència de l’Agrupació recau en l’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, i la vicepresidència, en la regidora de Turisme de Torredembarra, Marina Riudeubas.

Redacció

 

S’inicien els treballs arqueològics a la vil·la romana dels Munts d’Altafulla

L’excavació forma part de la primera fase del projecte arquitectònic de coberta interpretativa de la domus de la vil·la romana i tindrà una durada prevista de sis setmanes. Foto: Generalitat

Aquesta setmana ha començat al jaciment de la vil·la romana dels Munts, a Altafulla, a la comarca del Tarragonès, l’excavació arqueològica prèvia a la intervenció arquitectònica de la coberta interpretativa de la residència principal de l’antiga vil·la romana. El treball de camp té una durada prevista de sis setmanes i té un cost de 69.684,69 €. L’equipament forma part de la xarxa del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, gestionat pel departament de Cultura a través de la seva adscripció a l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Els treballs arqueològics es realitzen en els punts afectats per la fonamentació de la coberta de l’àrea central del jaciment, en concret set sectors al voltant de la domus, i estan orientats a conèixer les possibles afectacions de la construcció d’una coberta interpretativa que ha de protegir les restes arquitectòniques, de mosaics i pintures de la residència principal de la vil·la d’època romana.

El jaciment romandrà obert durant els treballs d’excavació i continuarà oferint, sota mesures de seguretat sanitària, les activitats i visites previstes per aquest estiu. Foto: Generalitat

L’actuació respon a la planificació establerta al Pla director, que estableix una intervenció global al jaciment. A banda de la implementació del projecte de conservació preventiva a càrrec del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i de la promoció i avenços en els estudis i recerca impulsats pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, aquesta actuació se suma a la realitzada l’any 2018, en què es va dur a terme una actuació de restauració i millores en el recorregut de l’àrea dels banys meridionals, el qual va permetre millorar i ampliar el recorregut de visita alhora i s’han restaurat diverses àrees del conjunt.

El projecte arqueològic ha anat a càrrec de l’arqueòleg Antoni Rigo i de l’equip del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el projecte de la coberta interpretativa ha estat redactat per Estanislau Roca de l’estudi RC-Arquitectura i Projecte Urbà SCP.

El jaciment romandrà obert durant els treballs d’excavació

Els treballs de camp conviuran amb la visita pública al centre d’interpretació i al jaciment, i amb les activitats i visites previstes per aquest estiu, com la visita teatralitzada Caius i Faustina us conviden a la vil·la, que es fa cada dissabte d’estiu a les 18.30 hores i a les 20 hores.

Recordem que la visita als Munts es complementa amb l’exposició Tàrraco/MNAT del Tinglado 4 del Port de Tarragona, actual seu del MNAT, que mostra alguns testimonis escultòrics, arquitectònics i de mosaics procedents d’aquest singular jaciment.

La vil·la romana dels Munts

El jaciment arqueològic de la vil·la romana dels Munts, situat a Altafulla a 12 quilòmetres de Tarragona, forma part del conjunt de Tàrraco, inscrit a la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El jaciment és el resultat d’una complexa successió d’edificacions. Des del segle I aC fins al VII dC, l’emplaçament és ocupat sense interrupció, però és sobretot la vil·la romana dels segles II-III dC la de major significació històrica i arquitectònica.

És en aquesta etapa que es construeix una vil·la residencial d’unes dimensions i un luxe excepcional. Actualment es conserven i es poden veure les restes de la residència principal, de la qual destaquen un corredor semisoterrat amb un conjunt de cambres que estaven profusament decorades amb mosaic i pintures. Així mateix es conserva la zona del triclini, o menjadors, i una gran zona de banys privats amb diverses piscines, àrees calefactades i latrines. Un temple dedicat a Mitra i dos grans dipòsits enriqueixen aquest singular conjunt arqueològic.

Redacció

 

Viu després de vuit hores fent-se el mort a l’aigua

La barca sense tripulant arribant a la platja d’Altafulla, plena de banyistes. Captura d’imatge del vídeo de TV-3.

La història d’aquest diumenge necessitaria un muntatge paral·lel, com les grans epopeies explicades pel cinema clàssic. Un vaixell sense tripulant, una persona desapareguda al mar, una sèrie de coincidències a quilòmetres de distància i un final feliç inesperat. Un bon guió superat per la realitat i una mostra de la validesa de la teoria de la causalitat per damunt de la casualitat.

Diumenge passat cap a les 13.30 hores els banyistes de la platja d’Altafulla van veure com una embarcació encallava als seus nassos. Socorristes i policia local van activar-se i van descobrir que no hi havia tripulant. Una repetició dels misteris dels vaixells fantasma tant en voga a la literatura marítima. El misteri va començar a prendre forma quan es va consultar la documentació existent dins de l’embarcació. El paperam donava a entendre que el tripulant, un home de 73 anys, havia sortit de bon matí a pescar sol des del port de Torredembarra. A partir d’aquesta informació es van posar en marxa tots els serveis de socors dels equips de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil.

Xavi Basco, patró del Toliña, en declaracions a TV-3.

Mentrestant, i a quilòmetres de distància, el Xavi Basco havia tingut problemes per poder fer-se a la mar per un dia de pesca amb els amics. El patró del Toliña explicava a TV-3 que va haver de posposar la sortida fins a la tarda. «Havíem sentit ja que havia desaparegut un home, i això ens obligava a estar atents», explicava als micròfons de la televisió catalana. I tot just quan tornaven a port, poc abans de les nou del vespre, «vam veure una cosa estranya que es movia. Vam pensar que era boia, però de sobte vam entendre que era la persona que estaven buscant».

Moment del rescat extret del vídeo fet públic per TV-3.

Basco i els seus amics van llançar un salvavides i el van aconseguir pujar a la seva barca. El van trobar a una milla de la costa, deshidratat però conscient. «L’únic que es va dir en un primer moment va ser ‘coca-cola’. Després ens va explicar que s’havia salvat fent el mort durant vuit hores», afegia Basco a TV-3, reconeixent que «vaig entrar al port plorant perquè una cosa com aquesta només passa un cop cada tres vides».

Cliqueu aquí per poder veure la notícia i el vídeo del rescat publicat per TV-3.

Redacció

 

Troben viu el tripulant desaparegut a la costa d’Altafulla

Els serveis d’emergències han trobat viu l’home desaparegut a la costa d’Altafulla des d’aquest migdia. Així ho ha confirmat Salvament Marítim, que ha explicat que l’embarcació privada Toliña l’ha trobat a una milla de Roda de Berà i l’ha dut al port. Allà l’han atès els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) i ha estat traslladat a l’hospital amb símptomes d’hipotèrmia

. La recerca s’havia activat aquest dissabte després que es trobés una embarcació buida a la deriva i amb el motor en marxa. Salvament Marítim, la Creu Roja, la Guàrdia Civil i l Policia Local de Torredembarra han participat a la cerca amb llanxes i un helicòpter.

 

 

Vivaldi, Beethoven i Bach, en un FIM d’Altafulla que torna a combinar clàssics i moderns

Un moment de la presentació del festival. Foto: Tarragona21

No es rendeix el Festival Internacional de Música -FIM- d’Altafulla i aquest mes d’agost viurà la seva 33ena edició. Ho farà a la plaça de l’Església i com cada any, combinant composicions clàssiques amb modernes, autors del barroc o del romanticisme amb els del segles XX i XXI. I també amb presència catalana. ‘Que la cultura no s’aturi a Altafulla’, clamava l’alcalde, Jordi Molinera, en la presentació del festival.

Tres monstres de la música clàssica, Vivaldi, Beethoven i Bach, sonaran a la plaça de l’Església, que amb l’Altacústic ha viscut el bateig de foc de com programar un festival segur en l’era de la covid-19. Un bateig ‘molt ben valorat pels participants’, destacava l’alcalde. ‘Llàstima que no podrà venir tanta gent, però el cert és que podem mantenir l’oferta cultural’, subratllava. Justament, no rendir la cultura d’Altafulla als peus de la pandèmia fa que sigui una de les poques poblacions del Camp que manté festivals musicals, sense comptar Roda de Berà i ara, Castellvell.

‘En tot moment hem vist viable fer el festival’, corroborava la regidora de Cultura, Gemma Maymó. L’aforament s’ha reduït de 280 cadires a 185 ‘per tal de garantir la seguretat. El cert és que l’experiència de l’Altacústic ens ha demostrat que la gent s’hi ha sentit segura’.

La programació ofereix set concerts, un menys que en l’edició anterior perquè no s’ha pogut celebrar el de Setmana Santa. És una oferta ‘equilibrada’, amb música clàssica i música popular i amb novetats com un repàs als autors catalans dels segls XX i XXI, entre els quals alguns de les nostres comarques, una proposta ‘que no es veu a Barcelona’, comentava Albert Sardà, codirector artístic del festival. Sardà reivindicava ‘l’alt nivell dels autors de les comarques de Tarragona, com Pau Casals o Felip Pedrell, que sovint no són reconeguts’. I citava una anècdota al voltant del tortosí Felip Pedrell: ‘Debussy i Ravel es barallaven per anar a les seves classes a París’.

El FIM arrencarà el 5 d’agost i clourà el dia 23. Iniciarà el seu recorregut amb Operetta Vienesa, amb Robert Lehrbaumer al piano, la soprano Katrin Targo i el tenor Julián Henao. La programació seguirà dos dies després, el 7 d’agost, amb un clàssic de clàssics: Les quatre estacions de Vivaldi, amb l’Orquestra Camerata Musica Viva. L’11 d’agost arribarà música catalana per a piano dels segles XX i XXI, amb Bernat Català.

El dia 14 qui prendrà el protagonisme serà la música i la dansa espanyoles. En dues ocasions anteriors, la dansa ha tingut un gran èxit a Altafulla, recordava al seu torn Claudi Arimany, codirector artístic. Actuaran Estefania Braó en el ball, Joaquín Palomares al violí i Fernando Espí a la guitarra.

El 19 d’agost, el menú torna a ser clàssic, i com no podia ser d’una altra manera en la llarga celebració dels 250 anys del naixement de Beethoven, arriba un homenatge al geni de Bonn. Tocaran Nicola Bulfone al clarinet, Valentio Zuchiatti al fagot i Andrea Rucli, al piano. L’organització té previst un grup de suplents en el cas que els tres artistes italians no poguessin sortir del país a causa de les restriccions que pugui imposar el govern italià.

El dia 21 arribarà l’original oferta d’un quartet de saxos, Kebyart Ensemble, una proposta que s’està imposant als escenaris musicals i que ja vam veure la temporada passada a l’Auditori Josep Carreras. Seran aquest cop Pere Méndez, Víctor Serra, Robert Seara i Daniel Miguel els que el protagonitzaran.

Clourà el festival Bach el dia 23. Obres de la pantera imperial seran interpretades per l’Orquestra Terrassa 48, amb la violinista Lana Trotovsek com a nova estrella del panorama musical, una intèrpret britànico-eslovena de gran projecció internacional.

El pressupost del festival és de 30.000 euros i les entrades, numerades, es poden aconseguir per internat a la web de l’Ajuntament i del festival, presencialment a l’Oficina de Turisme d’Altafulla, a la plaça dels Vents, o una hora abans dels espectacles al lloc dels concerts, si en queden.

Jaume Garcia

 

Cinema a la fresca a Altafulla amb ‘Especiales’ aquest dissabte

El Cinema a la fresca d’Altafulla programa aquest dissabte la projecció de la pel·lícula ‘Especiales’, en versió doblada i una durada de 114 minuts. L’escenari serà la plaça de l’Església, amb una aportació de 3 euros i un aforament de 160 persones amb ús obligatori de mascareta.

Redacció

 

1.120 persones gaudeixen d’un Altacústic que destaca per la qualitat i les mesures sanitàries

L’organització ha limitat l’entrada a les actuacions a un total de 160 localitats. Foto: Manel R. Granell / Festival Altacústic 

Un marc incomparable, una selecció musical acurada i les mesures de seguretat més exigents. Aquests són els tres eixos que defineixen la setena edició de l’Altacústic, el festival de música emergent d’Altafulla, que aquest diumenge ha tancat la seva edició més especial, marcada per l’actual situació d’emergència sanitària, però amb el llistó elevat pel que fa a les mesures de seguretat ciutadana.

Per tal de garantir la salut de tots els assistents als set concerts que s’han programat des del dijous 16 de juliol fins al diumenge 19, l’organització ha pres mesures com limitar l’entrada a les actuacions a un total de 160 localitats i centralitzar els tres espais habituals en altres edicions en un únic escenari, ubicat a la plaça de l’Església, que s’ha adaptat perquè els assistents gaudissin de la música mantenint en tot moment les distàncies de seguretat. A més a més de l’obligació de dur mascareta, l’organització ha facilitat gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte i ha pres la temperatura al públic abans de cada concert.

«Per nosaltres ha estat molt important poder oferir un festival segur i de qualitat, en temps tan complicats com els actuals, en els quals bona part de l’oferta cultural ha davallat», expliquen tant des de l’Ajuntament d’Altafulla com des de l’organització del festival, mentre reiteren que «tots els implicats hem treballat de valent per poder tirar endavant un festival que ja és un dels emblemes del municipi i que, enguany, ha estat una veritable porta musical de les comarques de Tarragona».

Actuació d’El Petit de Cal Eril. Foto: Manel R. Granell / Festival Altacústic

«Amb l’Altacústic vam veure que hi havia l’opció de readaptar-lo per tal de mantenir-lo en un any difícil, que demostra que l’estiu altafullenc no s’atura. Com a Ajuntament seguim apostant per la cultura», explica el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Una opinió similar és la que esgrimeix la responsable de Cultura de la localitat, Gemma Maymó, que destaca que «com a administració pública tenim molt clar que cal fer una aposta forta per l’art i la cultura i hem apostat, aplicant els formats habituals a la normativa actual per a fer possible una trobada que garanteix la qualitat musical».

Amb les entrades i invitacions totalment esgotades, el festival ha ofert un total de set concerts en quatre dies. Les formacions que s’han fet seu l’Escenari Església han estat Judit Neddermann, Mazoni, el Petit de Cal Eril, Roger Benet, Anna Andreu, Magalí Saré i Manel Fortià. L’última actuació de diumenge —Joina— ha quedat suspesa a causa de problemes de veu de l’artista.

«És un luxe poder actuar en un festival com aquest en un any marcat per la davallada d’actes culturals i de festivals», manifesta Ferran Palau

En total, 1.120 persones han gaudit de música en directe en un any especialment complicat pel sector cultural, marcat per la manca d’oferta de música en viu i la lluita del sector de la cultura per a fer-se valer com un espai segur. En aquest sentit, des del festival es vol fer un especial reconeixement als professionals i, sobretot, al públic assistent, que han col·laborat per a fer possible una edició que ha comptat amb totes les mesures seguretat sanitària.

Imatge de l’actuació de Ferran Palau. Foto: Manel R. Granell / Festival Altacústic

«És un luxe poder actuar en un festival com aquest en un any marcat per la davallada d’actes culturals i de festivals», manifesta Ferran Palau, un dels caps de cartell de l’edició d’enguany, una opinió que comparteixen la resta de l’elenc musical que ha pres part del festival durant aquest cap de setmana, en una edició que també ha estat marcada per la valoració positiva del públic de les mesures de seguretat, que no han impedit que la Vila Closa hagi viscut un cap de setmana ple de propostes especials i úniques.

Redacció

 

Roger Benet i Judit Nedermann enceten un Altacústic que planta cara al coronavirus

Un moment de l’actuació de Judit Nedermann. Foto: Cedida

El cantautor tarragoní Roger Benet ha obert aquest dijous, 16 de juliol, la setena edició de l’Altacútic, l’únic festival que sobreviu al Camp de Tarragona, tot i que en format controlat i menys aforament. L’Altacústic planta cara a la pandèmia, però assegurant-se el control d’aforament i les mesures sanitàries necessàries. Li ha seguit en la sessión inaugural Judit Nedermann.

La doble actuació d’aquest dijous ja ha marcat algunes d’aquestes línies. El públic congregat a l’Escenari Església ha pogut gaudir de l’actuació de Judit Nedermann, en la que serà una de les seves úniques actuacions a les comarques de Tarragona aquest estiu.

El concert de Nedermann ha confirmat que és una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, que —amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann— amb el pas dels anys evoluciona cap a noves sonoritats que no deixen de sorprendre el seu públic.

D’altra banda, l’encarregat d’obrir l’edició 2020 del festival ha estat el cantautor tarragoní Roger Benet, que ha ofert al públic el seu espectacle ‘A ‘Beneteries’, en el qual, sol a escena, actua, canta, recita, toca diversos instruments, i parla del procés creatiu.

‘Ja tenien ganes de tocar’, deia la regidora de Cultura, Gemma Maymó, en l’arrencada del festival i en referència als compositors i autors que  protagonitzen aquesta edició. Són un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. A més de Roger Benet i Judit Neddermann, actuaran Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

Maymó subratllava que ‘des del primer moment, ganes de deixar perdre l’Altacústic no en teníem, i hem estat molt reticents a cancel.lar-lo, tant aquest esdeveniment com d’altres. Des de les administracions públiques hem de donar exemple apostant per la cultura’, adaptant-se a un format amb tancament de la plaça i distribució de grups de cadires per grups familiars i limitat a 160 entrades.

L’alcalde, Jordi Molinera, posava l’accent en la necessitat de fer el festival, ‘com a missatge que diu que la cultura no s’atura a Altafulla durant l’estiu, prenent totes les mesures de seguretat i sent el màxim de prudents possibles’. L’Altacústic serà també una prova de foc davant l’arribada del Festival Internacional de Música, propera cita a Altafulla.

Kike Colmenar, per l’organització, subratllava que és dels pocs festivals que podrem veure aquest estiu, amb concerts de petot format, dins l’escena emergent i en un sol espai, a la plaça de l’Església. La marca Altacústic no se n’ha ressentit i en 36 hores es van vendre les 1.200 entrades posades a la venda. ‘Es manté l’esperit de l’Altacústic i el públic s’hi trobarà a gust’, destacava Colmenar.

Redacció

 

Altafulla edita cartells en quatre idiomes per reduir el risc de contagi per Covid-19

La regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Gemma Maymó, en coordinació amb l’Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra, ha iniciat una campanya de conscienciació per tal de reduir el risc de contagi de la Covid-19 en els centres de salut del territori, specialment adreçada a les persones que passen les vacances al municipi.

A banda de prendre les mesures sanitàries que marquen les autoritats, també es demana que abans de visitar els centres de salut es contacti amb ells a través del telèfon 877 99 09 04. Per això, s’ha editat cartelleria diversa informant amb les mesures i com actuar en cas de necessitat, i s’ha disposat en quatre llengües: català, castellà, anglès i francès.

Redacció

 

L’Arxiu Municipal d’Altafulla se suma a la iniciativa #ArxivemLaCovid19

Es demana a la ciutadania que facin arribar a l’Arxiu les fotografies que s’han fet durant aquests mesos de confinament. Foto: Ajuntament d’Altafulla

L’Arxiu Municipal d’Altafulla s’ha afegit a la iniciativa creada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya amb l’objectiu de captar evidències documentals de l’impacte social de la COVID-19 arreu del país.

Amb això, es vol aprofitar la situació excepcional que estem vivint degut a la Covid-19 per plantejar un projecte de participació ciutadana i de memòria col·lectiva en el qual els ciutadans i les ciutadanes tinguin l’oportunitat de conèixer els arxius, i també, els professionals que s’ocupen de la gestió dels documents.

En aquest cas, els protagonistes d’aquesta pandèmia han estat les persones, que han mostrat la seva vida durant el confinament i que ara és tasca dels arxius documentar i preservar les experiències d’aquest moment tan transcendental que hem viscut i estem vivint.

Per tot això, és un bon moment per iniciar una memòria gràfica d’aquest temps històric. Des de l’Ajuntament d’Altafulla, es demana a la ciutadania que facin arribar a l’Arxiu les fotografies que s’han fet durant aquests mesos de confinament i que reflecteixin com ha estat la seva pròpia experiència a través de moments rellevants. D’aquesta manera, entre tots i tots, “construïm una memòria col·lectiva”.

La iniciativa pretén complir amb un triple objectiu:

 • Fer partícips als atafullencs i les altafullenques d’un procés de documentació col·lectiu i de cohesió.
 • Donar a conèixer la tasca de l’Arxiu Municipal d’Altafulla com un lloc de referència cultural i d’accés obert a la ciutadania.
 • Participar en les propostes realitzades per L’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya.

Per participar en aquest projecte, la ciutadania haurà de seguir els següents passos:

 • La ciutadania haurà de posar-se en contacte amb la responsable de l’arxiu municipal per mitjà de correu electrònic especificant l’interès de participar en la proposta. El correu de contacte és pterrado@altafulla.altanet.org
 • Un cop es rebi aquest correu, s’enviarà al ciutadà/ana un formulari  que s’haurà de retornar a pterrado@altafulla.altanet.org . El formulari  ha d’incorporar la següent informació :
 1. Autor/a (nom de la persona física o jurídica)
 2. Ubicació (carrer, zona aproximada)
 3. Títol (acció que es recull, de la forma més breu possible)
 4. Consentiment del drets d’accés i difusió que indica la cessió  del dret de reproducció i consulta de la imatge
 5. La persona haurà d’enviar la fotografia triada en jpg. o format tiff. amb la màxima qualitat possible.
 • Un cop hagi arribat el formulari i la fotografia, la responsable de l’arxiu valorarà la importància de la fotografia i respondrà a la persona interessada si s’accepta o no la imatge, d’acord amb els requisits que es demanen, en un termini màxim de 15 dies naturals des de la recepció de la imatge.
 • Les imatges seleccionades s’emmagatzemaran en una base de dades i es farà difusió pública d’aquestes a les xarxes socials corporatives.

Les publicacions periòdiques de les fotografies a les xarxes socials corporatives variaran segons el tipus d’imatge, però sempre s’incorporaran les següents etiquetes #arxivemlacovid19 #ArxivemelMoment #ArxiuMunicipalAltafulla

Les fotos i peus de foto es triaran des de l’Arxiu en funció de les imatges rebudes i la seva temàtica.

Redacció

 

El nou cicle del trenet turístic d’Altafulla, marcat per la recuperació de parades, més horaris, i tecnologia híbrida

La regidora de Turisme, Natalia Sanz, durant la presentació. Foto: Ajuntament

La regidoria de Turisme, que encapçala l’edil Natalia Sanz, ha presentat aquest matí els avantatges que presenta el nou trenet d’Altafulla per aquesta temporada, que funcionarà “com a mitjà de transport municipal”. L’edil ha estat acompanyada per José Morcillo, representant de l’empresa Yellow Tours, adjudicatària del servei.

D’aquesta manera, el trenet funciona amb tecnologia híbrida, circula a una velocitat màxima de 25 km/h i, gràcies a aquest sistema, el vehicle redueix els gasos d’emissió en més d’un 40 % respecte als convencionals i gaudeix de més autonomia que un vehicle elèctric.

El recorregut del trenet, d’una hora, i que funciona des de la setmana passada, abraça gran part dels nuclis urbans d’Altafulla enllaçant d’aquesta manera la zona del barri marítim, amb major afluència de visitants a l’estiu, i la part cèntrica del municipi com la Vila Closa i els seus voltants.

Natalia Sanz ha estat acompanyada per José Morcillo, representant de l’empresa Yellow Tours, adjudicatària del servei. Foto: Ajuntament

A tall d’exemple, recupera la parada de la Ronda amb la intenció, juntament amb l’ampliació d’horaris de matins i tardes durant tota la setmana, de funcionar com a “mitjà de transport municipal” i actuar com a “element dissuasiu en la mobilitat urbana”, tal i com ha avançat la regidora de Turisme i Comerç, Natalia Sanz.

Els horaris de sortida s’inicien a la plaça dels Vents a les 11, 12 i 13 hores, al matí; i a la tarda i nit, a les 18, 19, 20, 21, 22 i 23 hores, de dilluns a diumenge.

El trenet compleix amb totes les mesures que marquen les autoritàries per la pandèmia de la Covid-19 com la neteja de mans amb gel desinfectant, l’ús de la mascareta i la distància social.

Les tarifes, més econòmiques

El preu del bitllet senzill per un únic viatge és de 3,30 €, mentre que per 4,50 € se’n pot gaudir durant tot el dia -2,50 € els menors de 4 a 12 anys, i els majors de 65.

El bo de cap de setmana (2 dies) està fixat en 6 €, i 4 € per als menors de 4 a 12 anys, i els majors de 65; el bo setmanal (7 dies) està fixat en 25 €, i 10 € per als menors de 4 a 12 anys, i els majors de 65, i el bo mensual, 40 €, i 18 € per als menors de 4 a 12 anys, i els majors de 65.

Redacció

 

Altafulla obre un expedient al ‘Maritime Beach Club’ per incomplir presumptament la llei sobre regulació d’activitats recreatives

Els fets es remunten als passats dies 4 i 5 de juliol de 2020 quan la Policia Local d’Altafulla va emetre dos informes durs amb el local. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla ha obert un expedient informatiu a l’establiment ‘Marítim Beach Club’, situat a la terrassa de la planta de la coberta del Club Marítim Altafulla, per incomplir presumptament la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

Els fets es remunten als passats dies 4 i 5 de juliol de 2020 quan la Policia Local d’Altafulla va emetre dos informes on es manifesta “l’existència de persones ballant i consumint begudes a la terrassa de la planta coberta del Club Marítim d’Altafulla, entre les 3 i les 4 h de la matinada. Concretament, el dia 4 de juliol de 2020 entre les 03:30 i les 04:00 h els agents desplaçats comptabilitzen 162 persones sortint del local i provinents de la terrassa superior on hi havia música i persones ballant”.

Amb data 8 de juliol de 2020, el Club Marítim d’Altafulla presenta el “Projecte tècnic de legalització de l’activitat d’un establiment destinat a restaurant, club social i esportiu”, i un cop analitzat, l’Ajuntament constata que no pot existir, ni realitzar-se cap tipus d’activitat a la terrassa de la planta coberta per estar considerada sense ús ni ocupació al projecte de legalització rebut per aquest Ajuntament.

D’acord amb això, l’empresa explotadora del servei de restaurant, tampoc podrà realitzar en aquesta coberta i/o terrassa, espectacles o activitats recreatives de caràcter extraordinari, i que segons el Decret 112/2010, de 31 d’agost, pel qual s’aprova el Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives, són aquelles activitats o espectacles que es realitzen en establiments oberts al públic que disposen de llicència, autorització o comunicació prèvia davant l’Administració per a una activitat diferent de la que es pretén realitzar, o en un espai obert al públic o a altres establiments que no tenen la consideració de locals de concurrència pública sempre que compleixen les condicions exigibles per a la realització de l’espectacle públic o de l’activitat recreativa, ja que el projecte presentat no justifica en cap moment el compliment de les condicions exigibles tot considerant la terrassa de la coberta de l’edifici (un espai d’ocupació nul·la i sense ús).

Per tots aquests motius, l’Ajuntament d’Altafulla ha traslladat aquesta informació a la Generalitat de Catalunya perquè actuï en conseqüència als fets produïts per l’establiment esmentat.

Redacció

 

#posatela, una campanya de l’Ajuntament d’Altafulla per promoure l’ús de la mascareta entre la població

Des del consistori s’han editat dos vídeos, cartelleria i falques de ràdio amb l’objectiu de combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19.

“Posa-te-la”. És el missatge que a partir d’avui promou l’Ajuntament d’Altafulla mitjançant dos vídeos en què apareixen veïns i veïnes de tots els sectors de població del municipi perquè la ciutadania dugui la mascareta posada.

La campanya #posatela, que s’havia encarregat abans que la Generalitat de Catalunya obligués l’ús de la mascareta per a totes les persones majors de 6 anys, promou així l’ús de la mascareta entre la ciutadania d’Altafulla amb l’objectiu de combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19.

S’han editat dos vídeos d’un minut de durada que es poden visualitzar a les xarxes socials oficials de l’Ajuntament d’Altafulla a través de Youtube, Twitter, Facebook, Instagram i Telegram, així com també pel servei de comunicació eBando, la pàgina web del consistori i els mitjans de comunicació municipals d’Altafulla Ràdio i la revista ‘Plaça del Pou’.

La campanya de conscienciació també inclou, a banda dels dos vídeos, falques de ràdio i un conjunt de cartells que es distribuiran pels establiments comercials i equipaments municipals de la vila.

Redacció

 

El Club Marítim Altafulla pren mesures amb el concessionari del bar-restaurant de l’entitat arran de la relaxació contra les mesures anti-covid

Des del Club manifesten que «actituds com les realitzades en les passades setmanes no ens representen com a entitat i vulneren, en tot moment, l’acord contractual amb l’actual l’arrendatari». Foto: Captura de TAC12

L’actual Junta del Club Marítim Altafulla (CMA), ha requerit a l’arrendatari de les instal·lacions de bar-restaurant que ajusti la seva activitat a la descrita en el contracte que té actualment amb el Club. La passada matinada de dissabte a diumenge la Policia Local hi va fer acte de presència i va comprovar que  hi havia més de 150, als diferents espais del local. En aquest cas, segons informava TAC12, es va declinar el desallotjament del local, però es va redactar un informe amb les presumptes irregularitats existents. Des de l’ajuntament altafullenc es reuniran amb els propietaris perquè aquests fets no tornin a produir-se.

La Junta del CMA ha expressat per mitjà d’una nota de premsa el seu «absolut desacord amb les accions que s’han realitzat reiteradament en les passades setmanes i que han malmès la imatge de l’entitat. Si bé el bar-restaurant es del Club, aquest està gestionat per un concessionari mitjançant contracte d’arrendament».

Per tot el que ha succeït darrerament «s’ha requerit a l’arrendatari que es respectin les mesures d’higiene necessàries per garantir la seguretat tant dels clients com dels socis, més en l’estat de pandèmia en què ens trobem. Així mateix, s’ha requerit a l’arrendatari per tal que respecti els horaris d’obertura segons el contracte i d’acord amb el que estipula l’ordenança municipal d’Altafulla».

Des del Club manifesten que «actituds com les realitzades en les passades setmanes no ens representen com a entitat i vulneren, en tot moment, l’acord contractual amb l’actual l’arrendatari».

Un cop fets aquests requeriments a l’actual arrendatari, «des del Club ens reservem el dret a prendre mesures més dràstiques si aquestes persisteixen. Així mateix des de la Junta ens desvinculem absolutament dels fets ocorreguts més quan aquests han estat realitzats per un tercer i han malmès part del bon nom del Club».

Mesures preses des del CMA per la COVID-19

Des del CMA durant els mesos de confinament s’ha optat pel teletreball en aquells treballadors que han pogut fer-ho i pel que fa a manteniment s’han seguit tots els protocols fixats.

Des del 25 de maig, data en què la Regió Sanitària Camp de Tarragona va entrar a la Fase 2 el Club ha posat en marxa iniciatives per tal de promoure la vela a la població com el lloguer de material a preu simbòlic per als veïns d’Altafulla i una jornada de portes obertes amb les màximes garanties de gestió i control. El president de l’entitat, Roger Olivet afirma que “sabíem que hi havia una necessitat de gaudir de l’aire lliure i de la natura, en un entorn de confiança, després dels mesos que havíem passat i per aquesta raó van prendre aquestes mesures”.

Els cursos de vela que s’estan realitzant compten amb les mesures de control com la presa de temperatura a tots els alumnes i la declaració responsable que s’ha de d’emplenar diàriament. A més, tots els equips que s’utilitzen es desinfecten després de cada ús per personal dedicat específicament a aquesta tasca.

Al link podeu observar com s’apliquen aquestes mesures: https://www.youtube.com/watch?v=W9fTrXU0avA

Finalment Olivet afirma que “no permetrem que es tornin a repetir les imatges que s’han vist aquests dies al Club i seria una llàstima que després de tot el treball que s’ha dut a terme per part de la Junta i de tot l’equip del Club seria una llàstima que la imatge que quedi a la memòria d’aquest estiu 2020 sigui la relaxació en matèria de segureta”.

El Club Marítim Altafulla va ser fundat fa 48 anys, és un club beneficiari habitual de la Vela platí, el màxim reconeixement que atorga la Federació Catalana de Vela a l’excel·lència.

Redacció

 

Tornen les visites guiades a la Vila Closa d’Altafulla aquest estiu

La reserva s’ha de tramitar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents o per telèfon al 977651426.

Tornen les visites guiades a la Vila Closa d’Altafulla. La regidoria de Turisme, que encapçala l’edil Natalia Sanz, ha posat en marxa novament les reserves per visitar el Conjunt Històric i Artístic de la vila, on a cada racó s’amaga una història. 

La Vila Closa és l’antic nucli medieval emmurallat. La major part de les cases que s’hi poden contemplar van ser bastides durant el decurs del segle XVIII. L’any 1998 la Generalitat de Catalunya va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional el seu conjunt historicoartístic.

De les antigues muralles, remodelades durant els segles XVII i XVIII, se’n pot resseguir el perímetre,  especialment per la banda de ponent, voltant el castell. Es conserven restes importants, com les dues torres cantoneres. Darrera de l’església reposa també un bloc de pedra de Colsero de l’època romana. Un màgic passeig per la història d’Altafulla i els seus racons més emblemàtics, amb visita inclosa a l’Església de Sant Martí.

Les visites a l’estiu, que comencen a la porta reixada del Castell, es realitzen tots els dilluns a les 19:00 hores. Tenen una durada d’una hora i 30 minuts, i el preu és de 4 €. Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme situada a la plaça dels Vents. El telèfon és el 977651426. L’entrada és lliure per als menors de 12 anys. En cas de pluja, la visita queda ajornada.

Redacció

 

L’Ajuntament habilita un canal de natació a la platja d’Altafulla

Té una llargada d’uns 600 metres i està situat davant de la plaça Consolat de Mar. Foto: Ajuntament

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Àlex Cañas, ha habilitat un canal de natació a la platja del municipi. El canal, de 600 metres de llargada, s’inicia al punt del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim situat davant de la plaça Consolat de Mar.

Aquesta ubicació facilita, en cas d’emergència, l’actuació dels socorristes donada la seva proximitat. L’accés al canal és compartit amb els socorristes, i en casos d’actuació, aquests tindran preferència. És exclusiu per a nedadors, i en cap cas, hi poden accedir ni embarcacions ni paddle surf.

Es recomana nedar per la dreta, deixant les boies al costat dret per crear d’aquesta manera dos sentits, un d’anada; i un altre de tornada, i evitar creuaments.

Com ha assenyalat el regidor d’Esports, aquest canal de natació dona resposta a una demanda d’aficionats que podran practicar la natació a mar obert i oferir així noves possibilitats a aquesta disciplina sense interrompre la zona de bany.

El canal està instal·lat perpendicular a la platja i finalitza en forma de “L”. Està degudament senyalitzat per dues línies de boies de color groc. Amb aquest canal se segueix potenciant la pràctica esportiva a la vila.

Redacció

 

La piscina municipal d’Altafulla s’obrirà al públic el pròxim dilluns 6 de juliol

La piscina Municipal mantindrà el servei de bar i de socorrisme, a càrrec de PROVITA, la mateixa empresa que es fa càrrec del servei de salvament a la platja. Foto: Ajuntament

La piscina municipal d’Altafulla obrirà portes el pròxim dilluns 6 de juliol per donar resposta a les demandes dels usuaris que amb l’arribada del bon temps ja volen tornar a gaudir del bany recreatiu. Les instal·lacions s’han adaptat a les exigències de les noves normatives per prevenir el contagi de la Covid-19 i obriran amb totes les garanties de seguretat fins el 13 de setembre. 

La piscina Municipal mantindrà el servei de bar i de socorrisme, a càrrec de PROVITA, la mateixa empresa que es fa càrrec del servei de salvament a la platja. De fet, com cada any, es comptarà amb un socorrista.

Tal com es va avançar des de la regidoria d’Esports, que encapçala l’edil Àlex Cañas, enguany no s’organitzaran els cursets de natació per als més menuts, ja que no es poden garantir les mesures de seguretat i higiene per a la canalla necessàries per la pandèmia del coronavirus, tot i que es donarà cabuda puntualment als infants dels casals d’estiu.

Per al bon funcionament de l’equipament s’han establert les següents franges horàries:

De dilluns a divendres (juliol i agost*):

– 11h a 14h franja reservada per Casals d’Estiu.
– 14h a 16h tancada per neteja i desinfecció.
– 16h a 20h oberta al públic (sense cita prèvia, aforament limitat).

* En cas que a l’agost no hi hagi Casals d’Estiu, l’horari d’obertura al públic serà el mateix que dissabtes i diumenges, i s’informarà prèviament.

Dissabtes i diumenges:

– 11h a 14h i de 16h a 20h oberta al públic (sense cita prèvia, aforament limitat) .
– 14h a 16h tancada per neteja i desinfecció.

Mesures de seguretat i higiene establertes a causa de la COVID-19

Aforament màxim limitat a 69 persones:

– Es prendrà la temperatura a l’entrada del recinte.

– Desinfecció de mans a l’entrada i després de l’ús del lavabo.

– Portar mascareta en cas de no poder mantenir els 2 metres de seguretat.

– No es poden utilitzar materials que no siguin estrictament necessaris per als que no sàpiguen nedar.

– No es permet anar descalç per cap paviment de l’espai públic. Cal entrar al recinte amb calçat diferent del carrer.

– Vestuaris oberts amb aforament de 2 persones. Dutxes NO disponibles.

– Prohibida l’entrada a menors de 16 anys sense acompanyant major d’edat.

Es mantindrà una distància de dos metres tant a la zona de gespa (aforament màxim de 30 persones mantenint la distància de seguretat); a la piscina gran (aforament màxim de 36 persones mantenint la distància de seguretat), i a la piscina petita (aforament màxim de 3 persones mantenint la distància de seguretat).

Consideracions a tenir en compte: 

– Es recomana, per facilitar el registre d’assistència, comprar abonaments, sobretot els empadronats.

– El protocol exigeix dur a terme registre d’entrada ja que en cas de brot, s’ha de detectar persona, dia i assistents.

– Aquests es prodran adquirir, sense cita prèvia, a l’ajuntament els dies 1, 2 i 3 de juliol en horari d’atenció al públic. La resta de dies, caldrà cita prèvia.

– Els empadronats que comprin l’entrada diària a la Piscina, hauran d’acrediar aquesta condició amb el DNI.

– El mateix cas jubilats, menors de 16 anys i disminuits caldrà acreditació corresponent.

Protocol per al públic general.

Protocol per a tot el personal, usuaris i instal·lacions.

Redacció

 

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn la seva activitat cultural

Amb l’arribada de l’estiu, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn la seva activitat cultural, adaptada a la situació actual, amb totes les precaucions i mesures sanitàries necessàries, amb grups reduïts i aforament limitat adaptats a les necessitats de l’activitat i de l’espai, per poder continuar oferir interessants experiències en escenaris privilegiats:

Visita teatralitzada Caius i Faustina et conviden a la Vil·la. Vil·la romana dels Munts (Altafulla)

Activitat familiar i públic general, del 4 de juliol al 12 de setembre. Un any més, us convidem a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana. Ells mateixos seran els vostres amfitrions i us explicaran com és la seva vida en aquesta vil·la a la vora del mar.

Enguany, per tal d’ajustar-nos a les necessitats d’aforament, es realitzarà una primera sessió familiar de 18.30 a 19.30 h, i una segona dirigida al públic general, de 20.00 a 21.00 h.
Les sessions es realitzaran en català i en castellà.

Vacances a Tàrraco, al Tinglado 4 del Moll de Costa

A partir del dimecres 1 de juliol i fins el 9 de setembre, si voleu fer unes vacances diferents amb la vostra família, des del MNAT us proposem unes Vacances a Tàrraco, al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona.
Convertits en exploradors podreu conèixer com era la vida a la ciutat de Tàrraco en època romana, visitar els monuments, les botigues, passar una estona al circ…

Com a novetat, aquesta activitat es realitzaré en dos dies: els dimecres d’11.00 h a 12.00, i els dijous de 18.30 a 19.30 h, al Tinglado 4, en sessions alternes en català i castellà.

Finalment, tornen les visites guiades i els itineraris als nostres centres:

Visita guiada al teatre romà. Carrer de Sant Magí, 1, Tarragona

Activitat dirigida al públic general, que es durà a terme del 3 de juliol a l’11 de setembre. El teatre de Tàrraco fou un dels tres edificis d’espectacles dels que gaudien els seus habitants. Apropa’t i t’explicarem com era, quins eren els espectacles que es feien, i quin era el paper que jugava dins de la trama urbana. Les sessions es duran a terme els divendres, de 20.00 a 21.00 h, i s’oferirà una sessió complementària, de 19.00 a 20.00 h, subjecte a demanda. Les sessions s’ofereixen en català i castellà, i l’activitat és gratuïta.

Visita guiada al Conjunt monumental de Centcelles (Afores, s/n. Constantí)

Activitat dirigida al públic general, que es durà a terme del 5 de juliol al 13 de setembre. Coneix aquest important edifici de l’antiguitat tardana ubicat molt a prop de Tàrraco. T’explicarem les escenes representades en el mosaic de cúpula que es conserva, i la història que ha viscut aquest conjunt monumental al llarg del temps.  Les visites es duran a terme els diumenges, de 12.00 a 13.00, en Català i castellà, en sessions alternes.

Itinerari “Vida i mort a Tàrraco”

Lloc d’inici: Necròpolis Paleocristiana / Lloc de finalització: Centre comercial Parc Central. Activitat dirigida a públic general, que es durà a terme de l’1 de juliol al 8 de setembre. Un itinerari guiat per la Necròpolis Paleocristiana i les restes conservades al Centre Comercial Parc Central, per conèixer quina va ser l’evolució d’uns dels suburbis de Tàrraco, i quines activitats s’hi desenvolupaven. Les visites es realitzaran els dimarts, de 19.00 a 20.30 h, en català i castellà en sessions alternes.

Per a realitzar aquestes activitats, podeu reservar l’entrada a : https://www.mnat.cat/entrades/

Per a més informació: Tel. 977 25 15 15 / mnat@gencat.cat / www.mnat.cat

Redacció

 

Altafulla referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI 

Amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, que se celebra el 28 de juny, l’Ajuntament d’Altafulla ha promogut el manifest “Un pas endavant per la diversitat LGBTI”, on referma el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Entre altres qüestions, el text fa referència a com la situació de confinament arran de la Covid-19 ha afectat el col·lectiu i destaca que durant aquest període a Catalunya s’han detectat alguns casos d’LGBTI-fòbia familiar, en especial persones trans* molt joves, així com mostres d’LGBTI-fòbia a les xarxes socials i algun cas en espais públics. En aquest sentit, el text recorda les eines que les administracions han desplegat arreu del territori per atendre, informar i oferir suport al col·lectiu de persones LGBTI i fa una crida a les víctimes per a denunciar les mostres l’LGBTI-fòbia encara presents avui a casa nostra.

El manifest, que es llegirà el pròxim diumenge 28 de juny, a les 11:00 hores a la plaça del Pou d’Altafulla, convida també el conjunt de la ciutadania a defensar els drets i les llibertats de les persones LGBTI, atès que el respecte envers els altres és un patrimoni compartit pel conjunt de la societat i no només dels col·lectius discriminats.

El consistori també ha fet visible el seu suport al col·lectiu tot pintant dos bancs del municipi, concretament els que estan situats a la parada de bus del Carrer Marquès de Tamarit –davant la el pàrquing Alcalde Pijuan, amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Redacció

 

L’Altacústic es manté amb una fórmula que no deixa de banda la qualitat musical

En un any difícil, marcat per les restriccions que imposen les actuals mesures sanitàries, la cita de la Vila Closa d’Altafulla amb algunes de les veus més singulars i originals del panorama musical català retorna amb una proposta que opta per les actuacions amb seient reservat, en una ocasió que suposa la possibilitat de gaudir d’un dels pocs festivals que aquest estiu es duran a terme a les comarques de Tarragona.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat, en la presentació que s’ha fet aquest matí a la plaça de l’Església -l’únic escenari que hi haurà per les mesures de la Covid-19-, en l’aposta clara de l’Ajuntament d’Altafulla per «preservar l’Altacústic i apostar per la Cultura».

Seran un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. Hi actuaran Roger Benet, Judit Neddermann, Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació. Foto: Ajuntament

El director artístic del festival, Kike Colmenar, ha recordat que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte d’Slow Festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta a Altafulla.

Per la seva banda, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, que s’ha mostrat molt orgullós de celebrar un cop més l’Altacústic, ha subratllat la importància que les administracions donin suport a festivals d’aquest tipus en un moment que cal recordar que la Cultura també és un dels motors econòmics que fan funcionar el país.

En aquest sentit, la regidoria de Cultura invertirà un total de 26.000 euros. Alguns dels concerts tindran una entrada de 3 euros, l’anticipada; i de 5, el mateix dia del concert, una hora abans al mateix recinte. En altres, s’haurà de recollir la invitació prèviament. És una de les mesures que farà viable controlar l’aforament, limitat a unes 150 persones per concert. Tota la informació està disponible al web www.altacustic.cat.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació, com a representant d’artistes del Camp de Tarragona.

Protocol COVID-19

L’organització seguirà els següents protocols, sempre d’acord amb la normativa vigent:

•          Desinfecció de l’espai abans de cada concert.

•          A l’entrada de tots els espais hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic.

•          L’aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides.

•          L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.

•          Als espais no es facilitarà cap full de mà ni programa en paper. La informació estarà únicament disponible en línia.

•          A tots els espais on sigui necessari s’habilitaran diferents accessos i sortides per tal de no produir aglomeracions de persones.

Recomanacions individuals:

•          Recordeu que a tots el espais cal mantenir una distància de seguretat entre persones de 2 metres.

•          L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics, i especialment quan no es pugui mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones.

•          L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.

•          Serà necessari arribar als espais de representació amb un mínim de 30 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.

•          Us recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

•          Si sospiteu tenir símptomes del covid-19 o heu estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, quedeu-vos a casa. Segur que tenim l’oportunitat de retrobar-nos ben aviat.

Venda d’entrades

Caldrà tenir entrada o invitació per poder accedir als concerts.

Venda d’entrades i invitacions per internet a https://plexo.entradium.com/es/events o al mateix recinte, 1 hora abans de cada concert. Pagament exclusivament amb targeta de crèdit.

Els aforaments son limitats, pel que es recomana adquirir les entrades amb la màxima anticipació.

Us recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

Programació de concerts

DIJOUS 16 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

19:30 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

ROGER BENET

És músic, actor i artista plàstic. Des de 1996 ha liderat diversos projectes musicals d’autor i en els darrers anys ha tocat amb artistes com Roger Mas o Joan Dausà.

Beneteries és l’espectacle on Roger Conesa, creador del projecte Roger Benet, un espectacle que  fa un repàs per tot l’univers del seu alter ego, repassant les millor cançons dels 17 anys de projecte. A ‘Beneiteries’, el Roger juga des de la Infantesa Madura: sol a escena actua, canta, recita, toca diversos instruments, ens parla del procés creatiu perquè així rebem les cançons de la forma més semblant a com van ser compostes.

DIJOUS 16 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

21:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

JUDIT NEDDERMANN

Cantant i compositora, és una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, compta amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann.

Ha col·laborat amb molts artistes, destacant Alejandro Sanz, The Gramophone Allstars, Clara Peya o el Quartet Brossa. Ha compartit escenari amb artistes com Jorge Drexler, Joan Manel Serrat, Macaco, OBC, Txarango, Manu Guix, Blaumut, o The Sey Sisters, entre d’altres.

DIVENDRES 17 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

20:00 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

ANNA ANDREU

Després de diversos discos (i anys) liderant el projecte Cálido Home, Anna Andreu, originària de Sant Quirze del Vallès, debuta en solitari amb el seu disc «Els Mals Costums» (Hidden Track Rècords 2020).

Anna Andreu, que ha passat dos anys de silenci musical mentre atresorava noves idees, s’acompanya ara de la violinista Marina Arrufat, que per a aquest nou projecte s’aventura a la bateria, arrodonint un projecte ja de per si mateix replet de la calidesa i la màgia habitual que desprenen totes dues artistes.

DIVENDRES 17 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

22:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

MAZONI

Jaume Pla -podríem dir Mazoni, però diem Jaume Pla- és un artista que es despulla una mica més en cada disc. Si l’anterior, ‘Carn, os i tot inclòs’ (2017) era espartà en les formes, aquest amant ‘Desig imbècil’ aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l’energia del rock. Actitut a raig i textos viscerals, sense domesticar, tot amb una bona dosi de mala llet.

‘Desig imbècil’ aporta onze cançons directes i sense filtres, enregistrades en cru pel trio essencial mazònic que, amb Pla, completen Aleix Bou (bateria) i Miquel Sospedra (baix).

DISSABTE 18 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

20:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

FERRAN PALAU

A finals del 2017, poc abans de publicar el seu aclamat disc Blanc (Halley Records 2018), Ferran Palau ja tenia pràcticament enllestides les cançons que formen part de ‘Kevin’ (Hidden Track Records, 2019), el seu quart disc en solitari. Gravat a principis d’aquest any 2019 entre la casa del seu productor i cosí Jordi Matas, la Casa Murada i l’estudi d’en Panxii Badii.

Un disc de pop que mira de reüll al soul, però, podem interpretar aquest disc com un disc de cançons d’amor? En l’univers Palau les preguntes mai tenen una resposta clara i no serà diferent en aquesta ocasió, però és evident que estem davant de l’obra més romàntica i colorista de l’artista, en la que el tu i el jo que sempre protagonitzen les seves lletres, es converteixen en un microunivers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió.

DISSABTE 18 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

22:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

EL PETIT DE CAL ERIL

Sabem que l’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca. Una energia que s’intueix, que ha d’existir però que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada.

El nou disc ‘Energia fosca’ entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents. Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

L’impacte de la radiació ultraviolada en la matèria obscura va acabar marcant el singular caràcter del disc, on s’alternen moments de màxima luminància amb atmosferes inquietants.

DIUMENGE 19 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

19:30 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

MAGALÍ SARE & MANEL FORTIÀ

Veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari creant una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com les percussions menors, que creen una atmosfera càlida per a cada cançó.

L’espectacle esdevé un joc constant: l’experimentació i la improvisació lliure sempre hi són presents, cosa que capgira els ritmes i les melodies de les músiques folklòriques Catalanes, de la Península Ibèrica i de Sud Amèrica; també amb composicions pròpies. El repte consisteix a barrejar melodies d’una cultura amb ritmes d’una altra, descobrir tota mena de sonoritats i timbres de la veu i el contrabaix.

Magalí Sare va llençar el seu primer disc en solitari anomenat ‘Cançons d’amor i dimonis’ l’any 2018. El novembre del 2019, finalitzarà la seva gira, havent realitzat més de 60 concerts. També, se la coneix per ser la soprano del Quartet Mèlt (guanyadors de la 3era edició del programa de TV3, Oh Happy Day, l’any 2015). A més a més, és la cantant del disc ESTÓMAC de la pianista i compositora Clara Peya.

En Manel Fortià treballa entre Barcelona i Nova York amb una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor dins del jazz. Ha tocar amb grans figures com Dave Liebman, Marco Mezquida, Antonio Lizana, Emilio Solla, Eliot Zigmund entre d’altres. Ha gravat més d’una trentena de discos.

DIUMENGE 19 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

21:00 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

JOINA

Joina ens presenta ‘Companyes’, l’àlbum de debut d’aquesta pianista i compositora que arrenca amb força a l’escena musical catalana. Aquest treball neix amb l’objectiu d’utilitzar l’art com a eina transformadora per replantejar els rols de gènere, els poders fàctics i l’existència d’altres maneres de viure i estimar. A nivell musical, destaca per la original fusió d’estils: rap, funk, jazz i electrònica.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies