.

.

TOTS 21

Vessament d’aigua estancada a la platja d’Altafulla

Imatge del vessament ocorregut aquest matí. Foto: Cedida

L’Ajuntament d’Altafulla informa que aquest divendres al migdia, uns treballs d’extracció de sorra del canal que desemboca a la platja, a tocar del parc de Voramar, han provocat el vessament accidental d’aigües estancades al mar.

El succés ha provocat una taca fosca que ha alertat els banyistes i el personal de seguretat, que ràpidament ha hissat la bandera vermella per impedir el bany.

Tot seguit s’ha posat en coneixement dels fets als tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que amb les analítiques pertinents han determinat que la taca no prové del clavegueram i, per tant, no representa cap perill per a la salut i es dissoldrà sola amb el pas de les hores.

Tant el cos de la Policia Local d’Altafulla com el servei de socorrisme i salvament preveuen que aquesta mateixa tarda la situació millori i ja pugui onejar la bandera groga en aquest espai.

El vessament accidental ha estat fruit dels treballs de desembussament que s’estan realitzant a la sortida del canal de la rasa, que després dels darrers temporals ha quedat col·lapsat de sorra.

 

Altafulla estrena la reserva per al servei gratuït de bany assistit amb recollida i tornada a domicili 

L’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de l’empresa de salvament i socorrisme WaveSos, ha posat en marxa, per a aquesta nova temporada de bany a la platja, la reserva per al servei gratuït de bany assistit amb recollida i tornada a domicili per a les persones amb mobilitat reduïda. 

Per fer ús del servei, cal fer la reserva prèvia de manera telemàtica  (https://wavesos.es/altafulla-servei-acces-a-platges-per-persones-de-mobilitat-reduida/) a través de la pantalla principal del web de l’Ajuntament, o bé, trucant al telèfon 638 26 70 76. Aquest servei s’ofereix des del 15 de juny fins l’1 de setembre, de dilluns a diumenge, d’11 a 16 hores.

Cal recordar que la platja d’Altafulla compta amb un servei de salvament format per tres socorristes de l’empresa WaveSos, que es reforça amb un socorrista més en les hores de més acumulació de banyistes, de 12 a 16 hores. L’horari del servei és de 10:30 a 19:30 hores.

Aquesta mateixa empresa també és l’encarregada del servei de socorrisme i salvament a la piscina municipal, que compta amb un efectiu. L’horari d’obertura de l’equipament és d’11 a 15 hores, i de 16 a 20 hores. La piscina restarà oberta fins el 4 de setembre.

Redacció

 

S’inicien les inscripcions per a la sortida jove de la zona TRAC a port Aventura Caribe Aquatic park

En el marc del projecte compartit de dinamització juvenil ‘Propera Parada…’ es convida el jovent de la Zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) a apuntar-se a la primera de les activitats programada per aquest any, concretament el dimarts 19 de juliol. Aquest any el destí serà les instal·lacions del parc aquàtic PortAventura Caribe Park. La sortida és per a persones joves a partir de 12 anys (o que els fan durant l’any 2022) i les inscripcions s’inicien el dilluns 27 de juny i es tancaran fins esgotar places o com a màxim fins al 8 de juliol.

El cost de l’activitat per a les persones menors és de 20€ i a partir dels 18 anys el preu és de 23€. L’autocar i el monitoratge seran gratuïts ja que estan finançats mitjançant els Plans Locals de Joventut dels respectius municipis.

Per participar-hi cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de referència on es disposa de la informació i la documentació necessària per formalitzar la inscripció.

 1. Torredembarra: pij@torredembarra.cat 616 021 115
 2. Roda de Berà: pij@rodadebera.cat 607 273 984
 3. Altafulla: pijaltafulla@gmail.com 608 141 495
 4. Creixell: puntjovecreixell@gmail.com 977 803 400

L’objectiu de l’activitat és fomentar la participació i la interrelació entre el jovent i és una de les propostes emmarcades en el Projecte de dinamització juvenil compartit anomenat «Propera parada…», que enguany és objecte d’un nou conveni de col·laboració, ara mateix en procés de signatura, i que pretén l’aprofitament de recursos mitjançant la col·laboració interinstitucional. Formen part d’aquesta aposta pel treball en xarxa els Ajuntaments esmentats i el Consell Comarcal del Tarragonès, i es rep el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Tarragona i de la Diputació de Tarragona.

Redacció

 

L’Ajuntament d’Altafulla assumirà el cost de portar més sorra a la platja si Costes no la proporciona

El temporal s’ha endut bona part de la sorra de la platja d’Altafulla. F: Mar Rovira

L’Ajuntament d’Altafulla (Tarragonès) demanarà a Costes noves aportacions de sorra a la platja del municipi malmesa en el darrer episodi de mala mar d’aquest juny. El consistori es reunirà aquest dimarts amb els responsables del Ministeri per tractar aquesta qüestió i no descarta assumir l’adquisició de sorra, si Costes no ho fa. L’alcaldessa de la localitat, Montse Castellarnau, ha defensat el moviment de sorra fet fa dues setmanes, d’uns 10.000 metres cúbics, malgrat que el temporal hagi buidat la platja. «Sense aquestes aportacions, el temporal s’hauria emportat la zona de Botigues de Mar. Ens ha salvaguardat de mal majors, ha estat un encert», ha dit aquest dimecres. La batllessa també ha criticat la gestió feta per l’anterior govern.

Els moviments de sorra van començar el dimarts 14 de juny i van acabar el divendres 17. Segons ha explicat Castellarnau, les aportacions només van durar un cap de setmana, ja que l’episodi de mala mar dels darrers dies ha provocat afectacions a la zona de Botigues de Mar, del Fortí i bona part de la platja. L’alcaldessa ha assenyalat que d’ençà que governen han implementat un nou pla de xoc, que es basa principalment, en aportacions «immediates» i urgents» de sorra quan és «necessari».

La batllessa també ha criticat la gestió feta per l’anterior govern. «Ens enfrontàvem a tres anys en els quals el govern de l’EINA» havia implantat «un projecte d’intervenció a la platja no consensuat i imposat». segons Castellarnau, aquest model suposava» no fer aportacions de sorra -s’havien negat a fer-ho fins i tot els primers dies d’aquest mes de maig-, havia arrancat les atzavares per crear dunes artificials i barreres de canyes per fer reservoris i havia desatès els problemes econòmics i socials que el seu plantejament provocava al municipi”. Castellarnau ha sentenciat afirmant que «totes les accions dutes a terme s’han mostrat davant de l’embat del mar totalment inoperatives i alguna clarament perjudicial».

El Ministeri va aportar uns 10.000 metres cúbics a la platja del municipi que l’últim temporal s’ha emportat. Tot i això, l’alcaldessa ha assegurat que l’actuació ha estat un «encert» perquè si no s’hagués fet s’hauria ensorrat, sosté, l’àrea de Botigues de Mar. «Malgrat que sembli que s’hagin tirat els diners i els recursos, no ho ha estat, sinó que ha estat un coixí que ens ha salvaguardat d’un mal major», ha defensat. Davant d’aquesta situació, l’equip de govern té previst reunir-se amb Costes aquest dimarts per veure com recuperar la zona danyada. Castellarnau demanarà al Ministeri que assumeixi el cost de les noves aportacions, però ha apuntat que el consistori pot encarregar-se de l’adquisició de sorra. Amb tot, ha recordat que és Costes qui obté la sorra i decideix on es col·loca.

L’alcaldessa s’ha mostrat confiada que podran salvar la temporada d’estiu amb nous moviments de sorra. Tot i això, ha remarcat que corren el risc que nous temporals s’enduguin les noves aportacions. També ha apuntat que calen solucions a llarg termini per solucionar els embats de les borrasques. Per ara, indica, s’ha engegat un procés de debat amb experts per determinar quina és la millor actuació. «Amb escullera submergida, espigons o replantació, els tècnics ens ho diran. Hem obert converses amb tècnics per obrir el debat i començar a prendre solucions», ha afegit.

L’exalcalde Molinera es defensa

L’exalcalde Jordi Molinera, actualment regidor a l’oposició, ha rebatut els arguments del govern municipal en una roda de premsa posterior. Molinera ha assegurat que és «fals» que en els darrers tres anys no s’hagi aportat sorra a la platja. Segons l’edil, el seu govern va moure sorra l’any 2020 des de Tamarit a Altafulla i dels espais dunars on era necessari. També ha explicat que l’any passat, tant el consistori com Costes van considerar que» no era necessari» fer aportacions, ja que no hi va haver temporals.

«Al març, Costes ens va oferir nous moviments de sorra, però venien 42 dies de temporal i, això, ens deixava sense coixí. Per això, vam decidir que mouríem la sorra després del temporal», ha manifestat Molinera. A més, també ha carregat contra el govern municipal perquè considera que no és cert que la sorra aportada abans del temporal hagi evitat l’ensorrament de la zona de Botigues de Mar.

«En l’àmbit tècnic m’ha sorprès, el que manté en peu Botigues de Mar són les roques de sota, la sorra acabada d’aportar no té capacitat de solidificació o de defensa, sinó que ho fa l’escullera de sota de passeig», ha argumentat. Així mateix, ha reclamat a l’Ajuntament que convoqui el Comitè de Gestió de la Platja per discutir com resoldre la problemàtica amb criteris tècnics i, no pas «polítics». En la roda de premsa de Molinera, hi ha participat l’actual regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, qui li ha retret que fes l’acte sense haver convocat prèviament i, també li ha rebatut el seu posicionament.

Mar Rovira / Redacció

 

La piscina municipal d’Altafulla obrirà del 24 de juny al 4 de setembre

Piscina municipal d’Altafulla. Foto: Ajuntament

El proper divendres 24 de juny s’obriran les portes oficialment de la piscina municipal de cara a la nova temporada d’estiu que s’allargarà fins el 4 de setembre. L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a diumenge, d’11 a 15 hores, i de 16 a 20 hores.

La Piscina Municipal s’ubica al carrer Alcalde Pijuan, i compta amb una piscina de 25×8 metres, i una altra de petites dimensions per al gaudi de la canalla. També compta amb vestidors per a homes i dones, servei de bar, i servei de socorrisme.

El preu de l’entrada diària per a les persones amb edats compreses entre els 16 i els 65 anys s’ha fixat en 3 euros, mentre que per als menors o igual de 16 i majors o igual de 65 anys, el preu es redueix en els 2 euros.  Aquesta entrada es podrà adquirir en el mateix recinte. Per a les persones no empadronades el preu s’incrementa en 2 i 3 euros. Els menors de 3 anys tindran l’entrada lliure.

En el quadre següent es fixen els preus dels abonaments i dels bons familiars tal i com es regula en l’ordenança fiscal 21:

La tarifa per a grups d’associacions, entitats, casals, colònies i estades d’estiu el preu serà de 0,50 € (10 o més infants), i per a la concessió d’aquesta tarifa caldrà resolució del regidor d’Esports mitjançant acte administratiu.

Els abonaments s’hauran de tramitar a la recepció de l’Ajuntament d’Altafulla, a la plaça del Pou, 1. L’ordenança fiscal 21 aprovada aquest any no diferencia entre persones empadronades i no empadronades.

Aquestes noves tarifes s’aplicaran un cop surti publicat definitivament al BOPT que es preveu a partir de l’última setmana de juliol. Per tant, fins al moment, s’aplicaran les tarifes vigents que contemplen aquesta diferenciació.

Redacció

 

L’estat de la platja d’Altafulla reobre el debat polític

Estat de la platja d’Altafulla després de l’episodi de mala mar de diumenge. Foto: Twitter Jordi Molinera

Els republicans d’Altafulla han demanat aquesta tarda per mitjà d’una nota de premsa la convocatòria immediata del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions de protecció del litoral del municipi. De fet, el grup municipal de l’EINA-ERC segueix a l’espera de poder conèixer els criteris dels tècnics que van aprovar el Pla de Xoc presentat per Alternativa Altafulla (AA), i que va motivar la moció de censura contra l’equip de govern liderat per Jordi Molinera. Un full de ruta que “havia de servir per fer front a situacions com la que s’ha donat a la platja entre ahir i avui”, segons es llegeix a la nota.

Després de l’episodi de mala mar de diumenge 19 de juny, la platja d’Altafulla s’ha quedat sense bona part de la seva sorra, malgrat que Costes de l’Estat la setmana passada just hi va fer una aportació d’uns 8.000m3. “Aquesta sorra era l’acordada per l’Estat i l’Ajuntament quan estava governat per l’EINA-ERC”, recorden,

Lamentablement -continua al comunicat-, l’actual govern d’Alternativa i Junts ha prescindit de l’assessorament tècnic necessari per que aquesta tasca de reposicions de sorra ajudi la platja tot l’any i no només els mesos d’estiu. L’EINA vol manifestar, novament, la importància de tractar la platja com a espai natural i d’alt interès turístic sota supervisió tècnica on, tot i que actuant sota aquests criteris, i degut a la pròpia fragilitat de la platja, som conscients que també hi hauria hagut la possibilitat de tenir pèrdues”.

Aquests darrers dies “s’ha demostrat que gestionar la platja sense criteris tècnics és una irresponsabilitat sostinguda per la necessitat de fer una actuació que només busca una rendibilitat electoral. Per això -afirmen els republicans-, el Pla la de Xoc anunciat per AA que s’ha reduït a fer l’aportació ja projectada pensant només en la temporada turística no és viable i s’ha demostrat que era només fum”.

Lluny d’això -etziben-, l’EINA-ERC-, al llarg del nostre mandat, hem treballat per recuperar l’estat de la platja. Per aquest motiu, ens preguntem quin és el Pla de l’actual govern per la platja. Hi ha algun tipus de planificació i estratègia un cop acabi la temporada d’estiu? Sospitem que no”.

És per tot això que l’EINA “requerim la convocatòria d’un Comitè de Gestió perquè el govern ens exposi quins són els seus plans i on ens trobaran al seu costat sempre i quan la planificació torni a estar feta seguint criteris tècnics”. Tal com expressa l’excoalcaldessa Alba Muntadas: «Demanem la convocatòria, que ja s’hauria d’haver fet, del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions on hi participin tècnics, associacions mediambientals, veïns i grups municipals”.

Redacció

 

Cursets de natació a la piscina municipal d’Altafulla, del 4 de juliol al 29 d’agost

L’Ajuntament d’Altafulla posa de nou en funcionament l’oferta d’activitats aquàtiques durant els mesos de juliol i agost a la piscina municipal, a càrrec de l’empresa Iniciatives Esportives de Tarragona (IET).

S’ofereixen quatre torns que van del 4 de juliol al 29 d’agost adreçats tant a nens i nenes majors de 2 anys com a adults. El programa inclou cursets de natació per a infants de 2 i 3 anys; natació d’iniciació I, per a infants que no suren dins l’aigua; natació d’iniciació II, per a infants que sí suren dins l’aigua, i d’iniciació III i adults, per a joves majors de 10 anys i adults que saben nedar.

Les inscripcions es podran tramitar a partir del pròxim dilluns 20 de juny mitjançant l’empresa IET, a través del correu electrònic info@iesportives.com, o bé, al telèfon 606 419 269.

Redacció

 

Altafulla tornarà al món de l’esoterisme i la saviduria natural amb la Nit de Bruixes

Un moment de la presentació de la XXIIena Nit de Bruixes. Foto: Cedida

Torna la Nit de Bruixes a Altafulla i confirma de nou la capitalitat del municipi costaner del Baix Gaià en aquest món associat a l’esoterisme, però també a les teràpies naturals i a la reivindicació de la dona com a sàvia coneixedora dels remeis naturals, durant segles exorcisada com a bruixa diabòlica, exemple de condemna als heterodoxes que posaven en qüestió la intransigència de l’església durant tants segles.

El fet que el cap de setmana sigui de pont pot fàcilment incrementar la presència ed visitants. Així, les bruixes i els bruixots centraran el protagonisme a Altafulla el cap de setmana de Sant Joan , 24 i 25 de juny, en el marc de la 22a edició de la Nit de Bruixes on, com ha remarcat aquest matí el coordinador de la mostra, Diego Spano, es posarà en valor la figura de la bruixa entesa com a “dona sàvia” amb uns coneixements amplis sobre plantes, els seus usos medicinals i els seus principis actius, i amb la capacitat d’utilitzar aquests sabers per aconseguir un propòsit saludable.

Per fer-ho, l’organització, que recau en la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, ha elaborat un ampli programa carregat d’espectacles, conferències i rituals tots ells vinculats al món esotèric i místic a l’entorn de la Vila Closa, un escenari que el regidor de Turisme ha destacat com a atractiu turístic al mateix temps que ha convidat a tothom a “gaudir-lo tot passejant pels seus carrers ambientats en la Nit de Bruixes”.

La fira comptarà amb un mercat esotèric format per una setantena de paradistes que es repartiran per la plaça del Pou, la plaça de l’Església i el carrer Camí de Sant Antoni.

A la zona verda de davant del Castell s’hi habilitaran les parades d’alimentació i restauració, i a l’Era de l’Hospital, propera a l’Ajuntament, serà l’escenari que acollirà les xerrades, els rituals i les actuacions musicals. El Museu Etnogràfic acollirà l’exposició fotogràfica ‘L’embruix del paisatge’.

Torna en aquesta 22a Nit de Bruixes un clàssic com és Sebastià d’Arbó, amant d’Altafulla i els seus misteris, periodista i psicòleg especialitzat en antropologia fantàstica, o Imma del Destí, la bruixa dels Pirineus, que es reconeix com a bruixa, i que serà ella l’encarregada d’inaugurar la mostra el divendres 24, a les 18:15 hores, amb el Ritual d’inici de la fira.

Des de l’organització s’estima que més de 8.000 persones visitin la mostra en les dues jornades que s’allarga la fira. L’horari serà de 18 a 00 hores.

Consulteu el programa en aquest enllaç.

 

La visita teatralitzada a Altafulla amb ‘Antoni de Martí i Franquès’ es reprograma per dissabte

La visita teatralitzada amb ‘Antoni de Martí i Franquès’, programada en el marc del cicle de patrimoni que es dedica enguany al científic i Fill Il·lustre d’Altafulla i que va ser ajornada dissabte passat, es reprograma per a aquest dissabte 18 a les 10 hores, a l’Era de Ca l’Ixart. 

L’activitat consisteix en una visita teatralitzada pels carrers de la Vila Closa d’Altafulla que dona a conèixer la vida i els descobriments del científic altafullenc. El cèlebre químic ens acompanyarà en un recorregut per la història a través dels carrers i edificis del nucli antic de la seva vila natal.

Gràcies al seu testimoni, coneixereu els avenços científics i els esdeveniments històrics que van marcar la seva vida.

Places limitades. Inscripcions a: turisme@altafulla.cat.

Redacció

 

AGENDA: El cineclub d’Altafulla programa ‘Libertad’ aquest divendres

El Cineclub Altafulla Link programa ‘Libertad’ aquest divendres a les 20h a la Sala Teresa Manero.

Sinopsi:

La familia Vidal passa a la seva casa d’estiu les últimes vacances de l’àvia Àngela, que pateix Alzheimer. Per primera vegada a la seva vida, Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc. Els jocs d’infants li semblen ridículs i les converses d’adults encara li van grans. Tot canvia amb l’arribada de Libertad, de 15 anys. Rebel i magnètica, Libertad es converteix en la seva porta d’entrada a un estiu diferent.

Premis:

2021. Premis Goya. Millor direcció novell i actriu secundària (Nora Navas).

2021. Premis Feroz. 4 Nominacions.

2019. 4 Premis Gaudí. Inclou Millor pel·lícula no catalana i guió.

Redacció

 

Costes iniciarà aquest dimarts els treballs per a la regeneració de la platja d’Altafulla

Imatge d’arxiu d’n dels trams afectats per un temporal a la platja d’Altafulla. Foto: Núria Torres

El Servei Provincial de Costes a Tarragona començarà aquest dimarts els treballs de regeneració de la platja d’Altafulla per recuperar la sorra que el temporal Cèlia es va endur al mes de març passat.

Els treballs es realitzaran amb la sorra sobrant del sector del Vinyet, i es redistribuirà especialment en el tram central del passeig de Botigues de Mar.

Mentre durin les obres, la platja es tancarà al públic temporalment des de les 9 del matí a les 6 de la tarda, i es preveu que finalitzin el pròxim divendres 17 de juny.

D’aquesta manera, les màquines treballaran durant quatre dies per a la recuperació de sorra a la platja, i des de l’Ajuntament s’ha demanat «paciència» als usuaris i usuàries, ja que, mentre s’hi duguin a terme les obres de restauració no es podrà gaudir de l’espai natural en l’horari marcat pels treballs. Està previst que s’hi aportin 15.000 metres cúbics d’arena.

Des de l’Ajuntament d’Altafulla també s’ha assegurat que mentre durin els treballs es garantirà «amb total seguretat» la protecció del corriol camanegre.

 

Afectacions al trànsit en la sortida de Torredembarra de l’AP-7 per obres de pavimentació a la zona dels antics peatges

Les obres de recuperació dels vials de l’AP-7 després de l’eliminació dels peatges afecten al trànsit aquest dilluns i demà dimarts. En concret, entre les 7.00 i les 22.00 hores dels dos dies romandrà tancat l’accés per als vehicles que vulguin accedir o incorporar-se a l’AP-7 a Torredembarra (sortida 32) en direcció sud. Això afectarà el trànsit que circula per la N-340, la T-214 i els provinents de Torredembarra i Altafulla i que vulguin accedir a l’autopista direcció València. A més, aquest dilluns també hi haurà restriccions, tot i que sense tall de trànsit, per a la sortida de vehicles que circulen per l’AP-7 direcció Tarragona-Castelló-València i que vulguin sortir direcció N-340, T-214, Torredembarra i Altafulla.

ACN

 

Torneig benèfic de Quidditch aquest cap de setmana a Altafulla

El Quidditch, l’esport que va nèixer a partir de les novel·les de Harry Potter, torna a Altafulla. Els dies 11 i 12 de juny amb la 3a edició del Torneig del Drac Maragda, que per primera vegada se celebra a la vila.

Es tracta d’un torneig benèfic, que enguany se centra en donar suport a la campanya de l’Associació Catalana per a la Integració d’Immigrants LGTBI+, que pretén oferir habitatges d’emergència a persones refugiades del col·lectiu, que siguin vulnerables.

A diferència de les competicions de Quidditch, el Torneig del Drac Maragda és una proposta en la qual els jugadors i jugadores s’inscriuen de manera individual. Els equips es formen el mateix dia, cosa que dona l’oportunitat de jugar amb esportistes d’altres països, amb els diferents beneficis que comporta, tant en l’àmbit esportiu com cultural.

L’altra particularitat d’aquesta competició és l’ús de cartes amb les quals s’afegeixen normes i es pot condicionar el partit. És a dir, es barreja el Quidditch amb el que seria un joc de cartes.

Cal recordar que l’estrena d’aquest esport a Altafulla va ser el 2017 amb una jornada d’exhibició, seguida de la Copa Catalana, que va tenir lloc el 2019. Després, la pandèmia de la Covid-19 ha impedit el retorn fins tres anys després.

L’horari del Torneig del Drac Maragda és el següent: el dissabte, de 8.30h a 18h, i el diumenge, de 9h a 15.30h. Com és habitual, la seu és l’Estadi Municipal Joan Pijuan.

Redacció

 

Uns 200 ciclistes participen diumenge en el Campionat de Catalunya Infantil de BTT XCO a Altafulla

El president del BikePark Costa Daurada, Àngel Batlle, i el regidor d’Esports, Hèctor López Bofill. Foto: Ajuntament

La zona boscosa de l’Ermita de Sant Antoni serà l’escenari aquest diumenge 12 de juny del Campionat de Catalunya de BTT Infantil XCO, que organitza el BikePark Costa Daurada amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i en què s’espera la participació de 200 ciclistes d’arreu del país. Així ho ha assegurat el president del BikePark Costa Daurada, Àngel Batlle. El regidor d’Esports, Hèctor López Bofill, ha destacat que la cita del diumenge 12 “és un element més que mostra la consolidació d’aquesta disciplina a la vila”, després d’haver acollit la competició d’adults el 2021.

Batlle ha remarcat les propietats i característiques que té la zona de l’ermita, i que la converteixen en un lloc ideal per acollir competicions de BTT. La prova tindrà un traçat diferent pels prebenjamins (de 800 metres), principiants (d’1,5 km), i pels alevins i infantils (de 2,5 km).

Alhora, ha destacat també que quatre dels sis infants que formen part de l’Escola de Ciclisme – Penya Ciclista Altafulla, de la qual n’és entrenador, participaran en el campionat. “Competicions com aquesta han d’engrescar la canalla perquè s’apuntin a l’escola, que només fa un mes que ha començat a pedalar”, ha afegit Àngel Batlle. La prova començarà a les nou del matí i s’allargarà fins a dos quarts de dues.

Com a prova única, la vila del Baix Gaià coronarà als nous campions i campiones de la modalitat a Catalunya. Els infantils, a més, opten als diversos bitllets que els permetran disputar el Campionat d’Espanya.

Horari Campionat de Catalunya Infantil BTT 2022

9:00h Pre-Benjamins M/F 10 minuts de cursa
9:30h Benjamins M/F 15 minuts de cursa – ENTREGA PREMIS 10:05H
10:00h Principiants M/F 25 minuts de cursa – ENTREGA PREMIS 11:05H
11:00h Alevins M/F 30 minuts de cursa
12:00h Infantils M 40 minuts de cursa
12:01h Infantil F 40 minuts de cursa – ENTREGA PREMIS 13:00H

Premi clubs i escoles i fotografia de tots els campions 13:00h

Redacció

 

Agenda d’actes de cap de setmana a Altafulla

Aquesta és l’agenda d’activitats del mes de juny a Altafulla. Entre els actes més destacats per aquest cap de setmana on cal remarcar el Campionat de Catalunya de BTT infantil XCO, que se celebra aquest diumenge a l’Ermita de Sant Antoni; el 20è Aplec de Sardanes ‘Vila d’Altafulla’, també diumenge, en aquest cas, al Parc del Comunidor, i la visita teatralitzada de Martí Franquès, dissabte 11 de juny, en el marc del 190è aniversari de la seva mort que organitza l’Arxiu Històric de Tarragona i l’Ajuntament d’Altafulla, entre d’altres.

Tota l’agenda d’activitats està disponible per a la seva consulta a https://www.altafulla.cat/agenda-altafulla .

Fins el 12 de juny

Ruta gastronòmica ‘La Xoixeta Tapes Bruixes Altafulla’, una tapa i un quinto per 3,5€.  18 bars i restaurants d’Altafulla amb les millors tapes inspirades en la bruixa més popular d’Altafulla.

Més informació.

Divendres 10 de juny

19.00h, Sala Teresa Manero. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: TARRAGONA 1813, EL ÁRDUO CAMINO HACIA LA LIBERACIÓN, d’Adam Quigley, amb noves investigacions de la guerra del Francès a la zona d’Altafulla.

Dissabte 11 de juny

10.00h, a l’Era de Ca l’Ixart. Visita teatralitzada ‘Antoni de Martí i Franquès Un científic universal (1750-1832)’.

En el marc del cicle de Patrimoni 2022 que organitza la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

Places limitades. Inscripcions a: turisme@altafulla.cat .

12.30h, Espai Cultural Franco Battiato (Martí d’Ardenya 26 baixos) PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: EL GRAN PESETEO «NUEVO ORDEN CRIMINAL» d’Elchicotriste.

Diumenge 12 de juny

D’11 a 12.30h, Vil·la Romana dels Munts (passeig del Fortí, s/n). LA VIDA DE LES ELITS VORA TÀRRACO.

Descobriu una de les vil·les més importants d’Hispània.

Preu per persona: 5€.

Venda d’entrades: www.mnat.cat/entrades

12.00h, Parc del Comunidor, 20è APLEC DE SARDANES «VILA D’ALTAFULLA»

Amb les cobles La Principal de Tarragona i Cossetània. Dinar de germanor. Concurs de colles improvisades. Coca i vi bo per a tothom.

Notes informatives

BIBLIOTECA MUNICIPAL

De dilluns a dijous, de 10 a 14h i dimarts, dimecres i dijous, de 16 a 19h.

Més informació: http://bibliotecaltafulla.blogspot.com.es/

Tots els dilluns a les 11.00h, GRUP D’ESCRIPTURA a la Biblioteca

PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL

Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 16.30 a 19.30h.

Grups reduïts i totes les mesures higièniques i de seguretat.

Més informació i inscripcions a pijaltafulla@gmail.com  o per whatsapp al 608 141 495.

CENTRE D’ESTUDIS

Visita cultural a Montblanc, dissabte 28 de maig.

ESPLAI DE LA GENT GRAN

Del 24 al 27 de maig, sortida a les 8.00h, Viatge a Benidorm.

Mes informació i inscripcions a l’Esplai, Cami de les Bruixes, 20 Altafulla.

ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL D’ALTAFULLA

C/Marquès de Tamarit, 17, planta soterrani, Altafulla. Dimecres de 18 a 20h.

Redacció

 

Visita teatralitzada ‘Antoni Martí i Franquès Un científic universal’ a Altafulla

Dissabte de visita teatralitzada pels carrers de la Vila Closa d’Altafulla que servirà per a conèixer la vida i els descobriments del científic altafullenc. El cèlebre químic ens acompanyarà, a partir de les 10 hores a l’Era de Ca l’Ixart, en un recorregut per la història a través dels carrers i edificis del nucli antic de la seva vila natal.

Gràcies al seu testimoni, coneixereu els avenços científics i els esdeveniments històrics que van marcar la vida d’aquest excepcional científic.

Una activitat que s’emmarca en el Cicle de Patrimoni 2022 que organitza la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Altafulla, i d’altres administracions i entitats.

Places limitades. Inscripcions a: turisme@altafulla.cat.

Redacció

 

Altafulla reforçarà el servei de recollida de la brossa per a aquest cap de setmana llarg

L’ajuntament ha instal·lat una illa de contenidors a l’Ermita de Sant Antoni per donar servei per donar servei al restaurant que hi ha a la zona especialment. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla reforçarà conjuntament amb el Consell Comarcal del Tarragonès, a través de l’empresa concessionària de FCC, el servei de recollida de la brossa per a aquest cap de setmana llarg en què dilluns és festiu.

Ho farà amb dues recollides complementàries al matí i a la tarda per tal d’evitar l’acumulació de bosses d’escombraries al voltant de les illes de contenidors, especialment al Barri Marítim. La intenció del consistori és que aquest reforç ja es converteixi en habitual quan comenci la temporada d’estiu el pròxim 13 de juny, període de l’any en què la població d’Altafulla es triplica.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Altafulla i responsable dels Serveis Municipals, Montse Castellarnau, ha avançat que s’està treballant en la reorganització d’illes de contenidors, principalment de la plaça Boters, on està previst que dels dotze contenidors que hi ha en l’actualitat, passin a set, i els cinc restants s’ubiquin en una altra zona que es concretarà en les properes setmanes.

El que sí que s’ha fet ja és la instal·lació d’una illa de contenidors a l’Ermita de Sant Antoni per donar servei per donar servei al restaurant que hi ha a la zona especialment.

Redacció

 

El bo jove per al lloguer d’un pis a Altafulla es podrà demanar a partir del 8 de juny

El bo jove és una ajuda de 250 euros mensuals que podran rebre les persones joves durant dos anys que visquin en règim de lloguer. Podran sol·licitar-la a partir de les 9 hores del pròxim 8 de juny fins a les 17 hores del dia 17 d’aquest mateix mes.

Qui pot presentar la sol·licitud bo lloguer jove?

 • Persones joves de 18 a 35 anys (inclòs) amb nacionalitat espanyola i residencia legal a Catalunya.
 • Titulars del contracte de lloguer.
 • L’habitatge o habitació, arrendada o cedida, haurà de constituir la residència habitual i permanent de la persona arrendatària o cessionària durant tot el període pel qual es concedeixi l’ajuda.
 • Disposar font regular d’ingressos.
 • Declaració renda IRPF any 2020.
 • Si ha començat a treballar any 2021, certificat d’imputacions.
 • Si ha començat a treballar any 2022, totes les nòmines i/o contracte de treball i/o certificat de l’empresa. Haurà d’acreditar que treballa o treballarà 6 mesos.
 • Alta a la Tresoreria General de la Seguretat Social (vida laboral).
 • 3 mesos dins dels 6 abans de presentar la sol·licitud. O bé que estarà 6 mesos d’alta quan presenta la sol·licitud.
 • Empadronat/da a l’habitatge al moment de la sol·licitud

Pagament de lloguer al moment de la sol·licitud amb un dels següents sistemes:

 • Bizum .
 • Rebut administrador.
 • Ingrés en compte.
 • Rebut domiciliat.
 • Transferència bancària.

Documentació obligatòria per presentar la sol·licitud:

 • Document d’identitat (DNI, NIE, certificat de registre de ciutadans de la UE vigent…)*.
 • Certificat de convivència*.
 • Justificant d’ingressos de la persona sol·licitant i cadascun dels membres de la unitat de convivència en edat laboral amb:
 • La declaració de l’IRPF 2020*.
 • Certificat d’imputacions de l’Agència Estatal de l’Administració Tributaria (2020* o 2021).
 • Contracte de treball amb totes les nomines rebudes fins a data de la presentació.
 • Informe vida laboral relatiu a la persona sol·licitant i totes les persones en edat laboral que formin part de la unitat de convivència*.
 • Llibre de família.
 • Contracte de lloguer, habitació i/o cessió d’ús.
 • Tots els rebuts de lloguer pagats de l’exercici 2022.
 • Full de transferència bancaria (model SEPA) o document equivalent.

El tràmit es podrà realitzar a través de la web del Departament d’Habitatge de la Generalitat o bé de manera presencial a l’Oficina d’Habitatge d’Altafulla, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Redacció

 

Inscripcions obertes per al Campionat de Catalunya BTT infantil XCO 2022 que acull Altafulla

El Campionat de Catalunya de BTT infantil XCO 2022 es disputa a una única prova el 12 de juny a Altafulla en categories de Pre-benjamins a Infantils masculí i femení. La normativa aplicada serà la vigent de la Federació Catalana de Ciclisme per a proves infantils.

La prova es desenvoluparà al voltant de l’ermita de Sant Antoni d’Altafulla, amb paddock i sortida a la mateixa ermita. Es preveu una participació de més de 300 ciclistes.

L’organització va a càrrec de BikePark Costa Daurada Torredembarra i Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de la Penya Ciclista Altafulla i la Federació Catalana de Ciclisme.

Inscripcions

Només es pot participar amb llicència de competició. Les inscripcions únicament es realitzaran online al següent enllaç: https://www.ciclisme.cat/cursa/btt/campionat-de-catalunya-btt-infantil-xco 

El registre es tancarà a les 23:59 hores del dimarts 7 de juny. No hi haurà inscripció el dia de la cursa. Cada corredor/a ha de portar la seva placa-dorsal Open BTT assignat per tota la temporada. Qui no el tingui se li assignarà placa el dia de la cursa, en aquest cas es recomana anar amb antelació per recollir dorsal i xip.

Preu inscripció: 6 €

Redacció

 

La Ludwig Band i Marina Hein enceten aquest dissabte l’Altacústic

Altafulla acull aquest dissabte la primera trobada amb el Festival Altacústic, d’un esdeveniment que reuneix els amants de la música independent per gaudir de concerts de diversos estils musicals i de gran qualitat.

El tret de sortida del festival serà aquesta tarda (19:30 hores, entrada lliure) a la plaça de l’Església, i anira a càrrec de La Ludwig Band i Maria Hein.

La Ludwig Band.

La Ludwig Band és un grup de música en català nascut a Espolla (Alt Empordà) a finals del 2017. Sona folk, pop, rock… i s’escolten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimen assonants. Temes potser quotidians, potser no tant, amb girs inesperats i secrets que es descobreixen amb l’escolta.

La Ludwig Band són:
Gabriel Bosch: guitarra elèctrica, guitarra acústica i cors.
Quim Carandell: veu, guitarra rítmica i cors.
Roger Cassola: bateria, percussió, orgue, teclat i cors.
Andreu Galofré: baix, bateria, percussió, teclat i guitarres. Pau Lanzetta: piano i teclat.
Lluc Valverde: segones veus, clarinet i cors.

Marina Hein.

Maria Hein és una jove que porta anys formant-se com a pianista, tocant la guitarra i, recentment, experimentant i creant les seves pròpies lletres i melodies. Aquesta nova troballa balear, ja té guanyada una plaça dins del podi musical mallorquí.

La calidesa amb la qual Maria Hein presenta Continent i contingut, el seu disc debut, està equilibrada amb la solemnitat i el so impol·lut de totes les seves cançons, que emanen una mescla de senzillesa i nostàlgia, amb la pinzellada imbatible de la naturalesa balear. Deu cançons en les quals Maria Hein acumula pensaments, problemes i dubtes, com una tassa que ha començat a desbordar i necessita deixar córrer l’aigua. I ho fa acompanyada d’una instrumentació minimalista, que s’uneix, discreta, a les paraules de Maria Hein, que interpreta les cançons de manera prudent i reservada, com si ens estigués revelant un secret.

De la mà de Ferran Palau, ha construït aquesta sonoritat tan atemporal, tan pròxima i acollidora. I així és com Maria Hein entra als nostres caps, cautelosa, com una nova convidada que no vol incomodar. Però sense adonar-nos, s’instal·la lentament i es queda en la memòria, perquè, al cap i a la fi, les seves històries són les nostres històries.