TARRAGONA 21

La Guàrdia Urbana aixeca més de 200 actes per molèsties per sorolls, el 70% a l’interior de domicilis

Guàrdia Urbana de Reus. Foto: ACN

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat aquest 2020 un total e 214 actes per incompliment de l’Ordenança de Civisme i generar sorolls que causen molèsties als veïns. El 70% de les actes (151) s’han aixecat per sorolls i molèsties a l’interior de domicilis. La resta, 63, per incidents d’incivisme a la via pública. El règim sancionador regulat en l’Ordenança de Civisme defineix com a infracci&oacu te; lleu les activitats que no respectin el descans del veïnat; i preveu sancions de fins a 600 euros.

L’actuació de la Guàrdia Urbana s’emmarca en la política de proximitat del cos i en l’objectiu de treballar per aconseguir la convivència pacífica i cívica de la ciutadania. En aquest sentit, més enllà de la resposta immediata davant els actes d’incivisme, la Guàrdia Urbana incideix en els conflictes comunitaris i veïnals a través de la mediació.

La Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes treballa per la prevenció dels conflictes socials i la seguretat ciutadana a través de la promoció del civisme i la convivència. Els seus objectius són la resolució de problemàtiques mitjançant la mediació entre les parts, restablir vincles i millorar la convivència ciutadana.

La unitat gestiona uns 200 casos cada any, la gran majoria dels quals són conflictes comunitaris (comunitats de veïns, conflictes al carrer i convivència comunitària).

L’Ordenança de Civisme de Reus dedica íntegrament el capítol XI a les molèsties per sorolls. I en aquest sentit, l’article 24.1 diu: “Tota persona té l’obligació de respectar el descans del veïnat i evitar fer sorolls que alterin la convivència, independentment de l’hora del dia, però especialment en horari nocturn”.

Redacció

 

Medicina i el doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia, els estudis amb més nota de tall a la URV

Imatge de la façana de la Facultat de Medicina de la URV a Reus. Foto: ACN

3.904 estudiants han estat assignats a la Universitat Rovira i Virgili (URV) per al proper curs 2020-21, inclosos els centres adscrits. Són 485 més (12,42%) que l’any anterior, quan els alumnes assignats en el primer procés van ser 3.419. La institució destaca que la demanda segueix la recuperació que ja va iniciar el curs 2018-19 i es preveu que el nombre de matriculats, una vegada culminin les assignacions posteriors, també sigui superior aquest any. En conseqüència, la URV preveu cobrir les places d’alguns dels graus que anys anterior no podien fer-ho. Medicina és l’ensenyament de la URV que exigeix una nota de tall més alta per accedir-hi: un 12,791. El doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular, i Biotecnologia demana un 12,788.

Entre el 7 i el 10 de setembre els estudiants de primer curs a qui ja s’ha assignat plaça en primera preferència podran fer la matrícula a la URV. Del 21 al 24 de setembre es podran matricular els que han estat assignats en les altres preferències. Els estudis que els alumnes han sol·licitat majoritàriament en primera preferència són Medicina, Infermeria (al campus Catalunya) i Psicologia.

En concret, Medicina a Reus ha rebut 715 sol·licituds en primera preferència enfront de les 136 places assignades. Infermeria a Tarragona ha tingut 339 sol·licituds per a 51 places assignades i Psicologia a Tarragona 273 peticions per a 78 places. A Tortosa, Infermeria ha tingut 204 sol·licituds en primera preferència enfront les 35 places assignades.

Una vintena de graus amb una nota d’accés superior al 9

Medicina és l’ensenyament de la URV que exigeix una nota de tall més alta per accedir-hi: un 12,791. El doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular, i Biotecnologia demana un 12,788. Onze graus i dobles graus tenen una nota d’accés per sobre de 10, i n’hi ha vuit més que tenen una nota de tall superior al 9.

ACN

 

L’alcalde de Reus denuncia que el govern espanyol pretén «saquejar» els superàvits municipals

Pla obert de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa a l’Ajuntament. Foto: ACN

L’alcalde de Reus ha denunciat aquest dijous que el govern espanyol pretén «saquejar» els superàvits municipals i ha afirmat que l’Ajuntament no es deixarà «lligar de mans». El consistori està analitzat possibles escenaris alternatius a la mesura aprovada per l’executiu, entre els quals que els romanents es gestionin «directament» des de Reus. Pellicer ha valorat que l’acord del govern espanyol que estableix que els ajuntaments que cedeixin els seus romanents a l’Estat podran utilitzar, entre el 2020 i el 2021, com a mínim el 35% dels fons aportats, posa condicions molt complicades per poder-los aplicar, tant pel que fa a la immediatesa de l’aplicació de tots els romanents, com a la condicionalitat del seu destí.

Per això, ha dit, el govern de Reus estudia escenaris alternatius que optimitzin els recursos disponibles, i amb una major capacitat de generar inversions. I, sobretot, que aquests es puguin decidir només des de Reus, i per atendre les necessitats de la ciutat i de la ciutadania de Reus, ha subratllat l’alcalde.

Pellicer, acompanyat de representants dels socis de govern de Reus, ha manifestat que el reial decret no respon als interessos de la ciutadania i la ciutat de Reus, «pretén confiscar els superàvits municipals», i «no permet als ajuntaments decidir lliurement el destí dels romanents de tresoreria», ha afirmat.

L’alcalde ha posat en valor la bona gestió dels recursos públics i una situació financera municipal sanejada. En especial, ha destacat que en el ple de juliol es van aprovar els acords per fer possible l’autofinançament i l’execució del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus.

ACN

 

Mor el comunicador reusenc Jordi Escoda Solé

Jordi Escoda Solé ens ha deixat la nit d’aquest dimarts a dimecres. Estretament vinculat al món comunicatiu de la ciutat de Reus, en els darrers anys Escoda era locutor i un dels socis fundadors de ‘BxC Ràdio’. Entre els anys 2000 i 2013 va ser el cap de programes de l’emissora ‘Punt 6 Ràdio’ de Reus, predecessora de LANOVA Ràdio, on va conduir tota mena d’espais.

Tots els seus companys han volgut retre’l homenatge a les xarxes, així com la presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona, Coia Ballesté. «Un altre company ue ens deixa abans d’hora», afirma.

Més informació clicant aquest enllaç de Reus Digital.

Redacció

La Guàrdia Urbana de Reus incorpora 7 nous agents

Amb la incorporació d’aquests set nous agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana de Reus és de 149 policies.

Set nous agents s’incorporen a partir d’aquest dimecres, 5 d’agost, al cos de la Guàrdia Urbana de Reus, una vegada han superat el curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Els nous efectius de la policia local van superar el procés selectiu convocat el setembre de 2019. Amb la incorporació d’aquests set nous agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana de Reus és de 149 policies.

Després del procés de selecció corresponent a l’oferta pública d’ocupació de 2018, que va finalitzar al setembre de 2019, es van incorporar directament al servei 11 agents que ja disposaven de la titulació específica. La resta han completat recentment el curs corresponent d’un any de durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès. L’acte de graduació dels nous efectius va tenir lloc el passat 31 de juliol. Ara, passaran per un període de pràctiques d’un any.

Redacció

 

ExproReus cancel·la l’edició d’enguany per la covid-19

Imatge d’arxiu d’exproReus.

FiraReus ha cancel·lat la celebració de la fira multisectorial exproReus per tal de donar prioritat a les mesures de seguretat en relació amb la covid-19, segons ha informat la institució en un comunicat. La fira multisectorial havia de complir enguany la seva 50a edició i estava programada del 8 al 12 d’octubre. Els actes previstos en relació a aquest aniversari es duran a terme en l’edició de l’any vinent. Segons firaReus, els dos factors decisius a l’hora de cancel·lar la fira han estat «la dificultat per saber amb certesa quines seran les mesures sanitàries i de seguretat que seran necessàries aleshores, i la incertesa sobre la possibilitat de celebrar esdeveniments multitudinaris per aquestes dates».

La regidora d’Economia i Coneixement i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha destacat que «des de firaReus es treballa en l’organització d’esdeveniments de format híbrid, amb una part presencial i una altra via internet, i també en la implantació d’un pla de contingència que ja està elaborat i que garanteix totes les mesures sanitàries que ens requereixen per a l’organització d’esdeveniments».

FiraReus Events està dissenyant un catàleg de nous productes orientats a la celebració d’esdeveniments professionals que compleixin amb les mesures sanitàries i de seguretat vinculades a la covid-19. Ara per ara, el pla de contingència ja contempla la instal·lació de gel hidroalcohòlic als accessos i banys, control d’aforament, sentits de circulació diferenciats, una persona per trajecte als ascensors, distància social d’1,5 metres, ús de mascaretes obligatori i ampliació de passadissos.

ACN

 

El Camp afegeix 21 nous casos de Covid-19, mentre Tarragona en té 730 acumulats i Reus 343

La situació de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona a data d’ahir registra un agument de positius de coronavirus detectats per totes les proves de 21 casos nous, per un total acumulat de 2.704. Una bona dada si tenim en compte els creixements dels darrers dies. De fet, el risc de rebrot s’ha reduit en dos punts des de la darrera actualització es troba ara en un 41,85 (continua dins de la categoria de moderat).

Pel que fa a la resta de les dades, el número de morts no varia i continua en 394, mentre que els pacients ingressats actualment són 14, dos dels quals en UCI.

L’afectació de la Covid-19 als principals municipis del Camp de Tarragona amb data de 2 d’agost deixa Tarragona en 730 casos positius detectats (quatre més que el recull reportat l’1 d’agost) i Reus en 343 (un més), mentre que a la línia costanera Torredembarra en suma 72; Altafulla, 21; Cambrils, 75 i Salou 104. Com a referència de pobles de l’interior, Constantí té 37 casos positius i la Pobla de Mafumet, 13.

Terres de l’Ebre: 668 infectats i 52 defuncions

La regió de les Terres de l’Ebre acumula des de l’inici de la pandèmia 499 casos confirmats per PCR, 26 més que en el balanç anterior, i 668 amb la resta de proves (26 més). El risc de rebrot és 145,46, amb tendència a pujar. La taxa de confirmats per PCR en els darrers set dies és de 63,78 per 100.000 habitants i la Rt és d’1,25. En aquesta regió han mort un total de 52 persones.

Un dels municipis d’aquesta regió que preocupa a Salut Pública és Amposta. Aquesta municipi acumula 86 casos confirmats per PCR (9 més) i 90 amb totes les proves (9). El risc de rebrot es troba molt alt, en 473,47. Després d’una pujada forta d’aquest risc, en els últims dies va baixant. La velocitat de propagació és d’1,91 -3,71 en l’anterior període de set dies-; la taxa de confirmats per PCR se situa en 154,53.

Catalunya suma 1.230 nous casos de covid-19 confirmats per PCR i sis defuncions

Catalunya suma 1.230 nous casos de covid-19 confirmats per PCR i en registra un total de 81.003, segons l’últim balanç del Departament de Salut. La xifra total s’eleva a 100.668 (1.243 més) amb totes les proves. Les funeràries han reportat sis noves defuncions i en total són 12.751 persones les que han mort des de l’inici de la pandèmia, segons les dades de Salut.

El risc de rebrot és de 159,13, lleugerament més baix que en el balanç anterior (161,9), però continua sent molt elevat -el llindar de risc alt se situa en 100-. Pel que fa a la velocitat de propagació, és d’1,02 (1,06 en les dades anteriors).

Per PCR, Barcelona i l’àrea metropolitana sumen 963 nous positius i la regió de Lleida, 131.

Hi ha 603 pacients ingressats, 105 a les UCI.

El Ministeri xifra en 968 els diagnosticats el dia previ

Finalment, el Ministeri de Sanitat ha registrat 8.532 nous positius per la covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats de divendres. Segons l’informe d’aquest dilluns, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 297.054 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 288.522 del total de divendres. D’aquests, 968 s’han diagnosticat el dia previ. La comunitat que més casos acumula el dia previ l’Aragó (586) seguida del País Basc (123) i Andalusia (101). L’informe no dona dades de diagnosticats el dia previ a Catalunya, Madrid i Navarra per problemes tècnics. Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.472 el total de morts per coronavirus a tot l’Estat espanyol, 27 més que divendres.

Segons el darrer informe, hi ha hagut 26 defuncions en els últims set dies, més de la meitat a l’Aragó. En l’última setmana hi ha hagut 562 hospitalitzacions i 37 ingressos en UCI.

Podeu fer el seguiment dels casos actualitzat a diari (fins i tot municipal) en aquest enllaç: https://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/

Redacció

 

Teresa Pallarès, Albert Batet i Josep Andreu figuren dins la proposta d’executiva del nou partit de Puigdemont

Imatge d’arxiu de Teresa Pallarès. 

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, està aixecant el seu nou partit, Junts per Catalunya, mentre provoca l’enèssima fractura dins de l’espai postconvergent. Més enllà del degoteig de militants i històrics des del PDeCAT cap a la recent formació, l’executiva recollirà velles i noves figures relevants del territori.

La proposta dibuixada per Puigdemont, que serà validada sense oposició, està formada per per 21 noms i quatre vicepresidències, segons el retrat que avança aquest diumenge ‘NacióDigital’. Entre les que toquen cúpula d’aquest politburó de l’independentisme s’hi troba l’actual regidora a la capital del Baix Camp per Junts per Reus, Teresa Pallarès. La que va ser figura destacada del PSC, fins al punt de ser subdelegada del Govern a Tarragona, està nomenada per ocupar el càrrec de secretària de Finances. La seva condició d’independent no fa grinyolar el partit en l’àmbit local, si bé l’alcalde, Carles Pellicer, no sembla precisament partidari d’aventures que tinguin origen a Waterloo.

Dins de les propostes per formar part de l’executiva nacional hi figuren també dos il·lustres de la política del territori, L’alcalde de Montblanc i ex diputat per ERC, Josep Andreu, i el que va ser batlle de Valls i actual president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet. L’aliança del vallenc amb Puigdemont es va forjar al Parlament, quan tots dos encara eren diputats de trinxera, i compartien la mateixa oficina a la Cambra. També s’hi inclou una cara jove, la primera tinent d’alcalde de l’Aldea (Baix Ebre), Irene Negre. I procedent també de les comarques del Sud destaca la que era fins ara presidenta regional del PDeCAT, Mònica Sales, actualment diputada al Parlament per Junts.

Redacció

 

El raval de Santa Anna de Reus serà d’ús exclusiu per a vianants a partir d’aquest dissabte

L’horari serà d’11:00 a 2:00h en el tram entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna. Foto: Ajuntament

El raval de Santa Anna serà d’ús exclusiu per a vianants a partir d’aquest dissabte, 1 d’agost d’11:00 a 2:00h en el tram entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna. La pilona que ara hi ha situada al carrer de Salvador Espriu s’avançarà fins al carrer de Santa Anna. El trams serà d’ús exclusiu per a vianants en un horari que coincideix amb la limitació de l’accés dels vehicles de càrrega i descàrrega a la plaça del Mercadal.

Els canvis a la mobilitat també afecten el carrer de Santa Anna, que canvia de sentit per facilitar l’accés dels vehicles que circulin pel raval de Santa Anna cap al carrer de l’Amargura.

En paral·lel, l’Ajuntament treballa en la redacció del projecte executiu de la remodelació del raval. El nou disseny, previsiblement contemplarà el recreixement de la part central del vial; tot i que no es descarta reformular el disseny completament. Així, s’està avaluant de fer un disseny a com l’eix Llovera-Monterols, o una el de la plaça de Catalunya. El disseny definitiu es treballarà de manera participada amb els comerciants i veïns de la zona.

El calendari previst pel Govern contempla que, una vegada definit el disseny, l’execució de les obres es farà en dues fases. La primera fase serà entre la plaça de Prim i el carrer Santa Anna; i la segona, des del carrer de Santa Anna fins a plaça de Catalunya. La previsió és que a finals d’any es pugui presentar el projecte executiu. I que durant el primer trimestre de 2021 es puguin executar les obres de la primera fase.

La transformació del raval de Santa Anna en zona de vianants és un projecte alineat amb els objectius del Govern de Reus, recollits en el Pla d’Acció Municipal: promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura; i adaptar la ciutat per a la futura zona de baixes emissions.

Àmbits segurs per a vianants

Els àmbits segurs per a vianants, establerts com a mesura de prevenció per evitar contagis durant el progressiu desconfinament de la ciutadania, es desactiven aquest divendres, 31 d’agost, coincidint amb l’època amb menys densitat de població a la ciutat. Es tracta del raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç i el carrer de l’Escultor Rocamora, que són d’ús exclusius per a vianants durant les hores del dia més afluència de gent al carrer. Dos carrils de l’avinguda de Sant Jordi, que inicialment formaven part dels àmbits, es van reobrir totalment al trànsit el passat 12 de juny, una vegada consta tada la poca afluència de vianants.

Els àmbits segurs per a vianants es van posar en marxa el passat 5 de juny. S’han tancat al trànsit de dilluns a diumenge, entre els 18:30 i les 21:30h, que són les hores de més aglomeracions al carrer. L’objectiu és equilibrar l’ús de l’espai urbà i facilitar les condicions de l’entorn urbà per garantir la distància de seguretat mínima entre persones a la via pública, i reduir el risc de contagis.

Redacció

 

Reus crea un nou espot per atreure turistes nacionals

Imatge de la roda de premsa d’aquest dijoous. Foto: Ajuntament

L’Agència Reus Promoció treballa de manera estratègica en una temporada turística atípica, amb dues fites en el calendari: el reforç de la campanya Visit Reus durant el mes d’agost, amb un nou espot turístic que posa en valor els principals recursos amb capacitat d’atracció turística de la ciutat; i una nova campanya publicitària a la tardor —prevista en el Pla de Reactivació Econòmica i Social—, durant unes dates en les que Reus es posiciona com a destinació ideal d’escapades i de ‘city break’.

La campanya Visit Reus 2020 es reforça al mes d’agost

D’acord a la planificació prevista, l’Agència reforçarà durant el mes d’agost la campanya de promoció turística ‘Visit Reus’ amb un nou espot que posa valor els principals recursos amb capacitat d’atracció turística de la ciutat: Modernisme, Gaudí, compres i gastronomia.

Seguint l’estratègia prèviament marcada i dissenyada d’acord amb les tendències del mercat, la campanya, té com a objectiu principal la incidència en els visitants de proximitat, tant el mercat català com el turista que està passant les seves vacances a la Costa Daurada, i que dedica part del seu temps lliure a visitar l’entorn. També es considera molt important incidir en els propis ciutadans de Reus i la seva àrea d’influència més propera, com a consumidors de l’oferta turística, comercial i de restauració de la ciutat.

L’espot es podrà veure a les xarxes socials i en mitjans digitals, i es complementarà amb accions de promoció a la ràdio i a la televisió.

D’altra banda, l’Agència Reus Promoció també promociona l’oferta turística de Reus; i treballa en estreta coordinació amb el Patronat de Turisme de la Diputació, l’aliança turística amb Cambrils, Salou i Vila-seca, La Pineda Platja; i la ruta de ‘El Paisatge dels Genis’ per promocionar els principals atractius turístics de la nostra ciutat i del nostre entorn.

En aquest sentit, amb l’Aliança turística es va endegar una campanya de comunicació a mitjans digitals d’àmbit català durant tot el mes de juliol i una campanya de promoció a xarxes socials que durarà fins a mitjans d’octubre.

La Ruta del Paisatge dels Genis inicia aquests dies la campanya de promoció en que es destacarà el producte ‘La cuina dels genis’ amb l’objectiu de posar en valor l’oferta gastronòmica i de restauració de les 4 localitats que en formen part (Reus, El Vendrell, Mont-roig del Camp i Horta de Sant Joan), i en la qual es promociona també l’oferta de dels municipis.

Finalment, amb el Patronat de Turisme de la Diputació cal destacar la participació de Reus en la campanya publicitària dirigida al mercat del sud-est de França (Burdeus i zona d’influència) prevista per a principis del mes de setembre.

Campanya de tardor

Paral·lelament, i en el marc del pla de reactivació impulsat per l’Ajutament de Reus, l’Agència està planificant les accions de promoció turística de cara a la temporada de tardor, unes dates en les que després de les vacances d’estiu, i pels seus recursos de turisme cultural, la ciutat de Reus es posiciona com a destinació ideal d’escapades i de ‘city break’, afavorint l’estada i l’allotjament a la ciutat. Per aquelles dates està prevista una nova campanya publicitària.

Temporada atípica

Reus iniciava el passat 8 de juny la campanya de promoció turística d’estiu «Visit Reus», amb l’obertura dels principals equipaments de turisme cultural de la ciutat; una temporada que s’ha vist afectada per la pandèmia; i que colpeix a totes les destinacions turístiques.

Reus rep un gran nombre de turistes que passen les seves vacances a la costa i que dediquen un dia a gaudir de l’oferta de turisme cultural, compres i restauració de la ciutat. Les dades d’ocupació a la costa estan afectant directament al nombre de turistes que venen a Reus.

Per aquest motiu, des del primer moment del confinament l’Agència Reus Promoció ha orientat els seus esforços a gestionar la nova realitat, i el cop dur que la crisi suposa pel sector del turisme i els sectors vinculats que tenim a la ciutat.

L’estratègia de comunicació per a la promoció turística de Reus està directament emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica i Social. Una estratègia que es desenvolupa en fases, adaptades a les diferents situacions que genera la pandèmia. Davant de cada nova realitat, s’adapta el públic objectiu, els continguts i els canals de comunicació.

 • En una primera fase, i en el marc del Pla de Reactivació, la campanya es va focalitzar en el suport als agents comercials, turístics i d’hostaleria i restauració.
 • En el moment de la reobertura del establiments es va incidir en la sensibilització de la ciutadania i els visitants de proximitat per afavorir el consum a la ciutat.
 • Posteriorment, a partir de la reobertura dels equipaments de turisme cultural, la campanya de promoció s’ha anat adaptant a les circumstàncies canviants.

Equipaments i horaris de visita
Els horaris de vista dels diferents equipaments turístics durant l’estiu són els següents:

 • Gaudí Centre: De dilluns a dissabte de 10:00 a 14:00h i de 16:00 a 20:00h, i els diumenges i festius de 10:00 a 14:00h.
 • Museu d’Art i Història i el Museu Salvador Vilaseca: De dimarts a dissabte d’11:00 a 14:00h i de 17:00 a 20:00h.
 • La «Casa del Vermut i del Vi» de l’Estació Enològica: Divendres i dissabtes d’11:00 a 14:00 h i de 17:00 a 19:00h; i diumenges i festius de 17:00 a 19:00 h. Entrada lliure.
 • Església Prioral de Sant Pere: De dilluns a dissabtes de 10:30h a 13:00 h i de 16:30h a 20:00 h.
 • Ruta del Modernisme: Tots els dissabtes a les 11:30 h amb sortida des de l’Estació Enològica i amb reserva prèvia a l’oficina de turisme.

Els horaris de les activitats de la Ruta del Vermut són els següents:

 • La Teva Ruta: Vermut i botigues amb història (dijous i divendres a les 18:00h); Reus Secret (dissabtes a les 18:00h); i Vermut i cuina al Reus Modernista (diumenges a les 11:00h).
 • Còdol Educació: Reus bressol del Vermut de Reus (últim dissabte de mes a les 11:30h).

Redacció

 

Reus acomiada als difunts durant el confinament amb un acte de ciutat

Al llarg de la cerimònia, conduïda per Rut Enguita i Marc Càmara, l’homenatge s’ha plasmat amb la lectura dels noms de difuntes i difunts. Foto: Ajuntament

El Cementiri General de Reus ha acollit, el 29 de juliol al vespre, l’acte de ciutat «Adéu Compartit» per retre homenatge a totes aquelles ciutadanes i ciutadans que van ser inhumats o incinerats en aquest equipament funerari durant el període afectat per les mesures de confi nament per la COVID-19. Un temps en que les famílies i amics dels difunts no van poder realitzar les cerimònies de comiat que haurien volgut celebrar.

En anys anteriors, tot just en aquestes dates, el cementiri acollia el Concert per al Record, dedicat a les persones finades durant aquell període; una iniciativa que, amb un format diferent, aquest any s’ha volgut dedicar expressament als qui han mort durant els mesos de confinament per tal de compartir aquest adéu amb la presència de famílies i amics.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, entre altres membres de la corporació municipal.

Al llarg de la cerimònia, conduïda per Rut Enguita i Marc Càmara, l’homenatge s’ha plasmat amb la lectura dels noms de difuntes i difunts, enmig d’una lectura de poemes d’autors com Montserrat Abelló, Josep Carner, Josep M. Arnavat, Maria Dolors Vallverdú, Gabriel Ferrater i Màrius Torres. L’acte ha comptat amb un acompanyament musical, interpretat per la Camerata XXI, amb peces d’Albinoni, Haendel, Mozart, Bach i Pechelbel, i amb el Cant dels Ocells com a comiat.

L’organització ha adoptat i respectat en tot moment les mesures sanitàries pertinents. Entre d’altres normes, cal destacar per exemple que el programa de l’acte s’ha obtingut a través d’un dispositiu QR preparat expressament per la cerimònia.

Redacció

 

Reus activa el protocol d’actuació per fer front a l’onada de calor

L’Ajuntament de Reus ha activat les mesures per fer front a l’onada de calor, una vegada la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya, ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Tothom que conegui persones en risc de patir els efectes de l’onada de calor p ot informar-ne a la Regidoria de Benestar Social, a través del telèfon 977 010 034 i del correu electrònic ssocials@reus.cat, perquè se’n pugui fer un seguiment específic.

Les mesures
Es prenen les mesures següents:

 • Control periòdic de les treballadores familiars a les persones usuàries del servei d’ajuda a domicili. Lliurament de díptics i control de situacions que poden posar-les en risc.
 • Trucades periòdiques a les persones usuàries de l’empresa que presta el servei de teleassistència de l’Ajuntament, dins del seguiment habitual.
 • Trucades periòdiques, així com visites per control i aportació d’estris necessaris, des de Creu Roja, a demanda de serveis socials, en el marc de la seva col·laboració amb l’Ajuntament.
 • Intervenció i seguiment de les persones que s’ha pogut detectar des de la xarxa de serveis socials que poden patir els efectes de la calor per problemes personals o d’habitatge.

També es recorda la necessitat d’informar tothom dels consells de prevenció als professionals d’Atenció Social Bàsica i a les empreses que presten serveis a les persones grans i es treballa de manera coordinada amb les Àrees Bàsiques de Salut per unificar esforços i arribar al màxim nombre de persones. L’Ajuntament calcula que amb aquestes mesures es presta una atenció directa a unes 2.500 persones.

Els consells i les recomanacions per evitar problemes causats per la calor s’adrecen de manera especial a la gent gran, als nadons, a les persones amb discapacitat i a les que pateixen hipertensió arterial, Parkinson, alzheimer, obesitat, malalties de fetge, cardiorespiratòries o cròniques. Per fer arribar aquests consells al conjunt de la població, s’ha reeditat un díptic informatiu.

Així, a casa, es recomana controlar la temperatura, utilitzar ventiladors, obrir finestres al vespre i prendre dutxes fresques. Al carrer, evitar el sol directe i ajudar-se d’elements com un barret o una ampolla d’aigua per refrescar-se. La campanya també incideix en la necessitat de caminar per l’ombra, beure sovint aigua i sucs de fruita, evitar les hores de calor, limitar l’activitat física, les begudes alcohòliques i els menjars molt calents. Es recomana també, quan no es té aire condicionat a casa, passar alguna hora en algun centre comercial o equipament públic.

Com actuar davant dels símptomes del cop de calor
Els símptomes del cop de calor són:

 • Temperatura molt alta
 • Mal de cap
 • Nàusees
 • Set intensa
 • Convulsions
 • Somnolència o pèrdua del coneixement

Davant d’aquests símptomes, es recomana traslladar a la persona afectada a un lloc més fresc i donar-li aigua, mullar-la, ventar-la i avisar de manera urgent als serveis d’emergències.

Redacció

 

Preocupació entre els comerciants per la caiguda de les vendes durant la represa

Una botiga de roba infantil del carrer Sant Agustí de Tarragona, en el primer dia de desescalada. Foto: ACN

El balanç del primer mes de la fase de represa no està sent del tot positiu als comerços de Tarragona i Reus, que pateixen una davallada de vendes aquest mes de juliol. L’associació El Tomb de Reus xifra la caiguda en un 25% a la capital del Baix Camp, tot i que els resultats varien segons el tipus d’establiment.

Un dels àmbits més afectats és el de les botigues que es dediquen a la venda de vestits de nuvis i de festa per les cancel·lacions de bodes i altres celebracions. El sector atribueix la pèrdua de facturació als rebrots, a les altes temperatures i a la manca de turisme. Per això, els botiguers fan una crida a apostar pel comerç de proximitat i demanen a les administracions que se’ls tingui en compte en la presa de decisions.

Els comerciants de Tarragona i Reus coincideixen que l’activitat es va recuperar amb l’arrencada de la fase de la represa a finals de juny pel fet que la ciutadania tenia ganes de retornar a la normalitat. Malgrat això, al juliol les vendes han caigut un 25% a Reus, segons afirma a l’ACN el president del Tomb de Reus, Jacint Pallejà.

Les botigues dedicades als vestits de festa són les que estan patint més per la cancel·lació de les celebracions. Així mateix, Pallejà també destaca que negocis com les perruqueries, estètiques i de massatges van tenir les agendes plenes fins a finals de juny, però que ara l’activitat del sector s’ha estabilitzat.

La dinamitzadora de La Via T de Tarragona, Judith Sentís, admet que els va sorprendre la capacitat d’adaptació i les ganes de consum dels clients, però que amb els rebrots de coronavirus a la comarca del Segrià la venda ha disminuït, segons es desprèn de la darrera enquesta feta als associats. «No sabem si és per precaució o per por», exposa Sentís, qui afegeix que la calor també està influint en el fet que la gent prefereix anar a la platja, en lloc d’anar de compres.

Un altre dels factors que ha influït són les rebaixes. Tot i que comencen oficialment l’1 de juliol, s’han vist diluïdes pels descomptes agressius que es van fer al començament de la represa per donar sortida a l’estoc acumulat durant els mesos de confinament.

En paral·lel, tant els botiguers tarragonins com els reusencs subratllen que la manca de turistes estrangers també els ha afectat. Per aquest motiu, apel·len els ciutadans a explorar Catalunya i el seu comerç. «Enguany toca fer turisme de proximitat, que vinguin aquí, perquè se sorprendran. El Tomb de Reus té coses increïbles, un territori amb les millors Denominacions d’Origen de vins de Catalunya, olis, paisatge i monuments», reivindica Pallejà.

«Tornar a tancar seria la ruïna»

Malgrat la incertesa per l’evolució dels rebrots, els botiguers confien que no es repetirà el tancament dels mesos més durs del confinament. Sentís adverteix que si haguessin de tornar a abaixar la persiana calculen que acabarien tancant un 30% dels establiments. Per això, com a molt els comerciants es mostren partidaris de poder obrir amb cita prèvia i amb aforament limitat. «Tancar seria la ruïna», avisa la dinamitzadora de La Via T de Tarragona.

Finalment, els representants dels comerciants demanen a les administracions públiques que se’ls escoltin i treballin junts per superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia. «Demanem rapidesa i capacitat de reacció. Sovint la mateixa necessitat de fer les coses correctes, equilibrades i justes fa que no tinguin la capacitat de resposta ràpida», reflexiona Pallejà.

Campanyes de promoció mes a mes

Els comerciants de la Via T de Tarragona han anul·lat per precaució les activitats de dinamització previstes al carrer i l’entitat es planteja les campanyes promocionals mes a mes perquè les circumstàncies actuals no els permeten planificar a llarg termini. Amb tot, treballen en una campanya per Santa Tecla i en una altra per la de Nadal, on ja contemplen un escenari de normalitat i un altre amb un possible confinament. Recentment han engegat la iniciativa ‘Petfriendly’ per permetre l’entrada d’animals a una vuitantena d’establiments adherits.

Per la seva banda, el Tomb de Reus se centra en el desenvolupament del web de venda en línia i en les campanyes del període de rebaixes.

Mar Rovira – ACN

Arrenca a Reus el Submarino Summer Fest amb el concert de Manel

Manel presentarà el seu nou disc ‘Per la bona gent’. Foto: Ajuntament

El concert del grup barceloní Manel donarà aquest dijous el tret de sortida a la primera edició del Submarino Summer Fest, el festival musical que, del 23 al 26 de juliol, portarà fins a Reus una programació musical de primer nivell al recinte del Parc de Sant Jordi. Manel, Doctor Prats i El Pot Petit són els caps de cartell d’aquesta edició, marcada pels forts protocols de seguretat que s’estan seguint pel Covid-19. Aquest festival forma part de la programació d’estiu de l’I nstitut Municipal Reus Cultura, que aquest any s’ha centrat en la música en viu i el cinema.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha volgut remarcar que «hem volgut mantenir per a aquest mes de juliol una programació cultural que permetés aquestes estones d’oci a la ciutadania, adaptant-nos òbviament a les mesures de prevenció que ens marquen les autoritats sanitàries per tal de garantir la seguretat i la salut de les persones». Pel regidor, «atesa la situació de crisi que viu el sector cultural arran de la pandèmia hem volgut mantenir la ment activa i la imaginació i adaptar els espais i les programacions per continuar oferint programació cultural».

Les entrades per aquestes quatre actuacions es poden adquirir des de la plataforma Entradium (www.entradium.com) amb preus que van dels 12 als 28 euros. L’aforament està limitat a 800 persones i en tot moment se seguiran tots els protocols de seguretat recomanats per les autoritats sanitàries. Tots els assistents als concerts tindran el seient prèviament assignat i no es podran moure d’aquest seient durant l’actuació, a excepció de si volen fer servir el servei de bar que ho hauran de fer en cadires i taules que hi haurà en un espai adjacent. Hi haurà servei de neteja de l’espai i wc durant tot l’acte i servei de control d’accés dels WC. Les portes del recinte del Parc de Sant Jordi s’obriran dues hores abans per gar antir l’accés esglaonat del públic. L’accés es farà per davant de la porta de la plaça de l’Univers, amb 4 carrils d’entrada sectoritzats, i la sortida per l’Avinguda Sant Jordi i el carrer del General Moragues.

El disseny de la programació s’ha fet buscant un equilibri d’estils i que fos interessant per a tot tipus de públic. Així, aquesta primera edició de Lo Submarino Summer Feest oferirà un concert del nou disc de Manel (dijous 23 de juliol a les 22:00 h) ‘Per la bona gent’ que enguany havia de ser una de les grans apostes de l’estiu amb presència a tots els grans festivals dels Països Catalans i de bona part de l’Estat; un dels referents de la música de mestissatge amb Doctor Prats (dissabte 24 de juliol a les 22:00 h) i també l’oportunitat pels més petits de la casa d’un concert del Pot Petit (diumenge 25 de juliol a les 19:00 h), una formació amb milers de seguidors i que fa uns mesos va omplir en tres funcions consecutives el Teatre Fortuny de Reus. Completen el c artell del festival els Pombliers, els quals compartiran escenari amb Manel el 23 de juliol, i Radio Reggae, com acompanyants dels Doctor Prats.

Suspès el concert de Sopa de Cabra

L’actuació de la banda gironina Sopa de Cabra, prevista pel dissabte 25 de juliol, s’ha hagut de suspendre per ‘motius aliens’ a l’organització. El preu de les entrades adquirides anticipadament es retornarà automàticament.

Redacció

 

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, nomenada vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna Pardo. Foto: Cedida

El nomenament el passat dilluns com a nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana de la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la senyora M. Eugènia Gay, va suposar també el de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna Pardo, com a nova vicepresidenta del Consell, tot rellevant en el càrrec al degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Jordi Albareda. És el primer cop que, dues dones lideren l’advocacia catalana.

La nova presidenta i vicepresidenta formaran la nova Comissió Permanent, juntament amb el Secretari, el degà de Vic, senyor Rogeli Montoliu; la tresorera, la degana de Sant Feliu de Llobregat, senyora Eva Ribó; el president sortint, el degà de Tarragona, senyor Manel Albiac; i el president de la Comissió de Torn d’Ofici i Assistència Jurídica Gratuïta, el degà de Figueres, senyor Joan Ramon Puig.

El ple es va celebrar ahir vespre de forma telemàtica, davant l’actual situació sanitària provocada per la Covid-19.

Redacció

 

Demanen 6 anys de presó per a un operari de caixers automàtics acusat d’apropiar-se de 83.000 euros

Imatge d’arxiu de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN.

La Fiscalia de Tarragona demana 6 anys de presó per a un operari de manteniment de caixers automàtics que es va aprofitar del seu lloc de treball per apropiar-se de més de 83.000 euros. L’home va actuar el 2017 en diverses oficines del BBVA al barri tarragoní de Torreforta, Reus i Constantí (Tarragonès). L’home s’asseurà properament a la banqueta de l’Audiència de Tarragona acusat d’un suposat delicte d’apropiació indeguda.

L’acusat és un home romanès sense antecedents que va treballar per a una empresa amb la categoria d’operador de perifèrics des del novembre del 2016 i fins al maig del 2018. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, durant aquell període l’home s’ocupava del manteniment de diversos caixers automàtics de diferents entitats bancàries, entre les quals el BBVA.

Mentre feia aquelles tasques de manteniment el processat tenia accés al contingut de la caixa forta del caixer automàtic i, segons la fiscalia, es va apropiar de 83.350 euros actuant «amb l’ànim d’obtenir un benefici econòmic il·lícit».

Segons la fiscalia, entre el 20 de juliol i el 21 d’agost del 2017 l’home va fer dues sostraccions, de 15.400 euros i 7.700 euros, d’un caixer de Reus. El 14 de desembre del 2017 va sostreure 43.000 euros d’un caixer de Constantí mentre en feia tasques de manteniment i, el 28 de desembre del 2017, va sostreure 20.250 euros d’un caixer de Torreforta.

El ministeri públic considera que els fets constitueixen un delicte d’apropiació indeguda pel qual sol·licita 6 anys de presó. En concepte de responsabilitat civil, demana que el processat com a responsable directe i l’empresa per qui treballava com a responsable subsidiària indemnitzin l’entitat financera afectada amb 83.350 euros, a més dels corresponents interessos legals. L’empresa ja ha satisfet poc més de 43.000 euros, segons la fiscalia.

Roger Segura – ACN

 

Quatre nous brots en 24 hores sumen 18 infectats, cinc d’ells a Salou dins d’un grup d’amics

El virus no descansa, i ja comptabilitza quatre brots més al Camp de Tarragona en les darreres 24 hores fins un total de tretze registrats oficialment. Un segon brot (s’entèn com a tal l’existència d’un mínim de tres persones afectades per un mateix focus d’infecció) a Tarragona, situat dins de l’àmbit familiar, suma 4 casos positius testats i 23 contactes en seguiment. Per la seva banda, el segon brot que es viu a Salou en qüestió de pocs dies presenta 5 casos dins de l’àmbit d’un grup d’amics i 33 persones en seguiment. Un altre dels brots afecta Reus, amb 4 persones positives dins de l’àmbit familiar i 33 contactes. I finalment Vila-seva ha patit un brot que afecta 5 persones dins d’un mateix àmbit familiar i 23 contactes en seguiment. L’Ajuntament ha anunciat aquest dimarts la suspensio dels actes de la Festa Major d’Estiu.

Pel que fa als brots ja declarats, la fotografia actual és la següent:

 • Tarragona: 10 casos dins de l’àmbit familiar i 37 contactes en seguiment.
 • Perafort-La Secuita-Tarragona: 10 casos dins d’un àmbit familiar i social, amb 90 persones en seguiment.
 • Reus-Les Borges: 3 casos dins de l’àmbit familiar, amb 18 persones en seguiment. Com a derivada (un dels menors que van donar positiu formava part d’un grup del club), la posterior detecció d’un cas positiu d’un entrenador de les activitats d’estiu va obligar el Reus Tennis Monterols a «tancar-les» el passat 17 de juliol per un període de dues setmanes.
 • Valls: 4 casos confirmats en un àmbit laboral i familiar i 18 persones en seguiment.
 • Torredembarra-Roda de Berà: 3 casos confirmats en un àmbit familiar 21 contactes en seguiment.
 • Reus-Almoster: 3 casos confirmats a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i un més a la de Girona originats durant el Camí de Santiago. Hi ha 8 contactes en seguiment.
 • Reus-Mont-roig/Miami Platja: 4 casos positius. Tres d’ells corresponen a agents de la Policia Local d’aquesta darrer municipi, un dels quals es troba hositalitzat. El número de contactes en seguiment és de 41 (9 són també agents del cos).
 • Salou: 3 casos dins d’un àmbit familiar i 8 persones en seguiment.
 • Montbrió del Camp: 4 casos dins de l’àmbit familiar 19 contactes en seguiment.

 

Tres brots més a les Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre n’hi ha tres de nous confirmats aquest dimarts. Un a Sant Carles de la Ràpita (tres casos i 15 contactes en un àmbit social), un altre de tipus familiar al Raval de Crist de Roquetes amb tres casos confirmats i una xifra de contactes pendent de determinar i un tercer confirmat oficilalment aquesta mateixa tarda a Amposta,

Sobre aquest darrer, Salut ha anunciatun brot de coronavirus a l’Hospital Comarcal de la capital del Montsià. Tres de les 43 proves PCR realitzades a pacients i treballadors han donat positiu. Es tracta de persones que havien estat en contacte directe la treballadora que va donar positiu per covid.19 el passat diumenge. Seguint els protocols de salut pública i d’epidemiologia, els contactes estrets, amb independència del resultat de les proves, han d’aïllar-se durant 14 dies. La tercera planta del centre, on s’han detectat els contagis, ha passat a ser zona taronja i no es pot fer cap nou ingrés ni permetre cap visita familiar, i des d’aquest dilluns s’ha sectoritzat i s’ha dividit en dos unitats, una per a la mitja estada polivalent i l’altra per a subaguts.

Els pacients de la planta de l’Hospital d’Amposta afectada pel brot de covid que siguin donats d’alta hauran de fer confinament a domicili durant 14 dies. Les altres plantes de l’Hospital Comarcal continuen treballant amb normalitat.

La setmana vinent es repetiran les 43 PCR i si totes són negatives, la tercera planta tornarà a l’activitat normal dintre de les restriccions derivades de la situació de la pandèmia. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha apuntat que s’ha actuat «amb agilitat i rapidesa per aïllar els casos detectats i evitar la propagació del virus».

J.S. – ACN

 

L’actriu reusenca Abril Garcia, en una sèrie d’Atresmedia

Una imatge d’Abril Garcia, caracteritzada per a la sèrie ‘Comando squad: reset’. Foto: Atresmedia

La jove intèrpret reusenca Abril Garcia forma part del repartiment de la sèrie ‘Comando squad: reset’, del grup audiovisual ‘Atresmedia’. La tercera temporada de la producció s’estrena aquest proper dimarts, 21 de juliol, a la plataforma ‘Flooxer’, definida com la «primera ficció 100% immersiva» del panorama estatal.

Garcia s’incorpora a l’elenc al costat de les actrius Estela Cruz y Laia Fontàn, vista a la sèrie de ‘TV3’ ‘Les de l’hoquei’. Segons s’assenyala des d»Atresmedia’, ‘Comando squad: reset’ combina ficció i ‘realitly show’. Els seus protagonistes, es precisa, se sotmeten a un experiment en què se’ls fa creure que les seves vides són una simulació. De les anteriors tandes d’episodis es mantenen els personatges de Salva, Shooter i Logan G. La tercera temporada de la sèrie consta de sis capítols de 30 minuts de durada cadascun. La ficció és una producció de Youplanet.

Garcia va fer el seu debut amb la pel·lícula ‘Fill de Caín’, producció amb marcat accent del territori de 2013 dirigida per Jesús Monllaó. A banda, va aparéixer al filmet ‘Última sesión’ (Roger Bessó, 2017), de l’Escola de cinema de Reus (ECIR) i rodat al cinema Palace uns dies abans que aquest tanqués. A més, ha intervingut al debut de David Aymerich, ‘El dulce sabor del limón’ (2017) i en clips d’artistes com Fito Luri o Segonamà.

Reusdigital.cat

S’esfondra la paret d’un habitatge del Barri del Carme de Reus sense causar ferits

Imatge de la casa esfondrada. Foto: Reusdigital

La paret d’un habitatge s’ha esfondrat aquesta matinada a Reus sense provocar ferits. L’edifici situat al carrer Sant Esteve, número 24, al barri del Carme, tenia tres plantes i estava deshabitat. L’Ajuntament estava duent-hi tasques de demolició des de la setmana passada per la degradació de l’immoble, i només restava dempeus la façana i els laterals, que haurien cedit per la pressió de la runa acumulada.

Els Bombers han rebut l’avís de l’esfondrament a les 3.41 i s’hi han desplaçat dues dotacions que han netejat les runes despreses a la vorera i han certificat que no hi havia afectacions estructurals als blocs adjacents. No ha calgut desallotjar els veïns. Està previst que aquest dilluns el tècnic municipal decideixi les accions a emprendre.

Per a més informació i per poder visualitzar el vídeo de l’esfondrament gravat per un veí, consulteu en aquest enllaç la notícia publicada per Reusdigital.

ACN

 

Dos nous brots sumen 7 casos positius al Camp de Tarragona i deixen en quadre la policia de Mont-roig

Imatge d’arxiu de la Policia Local de Mont-roig.

Dos nous brots al territori han fet disparar definitivament el botó d’alarma davant l’expansió del coronavirus en aquest segona onada. Als ja existents se’ls hi ha sumat aquest matí la confirmació per part del Departament de Salut a tarragona21 de dos de nous un cop obtinguts els resultats de les proves PCR. El primer afecta conjuntament a Reus i Almoster, i agrupa tres casos positius a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i un altre a la de Girona, originat durant una peregrinació al Camí de Santiago. Hi ha 8 casos en seguiment.

I el segon i més important és el que afecta a l’àrea formada per Reus i Montroig del Camp. Els infectats són tres membres de la policia local d’aquest darrer municipi i una quarta aliena al cos. Un dels agents està hospitalitzat a l’Hospital Sant Joan de Reus. Hi ha fins a 41 contactes en seguiment, dels quals nou són agents que es troben en quarentena. L’afectació total sobre els efectius de la plantilla de la policia és del 50%, tal com han confirmat a tarragona21 fonts del consistori, que ha acabat demanant als Mossos d’Esquadra un refor en les seves tasques de vigilància del municipi. S’espera que es puguin anar reincorporant a la feina si el proper diumenge, seguint els protocols establerts per Salut, donen negatiu en la prova PCR.

«Espero que a partir de dilluns els agents puguin anar incorporant-se al servei», explicava precisament l’alcalde de la localitat, Fran Morancho, a aquest diari. «Espero que no vagi a més, i per això demano corresponsabilitat. Protegir-nos contra la Covid-19 és una cosa de tots, i tots hem de respectar les mesures de seguretat i prevenció de cara a evitar que aquests casos vagin a més i se’n produeixen de nous».

Situació dels altres cinc brots al territori

Pel que fa a la resta de brots actius, l’actualització és la següent:

El de Tarragona, dins l’àmbit familiar, suma deu casos positius testats i 37 contactes en seguiment.

El conegut com Perafort-la Secuita-Tarragona, dins un àmbit familiar i social, compta amb 6 casos positius i 45 contactes en seguiment.

El de Reus-Les Borges, d’àmbit familiar, continua amb 3 casos positius i 18 en seguiment.

El de Valls, en l’àmbit laboral i familiar, suma 4 positius i 18 contactes en seguiment.

El de Torredembarra-Roda de Berà, dins l’àmbit familiar, suma 3 casos positius i 21 persones en seguiment.

(Seguirà ampliació)

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies