TOTS 21

Vista general de l’explosió a IQOXE el 14 de gener. Foto: Cedida

Uns 11.000 treballadors estan cridats aquest dimecres a la vaga al complex petroquímic de Tarragona. CCOO i UGT lideren la primera aturada del sector petroquímic tarragoní per reclamar més seguretat a les empreses, arran de l’explosió a IQOXE del 14 de gener passat. Els convocants també demanen a les administracions una millor informació en cas d’emergència.

La vaga ha començat a dos quarts de cinc de la matinada i durarà 24 hores. A les set de la tarda hi ha prevista una manifestació pel centre de Tarragona oberta a la ciutadania. Començarà a la plaça Imperial Tarraco i davant la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i acabarà davant la delegació del Govern sota el lema ‘Volem seguretat, informació i coordinació’.

Un piquet tallant l’accés al polígon químic sud aquesta matinada. Foto: UGT

En un fet inusual, quatre ajuntaments, el de Tarragona, Vila-seca, La Canonja i Constantí, li donen suport. El de Tarragona ha posat a disposició dels ciutadans el servei gratuït dels autobusos per facilitar l’assitència a la manifestació. L’Associació Empresarial Química -AEQT- considera que la manifestació no és la via per solucionar el cas.