.

.

TOTS 21

Un dels estands de la fira

Un dels estands de la fira

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona és present a la Fira Vakantiebeurs, que té lloc a Utrecht (Holanda) del 9 al 13 de gener. Un equip tècnic del Patronat s’ha traslladat a la ciutat holandesa per promocionar Tarragona als estands del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i de la Costa Daurada-Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Durant la fira l’equip de Tarragona Turisme ha acompanyat a més els càmpings de Tarragona, un dels sectors més potents de la ciutat, ja que no només 3 de cada 4 pernoctacions a Tarragona es fan a càmpings sinó que també han assolit nivells d’excel·lència reconeguts internacionalment i, amb el pla d’inversions previst, preveuen situar-se entre els més competitius d’Europa.

A la Fira Vakantiebeurs, de gran importància per al mercat holandès i principalment destinada a públic final, participen les principals destinacions, empreses i professionals del sector. Segons dades de la pròpia fira, l’edició 2018 va aconseguir la xifra de 105.369 visitants i 1.126 expositors. El perfil del visitant a la fira és de persones que fan una mitjana de 2,5 vacances a l’any i hi gasten una mitjana de 3.200 € per any. Espanya es va situar durant el 2018 en la segona destinació per interès a la fira, per darrere d’Itàlia, i seguit d’Alemanya en tercera posició.

Espanya és la tercera destinació més visitada pels turistes holandesos (després d’Alemanya i França) i el 2017 va rebre 3,7 milions de turistes holandesos, fet que col·loca el país com a cinquè mercat emissor. A la ciutat de Tarragona, el turista holandès és d’especial rellevància al sector dels càmpings, ja que durant el 2017 representava el 6,1% dels diferents mercats emissors, mentre que a l’estiu de 2018 aquest percentatge ascendia fins al 6,8%.

Durant la fira, el càmping Tamarit Beach Resort tornarà a rebre la distinció Top Camping 2019 de la guia automobilística holandesa ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijdersbond), amb més de 4,5 milions de socis, que el reconeix com un dels millors càmpings de la Costa Daurada i Europa.

D’altra banda, el càmping tarragoní rebrà properament, per sisè any consecutiu, el Superplatz 2019, la máxima distinció que atorga la prestigiosa guia per a campistes alemanya ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), que el situa com com un dels millors càmpings a Espanya i Europa. El guardó s’atorgarà a la fira CMT de Stuttgart del 12 al 20 de gener.

Tarragona, 10 de gener de 2019