.

Un eqiup de neteja en plena actuació. Foto: Ajuntament de Tarragona

Des d’aquesta matinada fins a primeres hores del matí, l’Ajuntament de Tarragona “ha fet front i ha resolt” la majoria de les incidències que es van produir a conseqüència dels aiguats. En aquest sentit, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha fet constar que “tots els serveis de l’Ajuntament han funcionat resolent els desperfectes i ha reconegut la ràpida resposta de tots els professionals que hi ha participat”.

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha fet aquesta nit i matinada una vintena de sortides a conseqüència dels forts aiguats. En espai de poques hores van caure a la ciutat de Tarragona 134’5 mm/metre quadrat. Tot i que hi havia previsió de pluges, res feia pensar que caiguessin només en 30 minuts 38,7 mm/metre quadrat.

Les precipitacions registrades ahir al vespre, segons dades del Meteocat, van ser 89.5 mm/metre quadrat i aquesta matinada han estat de 45,0 mm/metre quadrat, és a dir 134’5 mm/metre quadrat.

El punt més àlgid de precipitacions es va registrar a les 20.00h amb 38,5 mm/m2. Aquesta matinada, només en mitja hora al voltant de les 03.00h. es va registrar una precipitació de 32’5 litres per metre quadrat. Els serveis de neteja municipal continuaran treballant aquesta tarda i nit als barris de Ponent i, demà, continuaran a Llevant, on l’afectació ha estat menor.

Les principals incidències van ser: carreteres tallades (A-7/CN-340 a l’alçada d’ICOMAR, T-11, Plaça Corts Catalanes, vial principal del Pol. Ind. Francolí, passos sota la via ferroviària al Serrallo i Rambla de Ponent). Diversos vehicles van quedar atrapats a diversos punts de la ciutat, sobretot a la Part Baixa. També es va acumular fang i aigua al Camí de la Coma. A les 04.15h la Guàrdia Urbana va informar que la rotonda d’enllaç de la CN-340/Torreforta/CB-31 (autovia Salou) estava inundada. La policia local va intentar contactar amb l’empresa que s’encarrega del manteniment de les carreteres sense obtenir cap resultat.

 

Així mateix, la força de l’aigua va fer saltar tapes de clavegueram a diversos punts de la ciutat. Aquesta matí, a les 07.15 h, s’han registrat incidències d’aquest tipus a Pl. Cuba, Ps. St. Antoni, carrers Zamenhoff, Caputxins, Rbla. Lluís Companys/Pl. Imperial Tàrraco, Pl. Prim. En tots els casos ja estan reparats. De fet, durant tota la nit un camió (xupona) d’Ematsa ha estat netejant la Part Baixa.  Una altra de les incidències registrades és que es va trencar una conducció d’aigua de Bonavista a Campclar.

També durant l’aiguat es van produir talls al subministrament elèctric a l’enllumenat públic i als semàfors, com els de Rambla Vella, Passeig de Sant Antoni i els de davant La Salle.

També es van produir inundacions a diversos locals i naus al Polígon Industrial  Francolí.

Així mateix, la Brigada Municipal informa que part de la passarel·la de fusta que connecta el riu Francolí ha quedat malmesa. Així mateix, el fort aiguat va fer caure una branca d’un arbre de la rotonda de la plaça Imperial Tàrraco, que es va retirar d’immediat perquè ocupava un carril de circulació .

També s’ha registrat una incidència a les obres que s’estan desenvolupant a l’antic Hotel Imperial Tàrraco. L’aigua va fer malbé algunes plaques de guix causant algun despreniment, però sense causar cap ferit. Es va activar el servei de Bombers per a sanejar tot el que estava malmès. Posteriorment es va produir un avís per perill de despreniment d’una planxa metàl·lica que va ser retirada pels Bombers.

També es va produir una altra incidència a la façana d’un immoble del carrer Méndez Núñez, 4. També es va avisar a Bombers per a sanejar la façana i al servei de neteja per a retirar les restes de la via pública.

Incidències a les escoles

Pel que fa a les incidències a les escoles, s’han fet actuacions des de l’Institut Municipal d’Educació per pal·liar els efectes per inundacions al col·legi Pràctiques, Pax i l’escola de Sant Salvador, així com a la llar d’infants de Bonavista.