.

.

TOTS 21

La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona i el director general de La Vuelta 23 durant la roda de premsa. Foto: Cedida

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona i el director general de La Vuelta 23 durant la roda de premsa. Foto: Cedida

Tarragona acollirà la final de la quarta etapa de La Vuelta Ciclista 2023 el pròxim 29 d’agost. Serà una etapa catalogada de mitja muntanya que començarà a Andorra la Vella i que constarà d’un total de 183,4 quilòmetres. Des dels inicis d’aquesta competició internacional, un total de tretze etapes han acabat a Tarragona. L’última ocasió va ser l’any 2017, quan una de les etapes va finalitzar a l’Anella Mediterrània.  

És un orgull que la Vuelta Ciclista hagi tornat a escollir la ciutat de Tarragona per acollir la final de la final d’una etapa”, ha manifestat la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, que ha destacat que es tracta “d’una final d’una competició de primer nivell que permetrà projectar a l’exterior la imatge, el gran patrimoni i els magnífics paisatges de Tarragona”.   

López ha subratllat que aquest gran esdeveniment “suposarà una autèntica mobilització de persones aficionades al ciclisme i a l’esport en general i permetrà projectar la imatge de Tarragona al món. L’impacte esportiu, mediàtic, turístic i econòmic serà espectacular”. “Que Tarragona hagi estat escollida per acollir una final d’etapa de La Vuelta evidencia el fet que som capital esportiva: Tarragona és una ciutat de referència per acollir esdeveniments esportius de primer nivell”, ha conclòs.  

Des de Tarragona Esports s’està treballant amb l’organització de La Vuelta per definir el recorregut exacte d’aquesta quarta etapa pel terme municipal de Tarragona, així com la ubicació concreta de la meta.  La Vuelta Ciclista 2023 estarà formada per un total de 21 etapes i cobrirà una distància total de 3.153,8 quilòmetres. La Vuelta s’iniciarà el 26 d’agost a Barcelona i acabarà el 17 de setembre a Madrid. Durant les 21 etapes, comptarà amb 11 sortides i 8 metes compreses entre l’Estat espanyol, Andorra i França.  

Després de les dues primeres metes a Barcelona, els ciclistes enfilaran cap a Andorra des de Súria per viure la primera jornada muntanyosa de la carrera. El Principat acollirà el primer final en alt inèdit de La Vuelta amb la pujada a Arinsal. Els esportistes dormiran a terres andorranes abans de posar-se rumb cap al sud des d’Andorra la Vella cap a Tarragona per posar fi al periple català i andorrà dels primers dies de carrera.