.

.

TOTS 21

Imartge de la roda d epremsa. Foto: Ajuntament

Aquest matí l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha rebut la presidenta de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), entitat impulsora de Viles Florides, Mercè Martínez, en visita institucional a l’alcaldia, per tal de tractar diverses novetats a l’entorn d’aquesta iniciativa i de l’impuls de la ciutat de Tarragona que va iniciar l’any 2020 per ser la ciutat més gran de Catalunya que forma part d’aquest moviment.  

En acabar la visita, junt amb la Consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, han anunciat en roda de premsa que Tarragona serà la seu d’enguany de la gala d’entrega de les Flors d’Honor als més de 160 municipis de Catalunya i Andorra, que participen en aquesta edició. L’acte es durà a terme el proper divendres 7 d’octubre a la tarda al Parc de l’Amfiteatre amb l’assistència de més de 300 persones, entre alcaldes i tècnics de cadascun dels ajuntaments, professionals del sector i organització.

Davant d’aquesta gran notícia, la consellera s’ha mostrat molt satisfeta de poder anunciar “que estarem a l’alçada d’una fita tan important, sent la ciutat més gran de Catalunya” i alhora “estem molt orgullosos de ser els amfitrions d’un esdeveniment tan important com aquest, que afavoreix la qualitat de vida ciutadana i contribuint a fer un país més verd”. Elvira Vidal també ha fet recordatori de la gran tasca que s’està duent a terme a nivell de molts tarragonins i tarragonines que han participat en les plantades col·laboratives, en escoles i barris; amb el concurs ‘Posem-hi Flors’, així com amb iniciatives tan encertades com els Jardins Poètics del Camp de Mart, fet conjuntament entre l’Ajuntament i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua Catalana (APELLC).

Per la seva banda, la presidenta de la CHOC, Mercè Martínez, ha elogiat el compromís de la ciutat amb el moviment i ha donat les gràcies als responsables municipals per posar la ciutat a disposició del moviment per organitzar aquest acte. Martínez ha destacat la feina de Viles Florides, que any rere any està demostrant que “fer créixer la presència de flors i plantes als carrers i afegir parcs i jardins a l’entramat urbà no és un atractiu turístic sinó una acció imprescindible per al desenvolupament econòmic sostenible”. En aquesta línia la presidenta de la CHOC ha destacat la importància que ciutats grans com Tarragona, la primera capital de província en lluir el segell de Viles Florides, serveixin d’exemple per conscienciar a la resta que “treballar pel medi ambient és una inversió de futur i una prioritat que ens beneficia a tots i totes”.

Finalment, Ricomà ha tancat l’acte agraint haver estat escollits per ser la seu de la gala i “desitjant que Tarragona sigui una gran amfitriona”, alhora que “la ciutat més gran i segurament també, la més antiga, de les Viles Florides, que fa dos mil anys que llueix el Patrimoni Natural i Històric amb orgull”.

Tarragona, la Vila Florida més gran de Catalunya  

Tarragona forma part del moviment Viles Florides des de l’any passat, convertint-se en el municipi més gran de Catalunya d’aquesta comunitat de pobles i ciutats que promouen els espais verds urbans i enjardinats com a eina de transformació. Com a reconeixement a la seva tasca en la cura de l’enjardinament, l’ornamentació floral i la promoció de la cultura del verd, Tarragona va ser distingida amb tres Flors d’Honor l’any passat.

El jurat de Viles Florides, format per professionals dels sectors del viver, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats, va visitar la ciutat i els seus espais verds el passat 6 de maig, per decidir el reconeixement florit que rebrà Tarragona a la gala d’enguany.

Redacció