.

.

TOTS 21

Imatge de l'acte de la primera escala de MSC Cruceros a Tarragona. Foto: Cedida

Imatge de l’acte de la primera escala de MSC Cruceros a Tarragona. Foto: Cedida

El Port de Tarragona va rebre aquest diumenge a MSC Magnifica per primera vegada. El vaixell de MSC Cruceros comença la seva temporada d’estiu a Tarragona, des d’on realitzarà embarcaments tot l’estiu en itineraris de 7 nits des del Port de Tarragona i pel Mediterrani Occidental, amb escales en els ports de Toulon, França; Gènova, Civitavecchia (Roma) i Livorno, Itàlia; i València, Espanya.

2022 va ser el primer any en què MSC Cruceros va comptar amb una temporada d’embarcaments al Port de Tarragona i, després de la bona resposta, la ciutat comptarà amb 26 escales durant l’estiu de 2023, la qual cosa es tradueix en més de 75.000 turistes que arribaran a la ciutat. A això cal sumar-li el recent acord que ha signat la companyia amb PortAventura World i amb el qual acostarà al popular parc d’atraccions als passatgers de MSC Magnifica a la ciutat. L’excursió tindrà el trasllat inclòs des del port fins al resort.

Fernando Pacheco, director general de MSC Cruceros, ha afirmat que “estem molt orgullosos de poder continuar estrenyent relacions amb diferents ports d’Espanya i això passa també, per descomptat, pel Port de Tarragona, on es realitzaran escales de MSC Magnifica. Una manera excel·lent de poder donar a conèixer la Costa Daurada, màxim exponent d’un turisme familiar, amb un clima excepcional i que compta amb cultura, oci i naturalesa.”

En aquest sentit, la directora comercial de l’Autoritat Portuària, Genoveva Climent, ha comentat: “l’aposta de MSC Cruceros per Tarragona, amb les seves 26 escales i més de 70.000 passatgers per a aquesta temporada, suposa la recuperació total de l’activitat a nivell local i un impuls al turisme del conjunt de destins de la Costa Daurada, tant de costa com d’interior”.

L'MSC Magnífica al Port de Tarragona. Foto: Cedida

L’MSC Magnífica al Port de Tarragona. Foto: Cedida

En aquest sentit, el president de l’Autoritat Portuària, Saül Garreta, ha comentat: “Port Tarragona aposta per una activitat de creuers sostenible i treballa per a aconseguir ser un dels primers ports en descarbonització de les seves activitats; una estratègia que compartim amb MSC Cruceros, la companyia que més mesures i esforços ha posat en marxa per a aconseguir un sector amb zero emissions”.

Durant l’acte, han estat presents el capità de MSC Magnifica, Ciro Pinto; el director general de MSC Cruceros Espanya, Fernando Pacheco, i la directora comercial de l’Autoritat Portuària, Genoveva Climent. Tot això ha suposat una oportunitat única perquè els habitants de la ciutat hagin pogut conèixer de prop MSC Magnifica. El vaixell, que compta amb una eslora de 294 metres i 32,2 metres de manga i amb una capacitat de fins a 3.223 passatgers, donarà la volta al món al 2025 en un itinerari de 117 dies. En el seu recorregut pel món, MSC Magnifica visitarà fins a 50 destinacions espectaculars en 21 països. Les vendes per a aquest viatge ja estan obertes.

A més, MSC Magnifica compta amb dos importants avanços mediambientals a bord, que complementen l’àmplia gamma de tecnologies d’avantguarda existents en tota la flota de la companyia: un sistema d’última generació de Reducció Catalítica Selectiva (SCR), que ajuda a reduir l’òxid de nitrogen a nitrogen pur i aigua de la tècnica avançada de control d’emissions actives, i un capdavanter Sistema Tractament Avançat d’Aigües Residuals (AWT), que compleix amb els més alts estàndards i que purifica aquestes aigües fins a una qualitat pròxima a l’aigua de l’aixeta.