.

.

TOTS 21

Josep Mercader a la presentació al departament de Salut de Tarragona. Foto:Tarragona21

Josep Mercader a la presentació al departament de Salut de Tarragona. Foto:Tarragona21

Salut situa a Tarragona com el territori on s’ha experimentat una davallada més gran en les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques.

El delegat del Departament de Salut, Josep Mercader, ha explicat que “els resultats fiquen de manifest que en aquests anys de retallades hem aconseguit mantenir el sistema sanitari. En aquests moments hem millorat respecte al 2010”.

Joan XXIII i Sant Joan de Reus encapçalen les reduccions de les llistes d’espera en aquest darrer any. Una reducció que s’ha consolidat gràcies a l’augment d’intervencions quirúrgiques.

La llista es fa sobre els 14 procediments garantits i això ha significat una reducció del 34% respecte a l’any 2014.

Mercader ha reconegut que “teníem l’objectiu de passar aquesta travessa del desert sense tancar cap centre i ho hem aconseguit. És cert que s’han reduït horaris però hem mantingut les prestacions sanitàries d’abans del 2010”.

Des del departament de Salut s’ha anunciat també que està previst ja un nou model per a garantir que les esperes per una intervenció quirúrgica no superin l’any d’espera.

El mateix Mercader ha negat que es derivin intervencions a la sanitat privada. Això sí Mercader ha explicat que uns 250 casos han estat derivats a Santa Tecla i al Centre Quirúrgic de Reus “Aquí no tenim cap centre privat estricte” ha dit Mercader.

El Delegat de Salut ha recordat també que el pròxim dilluns entre en servei la Unitat d’Hemodinàmica 24h i que això és un servei més que la Generalitat donarà a la sanitat pública.

Per la seva banda des del Sindicat UGT s’insisteix que les dades que ha donat a conèixer Salut són deviaixades degut a que molts hospitals públics han derivat pacients a la sanitat privada.

UGT ha donat xifres de l’hospital de Bellvitge a Barceloba on segons el sindicat 1.750 intervencions quirúrgiques han estat deviades al hòlding privat IDC Salud.