.

.

TOTS 21

Els treballs de documentació, trasllat i conservació de les restes patrimonials van començar la setmana passada i es preveu que acabin al febrer. Fotos: Tjerk van der Meulen / Arquebisbat

L’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i la Catedral estan treballant per recuperar la capella de Santa Tecla la Vella i el seu jardí que hi ha dins el recinte de la Catedral de Tarragona. Aquest espai patrimonial va esdevenir el cementiri de la ciutat entre els segles XII i XIX i, des d’aleshores, ha fet la funció de magatzem lapidari del Museu Diocesà. Els intents per reobrir l’espai van començar fa un segle i ara, en el marc de la commemoració de Santa Tecla 700, serà una realitat. Els treballs de documentació, trasllat i conservació de les restes patrimonials van començar la setmana passada i es preveu que acabin al febrer, després d’arranjar la jardineria, rehabilitar la capella i museïtzar l’espai. Amb tot, el projecte compta amb un pressupost de 24.000 €.

Segons ha explicat el director de Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz, en la presentació d’avui, “aquesta actuació, que va en paral·lel a l’habilitació del futur Museu Diocesà al recinte catedralici, té l’objectiu de recuperar la capella de Santa Tecla la Vella per la ciutadania, museïtzant l’espai com a referencial per explicar la història del món funerari paleocristià”. Pel que fa al degà del Capítol de la Catedral, Antoni Pérez de Mendiguren, “des del primer moment, el deganat ha volgut obrir les portes de la Catedral a la ciutat, millorant-la amb accions com aquesta. És més, també recuperarem la idea que es perseguia ja fa cent anys de fer de l’entorn un jardí romàntic”. 

El diputat de Serveis d’Assistència al Ciutadà, Joan Josep Garcia, ha afegit que “des de la Diputació, donem suport a aquesta intervenció amb la voluntat de revaloritzar el patrimoni del territori”. En la mateixa línia, la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Lurdes Malgrat, ha dit que “l’objectiu del departament, a part de conservar i difondre el patrimoni, és visualitzar-lo més i fer-lo més accessible perquè arribi a la ciutadania”. Finalment, l’alcalde, Pau Ricomà, ha clos la presentació dient que “avui estem aquí fruit d’una voluntat i sensibilitat comuna per recuperar per a la ciutat un important monument que ha pogut ser damnificat per l’immens volum patrimonial de Tarragona”.

Redacció