.

.

TOTS 21

Diptic de les activitats que s'organitzaran per a recordar el final de la Guerra Civil a Tarragona.

Díptic de les activitats que s’organitzaran per a recordar el final de la Guerra Civil a Tarragona.

El 15 de gener de 1939, ara fa setanta-sis anys, l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat significava l’acabament d’una guerra que s’havia iniciat trenta mesos abans per la rebel·lió d’uns militars contra el règim legítim de la República.

Per a commemorar aquesta efemèride, diferents  institucions i entitats culturals de la ciutat han programat tot un seguit d’activitats de difusió per ajudar a conèixer que va succeir abans i després del final de la Guerra Civil a Tarragona.

En total, s’han programat 10 actes que inclouen una exposició, dues visites guiades, dues presentacions de llibres, la recepció d’un fons documental, un taller bibliogràfic, dues actuacions teatrals, la presentació d’una revista i diferents projeccions d’audiovisuals.

La presentació del programa d’activitats ha anat a càrrec de la consellera de Patrimoni, Carme Crespo, i dels responsables de l’Arxiu Municipal, Hemeroteca Municipal, Arxiu del Port de Tarragona, Biblioteca Pública de Tarragona, Fòrum de la Memòria, Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, Cafè la Cantonada i  Col·lectiu de Teatre TeclaSmit.

La recerca i la divulgació de la història, quan se centren en el que ens és més proper, com és la història contemporània del nostre àmbit local, faciliten un instrument més de  referència i cohesió , ja que permet saber què va passar aquí i què van viure els nostres avis o els nostres pares.