.

.

TOTS 21

El regidor de Neteja Pública, Joan Sanahujes, explicant les noves campanyes

El regidor de Neteja Pública, Joan Sanahujes, explicant les noves campanyes

Tarragona ha millorat la tasca del reciclatge respecte fa set anys ja que al 2006 un 9% de les escombraries generades anaven a parar als contenidors adequats mentre que actualment el percentatge és del 30%, una mostra de “major conscienciació ciutadana”

Aquesta és la valoració que ha fet aquest matí el regidor de Neteja Pública, Joan Sanahujes, que ha explicat dues noves campanyes de sensibilització dirigides a un 30% de la població de la ciutat, especialment els barris i que entraran en marxa el proper dilluns 10 de febrer.

Campanya per millorar la recollida selectiva a Ponent

D’una banda s’engegarà una campanya per tal de millorar la recollida selectiva de les fraccions de vidre, envasos i paper i cartró als barris de Torreforta, La Granja, Riuclar i Icomar finançada per Ecoembes i Ecovidrio amb què l’Ajuntament de Tarragona té conveni.

Es tracta d’una campanya “porta a porta” que s’allargarà fins a final de maig en què un grup de sis informadors visitarà 5.500 domicilis per oferir informació i un kit de reciclatge per separar a casa els residus, aquest caldrà ser recollit tots els dilluns de 10h a 19.30h a la deixalleria mòbil davant del mercat de Torreforta o de dilluns a divendres entre les 9.30h i les 14h a les oficines del departament de Neteja pública de l’Ajuntament de Tarragona a la Plaça Imperial Tàrraco de 10.30h a 14h, i locals de les A.A.V.V.

Cal seguir millorant en el reciclatge de la ciutat

Cal seguir millorant en el reciclatge de la ciutat

A St.Pere i St.Pau i St.Salvador la de matèria orgànica

Als barris de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Sant Ramón i Santa Isabel es durà a terme una per millorar la recollida de matèria orgànica i que finançarà Fomento Contrucciones y Contratas (FCC S.A.)

En aquesta es tractarà de reduir la mida de les tapes/obertura dels contenidors de matèria orgànica que donada la seva composició és aconsellable dipositar diàriament i per tant en bosses de mida petita. Alguns ciutadans els confonen amb els de rebuig i en llencen incorrectament. Aquest problema general a tota Catalunya s’ha vist minorat amb la reducció de la boca d’aquests contenidors.

S’enviarà informació domiciliària amb díptics sobre els diferents tipus de residus i els contenidors corresponents junt amb els horaris, també als propis contenidors amb informadors estàtics davant d’aquests. També es lliuraran kits de reciclatge a la deixalleria mòbil de la Plaça Cuba de 10h a 19.30h, les A.A.V.V i les oficines del departament de Neteja pública de l’Ajuntament de Tarragona a la Plaça Imperial Tàrraco de 10.30h a 14h

Sanahujes ha explicat que els principals objectius de totes dues són “reciclar més i millor reduint el volum de brossa que va a parar a la incineradora” per millorar l’impacte mediambiental que suposa i estalviar diners.