.

.

TOTS 21

Façana de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Wikipèdia

Tarragona rebrà aquest any 2020 el Diploma Europeu, una distinció del Consell d’Europa, que és la màxima distinció que es pot atorgar a una ciutat europea per les seves accions en el domini europeu. El premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca que es destinarà a una visita d’estudi a institucions europees per a joves de la ciutat guanyadora.

El subcomitè també concedeix Plaques d’Honor, Banderes d’Honor i Diplomes Europeus, uns premis que també formen part del premi Europa.

El Consell d’Europa va decidir el 19 de maig de 2020 atorgar 8 plaques d’honor (a municipis de França, Alemanya, Itàlia, Sèrbia, Turquia i Ucraïna), 6 banderes d’honor (a municipis d’Alemanya, Polònia, Espanya, Turquia i Ucraïna) i 12 diplomes europeus (a municipis d’Àustria, França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Turquia i Ucraïna), distincions que formen part del premi Europa.

La decisió sobre la ciutat guanyadora del Premi Europa es prendrà a l’estiu. Les sis ciutats preseleccionades per al Premi Europa 2020 són Amilly (França), Bamberg i Münster (Alemanya), Birštonas (Lituània), Bolesławiec i Sopot (Polònia).

L’atorgament dels diferents nivells de premis és progressiu. Després del diploma europeu de nivell d’entrada, els municipis sol·licitants haurien de sol·licitar posteriorment la Bandera d’Honor i la Plaça d’Honor per competir al més alt nivell: el premi Europa.

El Diploma Europeu és el primer pas per seleccionar els premiats a Europa. Cada any s’atorguen uns 20 diplomes. Els alcaldes de les ciutats guanyadores reben un pergamí amb la data i el nom del municipi en una cerimònia oficial al Palau d’Europa d’Estrasburg durant la sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.