.

.

TOTS 21

La ministra Sáenz de Santamaria, en una recent visita a Reus. Foto: Reusdigital.cat / AMIC

La ministra Sáenz de Santamaria, en una recent visita a Reus. Foto: Reusdigital.cat / AMIC

Tarragona rebrà el proper dimarts 25 d’abril la vicepresidenta del govern de l’Estat, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè signi el conveni de col·laboració entre el govern espanyol i l’Ajuntament de Tarragona pel finançament dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Santamaría, també Ministra de Presidència i d’Administracions Territorials, ho farà acompanyada de dos ministres més: el d’Hisenda Cristóbal Montoro i el d’Educació, Cultura i Esports, Íñigo Mendez de Vigo. L’acte formal de signatura es farà a les onze del matí al Museu d’Història de Tarragona, al Pretori.

Villamayor: “Ja no hi ha cap mena d’incertesa”

“Ja no hi ha cap mena d’incertesa sobre la celebració dels Jocs Mediterranis”, ha afirmat el regidor comissionat de l’esdeveniment, Javier Villamayor, en declaracions a Tarragona21. El regidor considera que la firma és “definitiva” i que es tractarà d’un acte “molt solemne”.

“Hi haurà una solució amb pressupostos o sense”

Preguntat sobre la possibilitat que no s’aprovin els pressupostos de l’Estat, Villamayor afirma que de moment no es treballa amb aquest supòsit, tot i que “ens diuen que hi haurà una solució perquè els diners arribin tant si s’aproven com si no”. En la visita oficial del passat 29 de març, el director general d’Esports del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño, va anunciar el finançament però el va vincular a l’aprovació dels pressupostos. En una visita prèvia (el 8 de febrer) el president del CSD, José Ramón Lete, va afirmar que es buscarien solucions alternatives.

Un total de 15 milions d’euros de l’Estat

L’Estat, que fins ara ha invertit uns 2,5 milions d’euros en els Jocs Mediterranis, preveu finançar-los amb 12,5 milions més en els propers dos anys. Els pressupostos d’enguany contemplen una partida de 6,6 milions, als que s’afegiria un milió més provinent d’un acord de patrocini amb Loterías del Estado. Els diners restants arribarien l’any vinent.