.

Fins al 24 de juny, la ciutat viurà l’arribada de l’estiu amb música, foc i moltes altres activitats. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tarragona presenta una trentena d’actes per aquest Sant Joan, una programació que inclou també, com en altres ocasions, el Dia Internacional de la Música, i que compta amb la implicació de 27 entitats i associacions ciutadanes que han volgut sumar-s’hi amb les seves propostes d’actes. De fet les activitats ja han engegat aquesta mateixa setmana amb diverses activitats relacionades amb Sant Joan, des del Casal Popular Sageta de Foc i una cercavila infantil de foc a Bonavista, que es durà a terme aquest dissabte a les 19h de la tarda.

Aquesta actuació de Sant Joan és el punt de partida de la temporada festiva i hi participaran el Ball de Diables infantil de Tarragona, el Drac petit, el Bou petit, el Griu petit, la Víbria petita de Tarragona i, com a grup convidat, el Ball de Diables infantil de la Canonja. Al final del recorregut, a la plaça de la Constitució, hi haurà una encesa conjunta dels grups de foc per tancar la cercavila de foc.

Així doncs el Casal Sageta de Foc omplirà el cap de setmana de propostes interessants com son, entre d’altres, la IV Fira Aproxima’t al Parc Saavedra la tarda de dissabte, que girarà a l’entorn de la celebració de la Diada de Sant Joan arreu del territori. Es compartiran xerrades, gastronomia i moltes tradicions explicades per diferents entitats participants.


Altres notícies:


Diumenge serà el torn del Dia Universal de la Sardana, amb una ballada popular a la Rambla Nova a les 19h, amb la Cobla Cossetània per celebrar el Dia Universal de la Sardana, el Dia de la Música i les festes de Sant Joan. Es commemora sempre el diumenge previ a Sant Joan i suposa un símbol unitari entre totes les activitats sardanistes arreu de Catalunya.

Ja el divendres 21 de juny, Dia Internacional de la Música, el Parc de la Ciutat acollirà, a partir de les 17h, el Solstici 2024. Una gran festa per a tota la família, amb música, jocs al parc i moltes altres sorpreses. Més tard vindran els concerts de joves promeses del territori i finalment sopar a la fresca amb food trucks i punxadiscos per amenitzar el sopar.

Així mateix i com no podria ser d’una altra manera, la Capsa de Música acollirà una activitat formativa, a partir de les 20h, enguany sota el títol Músic Club: Led Zeppelin IV 1971. Una bona oportunitat per conèixer un dels discos més influents de la història del rock, i que a més serà l’esdeveniment previ al concert de tribut a la Capsa del dia 22 de juny, que es farà a partir de les 19h.

El mateix divendres 21 de juny, més enllà de la mitjanit, a les 0.30h, el Cós del Bou donarà la benvinguda a l’estiu amb la Colla Jove. En aquesta ocasió, rebrem l’estiu amb el grup de versions Cat Rock per celebrar el Dia de la Música.

De la desvetlla dels ninots a la revetlla de Sant Joan

Dissabte 22 de juny a mig matí, a les 12.30h, ja engegarà la festa amb el vermut summer music davant del local dels Xiquets del Serrallo amb DJ Ralita i que continuarà a les 19h a la plaça del Rei amb la Revetlla matalassera i PD-Kiko, seguits de Son del Sur, com a teloners. El plat fort arribarà a les 22h amb Vergüenza Ajena i tancarà la nit els millors PDs dels Xiquets, acompanyats de D-Jony!. Amb aquest acompanyament musical engegarà des de la plaça del Fòrum i fins al passeig de les Palmeres, la desvetlla dels ninots de les fogueres, que seran cremats l’endemà, durant la nit de Sant Joan. La comitiva es desplaçarà fins al passeig de les Palmeres, acompanyada al ritme de la Xaranga Band Tocats.

La revetlla de Sant Joan arribarà, com sempre, el 23 de juny, amb l’arribada de la flama del Canigó i la gran nit de Sant Joan. La Colla de Diables Voramar del Serrallo – Víbria de Tarragona i el Ball d’en Serrallonga es traslladaran des del barri del Serrallo al cim del Canigó per recollir la flama i fer el viatge de tornada, per tal que a la tarda Tarragona la pugui tenir candent per encendre les fogueres de la ciutat.

La Cercavila de foc iniciarà a les 22.30h des de la plaça de la Mitja Lluna amb el Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la Colla de Diables Voramar, acompanyats pels convidats, el Ball de Diables de Vila-seca i el Porquet de Sant Antoni de Vilanova, seran els encarregats de donar la benvinguda a l’estiu, ben carregats de sortidors, carretilles i trons. Els integrants del Ball d’en Serrallonga seran els portants de la flama del Canigó durant el recorregut, per tal d’encendre la foguera. Una hora més tard, ja a la plaça Corsini, iniciaran les grans enceses de lluïment, lectura del manifest dels ninots de les foguerades a càrrec del Ball d’en Serrallonga. En finalitzar l’encesa, començaran les primeres notes musicals de la revetlla.

La revetlla de Sant Joan, amb els grups de versions Tàrraco Surfers i Vizuri, engegarà a mitjanit del 23h a la mateixa plaça Corsini. Dos grups de versions que ens portaran una selecció de la música més actual barrejada amb els grans clàssics de les revetlles més mogudes. Ballem plegats al voltant de la foguera per gaudir dels primers compassos festius de l’estiu, en un espai obert a la tolerància, la diversitat i el consum responsable, i lliure de conductes sexistes. Servei d’Informació i Atenció Punt Lila i Arc Iris.

La Diada Castellera

Dilluns 24 de juny, diada de Sant Joan tindrà lloc la tradicional diada Castellera a la plaça de la Font a les 19.30h amb les quatre colles de la ciutat, Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers Sant Pere i Sant Pau.

Paral·lelament, a les 20h, a la Rambla Nova hi haurà un nova Ballada de Sardanes, a càrrec de la Cobla Reus Jove.