.

.

TOTS 21

La plaça de les Cols durant la diada de Sant Magí de Tarragona del 2018, amb assistents celebrant el primer 2d8f de la història dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Foto: Sílvia Jardí.

L’Ajuntament de Tarragona i les quatre colles castelleres de la ciutat preparen una “acció simbòlica” per la diada de Sant Magí, el pròxim 19 d’agost. Segons ha pogut saber l’ACN, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau podran aixecar tants pilars de quatre com vulguin, sempre que ho facin en grups bombolla d’un màxim de 25 persones i amb mascareta FFP2 per adaptar-se a la normativa en matèria de cultura popular aprovada pel Procicat. L’objectiu és que tots els castellers que ho desitgin puguin participar en l’acte, que ha de marcar la represa castellera a la ciutat. Valls i Vilafranca ja han fet accions similars recentment.

Des de les colles asseguren que estan engrescats amb l’opció de poder tornar a actuar, i més coincidint amb la diada de Sant Magí i a la plaça de les Cols. Amb tot, conscients de la situació epidemiològica, no descarten que s’hi hagin de fer petits canvis en vistes als propers dies.

La majoria de colles han preparat assajos previs amb cada un dels grup bombolla que participaran en l’actuació per preparar el pilar. Es distribueixen en diferents franges horàries per complir amb les mesures sanitàries. Per participar en l’acció simbòlica, caldrà haver anat a l’assaig.

El model és similar al que s’ha aplicat durant l’estiu en diverses festes majors d’altres ciutats catalanes. De fet, les colles de Valls van aixecar el passat Sant Joan pilars simbòlics a la plaça del Blat amb testos d’antígens previs, mentre que els Castellers de Vilafranca van aixecar, entre d’altres accions, un pilar a principis de juny amb una vintena de castellers.

La Jove actua per Sant Roc

La Jove de Tarragona, però, haurà actuat uns dies abans, en les festes del carrer Cós del Bou i la Baixada de la Peixateria, en el que serà la seva primera activitat castellera des del final de la temporada 2019. La colla aixecarà pilars de quatre en record a les víctimes de la pandèmia.

Núria Torres/Maria Asmarat/Violeta Gumà