.

.

TOTS 21

El dia 28 a les 12.30 hores, a la plaça de la Font, es llegirà el Manifest per commemorar la jornada

El dia 28 a les 12.30 hores, a la plaça de la Font, es llegirà el Manifest per commemorar la jornada

La conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat pel Dia Internacional de l’Orgull LGBTI,  que es commemora el proper 28 de juny,  una sèrie d’actes per a instar a la visibilitat i treballar per la igualtat de les persones de gèneres i sexualitats diverses. A més d’expressar el compromís del govern municipal,  per fer efectiu els drets de les persones LGBTI.

La commemoració se celebra pels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d’una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. La comunitat LGBT va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata i milers de gais, lesbianes, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament. La data del 28 de juny de 1969 marca l’inici de l’activisme LGBTI.

A Tarragona, els actes començaran a les 8 del matí  quan es penjarà la bandera LGBTI al balcó principal de l’Ajuntament.

De les 10.15  a les 13 hores, a la plaça de la Font,  hi haurà instal.lada una carpa informativa sobre la diversitat sexual, afectiva i de gèneres amb informació dels recursos existents i diversos materials. En aquesta carpa es realitzaran activitats de dinamització, com per exemple, es donarà informació per trencar mites i tòpics sobre el col·lectiu LGBTI; en un estand es podran escriure reivindicacions i missatges sobre LGBTI; es desenvoluparan activitats per treballar els conceptes d’identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual i sexe biològic amb les diferents característiques i realitats que tenen cadascú d’aquests, etc.

A les 12.30 hores, davant del Palau Municipal, hi haurà la  lectura del Manifest del Dia Internacional de l’Orgull per part de sis integrants de la companyia de Teatre LGBTI+ “Theatron” del Camp de Tarragona.