.

.

TOTS 21

Imatge dels premiats

Imatge dels premiats

L’Ajuntament de Tarragona ha premiat en aquesta edició vuit projectes emprenedors i un centre educatiu als Premis Empresa Tarragona Smart City que tenen com a finalitat promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a la ciutat.

Pel que fa a la categoria de projectes empresarials convé destacar que 28 projectes o empreses de nova creació han optat a aquests premis en alguna de les quatre categories lligades a les línies del projecte de ciutat Smart City. Per cadascuna d’aquestes s’ha atorgat un premi econòmic de 5.000 i 1.500 € pel primer i segon classificat respectivament.

Els guanyadors en l’àmbit de Cultura, Turisme i Comerç han estat La Kúɲə i Càsting Tarragona. La Kúɲə és un projecte liderat per tres joves emprenedors que volen aproximar la cultura gastronòmica tarragonina als turistes tant nacionals com internacionals, oferint-los la possibilitat de viure una experiència mitjançant la realització de cursos de cuina integrals, passant per la compra del producte a l’origen, la elaboració dels plats i posteriorment la seva degustació. Pel que fa a Càsting Tarragona aquesta empresa es postula com la primera agència d’actors, figurants i hostesses/es i models del territori.

En l’àmbit de la innovació social els guanyadors del premi de 5.000 € han estat els líders del projecte GUIA.CITY un projecte tecnològic que es crea com la primera xarxa social participativa de ciutat, la versió digital de la plaça major, que ja té una prova pilot a Torredembarra i que es pretén implantar en breu a la ciutat de Tarragona. El segon premi ha sigut per Yellow App, una aplicació mòbil de mòbil que permet realitzar reserves/comunicacions amb establiments locals.

Eficiència energètica

En la categoria d’eficiència energètica, sostenibilitat i tecnologia els guanyadors han estat Green Smart Data, una spin off de la URV que es dedica a la Instal·lació de sensors als camps de cultiu i al tractament de les dades que aquests recullen des del núvol de manera intel·ligent. El segon classificat ha estat Meetpros, una plataforma online per connectar alumnes amb professors, per la realització de classes particulars online (en forma de videoconferència), segons classificats del programa YUZZ per a joves emprenedors 2015.

Rio Longboards, primer fabricant de longboards, snowboards i wakeboards en fibra de carboni que innoven en les seves característiques i en la seva composició i que han estat seleccionats com un dels projectes empresarials de l’acceleradora Telefònica Open Future que es desenvolupa al Tarragona Impulsa.

Així mateix, també ha estat premiat Freshly Cosmetics és una empresa de cosmètica natural detox que encaixa amb un estil de vida saludable que acaba de llançar una campanya de crowdfounding que només en cinc dies ja ha aconseguit el seu objectiu de finançament.

Votacions populars

Els guanyadors dels projectes emprenedors han sorgit de les votacions populars dels vídeos (que en només una setmana van tenir més de 15.000 visualitzacions a YOUTUBE) així com de la valoració tècnica que ha dut a terme un jurat divers en que s’ha comptat amb la participació de representants dels grups municipals així com la Universitat Rovira i Virgili, PIMEC, ACCIÓ, SECOT i Jove Cambra Internacional.

Pel que fa als centres educatius el guanyador ha estat l’INS Vidal i Barraquer pel seu projecte Vidal i Barraques Empren que incorpora un concurs d’emprenedoria per alumnes de totes les famílies professionals que s’imparteixen al centre. Així mateix el programa incorpora tutories i assessorant a aquells estudiants que tinguin intenció d’emprendre i els facilita l’ús de l’aula de simulació d’empreses existent al centre.