TOTS 21

La consellera de Comerç i presidenta de l’EMDET, María José López. Foto: Manel R. Granell

L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa aquest juny el mercat web ‘Som Comerç TGN Market’ per ajudar a digitalitzar el comerç local. En la iniciativa, s’hi poden adherir els 224 comerços que ja formen part de l’aplicació engegada fa un any, així com altres negocis de la ciutat. La conselleria del Comerç hi ha destinat 80.524 euros. «Oferim l’oportunitat de connectar digitalment amb molts més clients amb el clar objectiu d’arribar a un públic més ampli i facilitar així l’augment de les vendes», ha afirmat la consellera María José López en la presentació de la plataforma feta aquest dijous. En paral·lel, ha destacat que s’estan reunint amb les entitats comercials per decidir quan es llençarà la campanya dels bons, xifrada en 500.000 euros. El conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez, havia instat dimarts al govern municipal a posar en marxa «immediatament» la campanya dels bons comercials per potenciar les compres als comerços de proximitat tarragonins.

Plataforma per facilitar l’augment de les vendes online

«Aquest és un nou pas per ajudar el comerç de Tarragona en la digitalització i la recuperació», ha afirmat la López. «La COVID-19 ha accelerat la venda per Internet a tot el món i des de la Conselleria de Comerç no podem ser aliens a la nova realitat, de manera que oferim als comerços de Tarragona, sobretot al petit comerç, que pot trobar més dificultats per encarar la digitalització, la possibilitat de connectar digitalment amb els clients actuals i potencials, arribant a un públic més ampli, i facilitant així l’augment de les vendes online» ha explicat la regidora.

La consellera també ha destacat que «amb Som Comerç TGN Market els comerços subscrits poden tenir sempre obert el negoci i vendre de forma segura i sense intermediaris ni comissions, ja que seran els comerços els que triaran les seves pròpies formes de pagament, enviament i devolucions».  A més, els comerços que vulguin exposar els seus productes al marketplace podran escollir la seva manera de vendre: «No és obligatori fer venda online: poden exposar els seus productes i que el comprador els reservi o pagui i els vagi a recollir al mateix comerç; d’aquesta manera dinamitzem el comerç i també incentivem la presencialitat de les vendes», ha afegit.

«Volem arribar a oferir el servei al major nombre de comerços possible; el nostre objectiu més immediat és que una part molt significativa dels 224 comerços que ja estan subscrits a l’app Som Comerç TGN facin servir també el marketplace, ja que és una funcionalitat que aporta molts avantatges i facilitats en la venda online i en el procés de digitalització», ha conclòs la consellera de Comerç. 

A més dels avantatges que la nova funcionalitat ofereix als comerços, per a clients, ciutadania de Tarragona i compradors habituals a la ciutat es tracta d’un espai virtual senzill, entenedor i fàcil de fer servir perquè se sentin còmodes i segurs comprant a Som Comerç TGN Market, de manera que puguin repetir l’experiència de compra i recomanar-la a amics, familiars o coneguts. La plataforma està dissenyada per adaptar-se a format ordinador, mòbil i tauleta i els usuaris podran utilitzar-la independentment del dispositiu que facin servir en cada momentEls usuaris de l’app Som Comerç poden accedir ja a la nova funcionalitat des del menú de l’app o des del web https://market.tarragona.cat/

El TGN Market s’activa aquest juny de 2021 després d’una prova pilot amb set comerços de la ciutat, que ofereixen els seus productes i serveis a la plataforma: D’Nas, El Lloro de la Negrita, El Señor Miyagi, Matalasseria Jordà, Tea House, Scorpios i Urly Moda. Des d’aquest mateix moment, tots els comerços que ho vulguin s’hi poden sumar, bé accedint a la funcionalitat des de la intranet de la mateixa app (per a aquells comerços que ja estan adherits a l’app Som Comerç TGN) o bé a través de https://www.tarragona.cat/comerc/compra-a-tarragona/app-som-comerc-tgn per a aquells comerços no subscrits a l’app. En ambdós casos, la plataforma permet activar el servei en 24-48 h i ja es pot començar a utilitzar. 

El cost de manteniment de l’app Som Comerç TGN serà de 40€ més IVA l’any a partir de 2022; fins aleshores és totalment gratuït. A més, vendre a Som Comerç TGN Market és gratuït per als primers 25 productes pujats. També es podran adquirir paquets de 500 productes per 25€ més IVA l’any.

La inversió de la Conselleria de Comerç per a la posada en marxa de l’app Som Comerç TGN juntament amb la nova funcionalitat Som Comerç TGN Market és de 80.524,58 €, que inclouen els conceptes de la implantació de la funcionalitat, el personal contractat, el manteniment, la formació i les campanyes adreçades tant a comerciants com a client final. L’EMDET, que ja coordina l’app Som Comerç TGN, és qui s’ha encarregat també de coordinar aquest projecte i s’encarregarà a més de la comercialització, formació i assessorament a tots els comerços interessats tant en l’app com en el marketplace. També supervisarà diàriament el correcte funcionament de la plataforma.

Campanya comercial dels bons, a punt

A banda, la consellera de Comerç ha explicat que encara no han decidit quan començarà la campanya dels bons comercials, atès que s’estan reunint amb els representants de la Taula de Comerç i les associacions de botiguers de la ciutat per escollir la millor data per engegar-la. Al març, l’Ajuntament va anunciar que destinaria 500.000 euros per incentivar les vendes al comerç local. López ha detallat que la partida es destinarà en una sola promoció i que ja tenen enllestida la part més tècnica. «No volem llençar una promoció tan important per a la ciutat sense comptar amb el comerç, volem treballar d’una manera conjunta», ha tancat la consellera.

Mar Rovira / Redacció